Dønheim forlater Britannia

Restaurantdirektør og assisterende hotelldirektør ved Britannia hotel i Trondheim, Ida Elisabeth Dønheim, har sagt opp stillingen sin. Hun flytter i august til Boca Raton i Florida, hvor hun skal begynne som hotellsjef i SeaDream Yacht Club. Dønheim kom fra nettopp SeaDream da hun begynte på Britannia for drøyt tre år siden.

Av Ulf Dalheim, publisert 5. mai 2021

Nå søker Britannia etter hennes etterfølger som restaurantdirektør, en person som vil få ansvaret for alle restaurantkonseptene på Trondheims internasjonalt kjente 5-stjerners hotell. Det omfatter Palmehaven, Speilsalen, Jonathan Grill, Brasserie Britannia, Britannia Bar og Vinbaren. Vedkommende blir også medlem av ledergruppen ved Britannia Hotel, men i utgangspunktet ikke assisterende hotelldirektør som Dønheim har vært.

Britannia-direktør Mikael Forselius

Hotelldirektør Mikael Forselius ved Britannia hotel sier til VinPuls at de nå går bredt ut i hele Europa for å finne den personen de ønsker seg. Kriteriene er bl.a. kokk- eller servitørutdannelse, i tillegg til helst å være utdannet som vinkelner og dessuten ha administrativ videreutdannelse innen hotell- og restaurantfag samt minst fem års erfaring, gjerne fra cruiseskip eller hotell.

-Alle kriteriene må kunne hukes av. Personen vi søker må være et godt vertskap, en god storyteller, ha tilstedeværelse, være glad i folk og komfortabel med å stå på scenen, sier Forselius.

Bør være en attraktiv jobb

I utlysningsteksten står det at den nye restaurantdirektøren ved Britannia hotel skal være ansvarlig for restaurantenes kvalitetskontroll, kostnadskontroll og prognoser, sikre at restaurantene følger Britannias servicestandarder og yte 5-stjerners oppfølging av hotellets gjester samt være med på utviklingen av nye konsepter og menyer.

-Det er ikke hvem som helst som kan oppfylle alle kriterier, Forselius?

-Det er det nok ikke, og vi skal ta den tiden vi trenger for å finne den rette. Vi søker i første omgang over hele Europa. Men vi vet at vi vil være attraktive, for vi kan tilby gode betingelser, med god lønn, bonusordning og muligheter for videreutdannelse gjennom Reitan-systemet, sier Mikael Forselius.

Første kvinnelige hotellsjef i SeaDream

Ida Dønheim på jobb i Palmehaven

Ida Dønheim forteller at hun har hatt tre fantastiske år ved Britannia, et hotell hvor hun selv faktisk hadde sin læretid som kokk, og hvor hun også i sin tid var ansatt som soussjef. Surnadalingen har dessuten vært hotellsjef ved Thon Hotell Surnadal (Vårsøg-hotellet) og Angvik Gamle Handelssted, samt vinansvarlig i SeaDream Yacht Club, Atle Brynestads luksus cruiseselskap.

-Det har gått fort dette, men slik blir det når muligheten byr seg, sier Ida Dønheim om at hun nå skal tilbake til SeaDream Yacht Club som hotellsjef, den første kvinnelige i cruiseselskapet.

-Nå får noen andre muligheten til å overta stafettpinnen her ved Britannia hotell. Det er et fantastisk hus å jobbe i, sier Dønheim. Hun er gift med amerikanske Adrienna d’Annunzio som også drar tilbake til jobb hos SeaDreams Yacht Club i Miami.

Optimisme foran sommeren og høsten

Britannia-direktør Mikael Forselius ser optimistisk på fremtiden, nå når samfunnet begynner å åpne opp igjen. Man har allerede 40 prosent booket for sommeren, og tror det går mot en rekordsommer. Britannia har greit seg relativt bra det siste “koronaåret”, tross begrensninger og mange opp- og nedstenginger.

-Det har vært et helv….. år med mye usikkerhet og store kostnader forbundet med av og på. det har vært lite søvn det siste året, når ingen vet hva som gjelder neste dag. Jeg er utrolig stolt over temaet her ved Britannia som har løst alle oppgaver vi har stått overfor på en fantastisk måte, sier Forselius.

-Du er positiv i forhold til hva som skjer i sommer og til høsten?

-Ja, nå ser det knallbra ut. Vi har en svært godt pågang fremover, med som nevnt 40 prosents booking alle dager sett under ett for sommeren. For vi tror at det er først nå folk virkelig begynner å bestille for sommerferien. For høsten ser vi at kurs- og konkurransemarkedet også er i ferd med å våkne. mest små grupper, naturligvis, men forretningsmarkedet er også på vei opp. Og så har vi masse bryllup og feiring av runddager, 50, 60 og 70-årsfeiringer. Dessuten ser vi at vi får masse “kjæresteturer”. Vi er alene på det markedet, svarer Britannia-direktør Mikael Forselius.