Egon nr. 3 åpner i Sverige

Tirsdag ettermiddag 14. august åpner Egon Restaurant i Uppsala, som Egon-restaurant nr. 43 totalt, og nr. 3 i Sverige.

Egon Uppsala ligger midt i Uppsala sentrum og har inngang både til Atrium Ljungbergs Forumgallerian og til Forumtorget. Ifølge Egon-kjeden har inspirasjon fra Uppsala Universitet, som var Sveriges første universitet,  satt sitt tydelige preg på interiøret.

Lokalt særpreg viktig

Bilder og antikviteter er brukt for å skape et lokalt særpreg og produkter som er produsert i Uppsala er sentralt plassert i bedriften.

Uppsala er Sveriges 4. største by, og kan minne en del om Trondheim, med sine nærmere 200 000 innbyggere, hvorav svært mange er studenter.

Den nye Egon-restauranten i Uppsala er på to plan og har plass til ca. 100 gjester i 1. etasje og ca. 140 gjester i 2. etasje, samt plass til ca. 100 gjester på uteserveringen.

Stor omtale i Fastighetsvärlden

Egon-etableringene i Sverige har ikke gått upåaktet hen, og det store eiendomsmagasinet Fastighetsvärlden har i sitt siste nummer en større artikkel om Egon, ledsaget av et  intervju med daglig leder drift i Egon, Dan Robert Halshamn.

Halshamn forteller at etableringen av den første svenske Egon-restauranten, i det store kjøpesenteret Mall of Scandinavia på Solna utenfor Stockholm, var et pilotprosjekt. Egon hadde budsjettert med en omsetning på 25 millioner kroner det første året, men endte opp på hele 45 millioner.

Deretter åpnet man Egon nr. 2 i Sverige i Sollentuna, og nå altså Egon nr. 3 i Uppsala. Målet er å åpne 1-3 nye Egon-restauranter i året også fremover, både i Norge og Sverige.

Størrelsen på en gjennomsnittlig Egon-restaurant er på ca 750 kvm.

40 restauranter i Norge

Egon har i dag 40 restauranter i Norge. Den første ble åpnet på Nordstrand i Oslo i 1984.

Dan Robert Halshamn sier til Fastighetsvärlden at Sverige er et dynamisk og interessant marked, og at det på sikt kan bli 5-7 Egon-restauranter bare i Stockholms-området.

Egon-kjeden omsatte i 2017 for 1,49 milliarder kroner.