Går fra Kraft til Spontan

Tove Børstad Solem blir ny restaurantsjef på Spontan Vinbar etter Oskar Sköld som begynner i Frati Gruppen, som tidligere meldt på VinPuls. Tove kommer fra samme stilling ved Kraft Bodega, som får Erik Andresen fra Rive Gauche som ny restaurantsjef. Tove og Erik er bare to av mange i Trondheims uteliv som er «på vandring» til nye oppgaver akkurat nå.

Av Ulf Dalheim, publisert 11. mai 2021

-Jeg tror dette blir veldig gøy. Jeg gleder meg virkelig til å begynne ved Spontan Vinbar fra 1.juli, det blir morsomt, sier Tove Børstad Solem. Hun har tidligere jobbet ved Credo og ved Gulating Ølutsalg på Sirkus.

Foto øverst i saken av Tove Børstad Solem er tatt av Kristoffer Wittrup/Næringsforeningen.

Erik Andresen vil mange huske fra steder som Spontan, Finnes Kafe, Credo/Jossa, Rica Nidelven og Clarion Hotel Trondheim.

Britannia og Fagn på leit….

VinPuls har tidligere skrevet at Norges kanskje mest krevende, men også mest attraktive jobb, som restaurantdirektør ved Britannia hotel er lyst ledig, etter at Ida Dønheim i august flytter til USA for å bli hotellsjef i SeaDream Yacht Club, der hun jobbet før hun begynte på Britannia.

Michelin-stjernerestauranten Fagn må også på jakt etter ny restaurantsjef, etter at Ida von Stolz fra 1. august gjenforenes på Le Bistro med sine tidligere mediere og drivere fra Røst Teaterbistro. Kjøkkensjefene Mette Julius Evensen og Martin Julius Hovdal fra Røst gikk fra nyttår inn på eiersiden og tok over driften av Le Bistro, og henter nå både Ida von Stolz og Eila Blomli Husby, som også jobbet på Røst tidligere, til bistroen i Munkegata. Dette har ligget i kortene en stund, ettersom Ida von Stolz var inne på eiersiden sammen med de to på Røst.

Har nye sjefer på plass

To Rom og Kjøkken og Héctor Food & Fiesta på Solsiden har allerede nye restaurantsjefer på plass. Hos Héctor har Kim André Flataunet, med lang fartstid i utebransjen, nå sist fra Le Bistro, kommet inn for Mette Smistad Olsen somhar fødselspermisjon. To Rom og Kjøkken har fått tilbake en gammel kjenning i Adrian Leer Breiby som i sin tid var servitørlærling ved To Rom, før han har tatt en runde innom steder som Credo, Fagn, Spontan og Speilsalen på Britannia.

-Jeg er veldig glad for å ha fått inn Kim André mens Mette er ute i permisjon. Han har solid erfaring fra bransjen, er veldig god på konsept og super i kommunikasjon med gjestene, sier Héctor-sjef Heidi Gjerdrum.

Roar Hildonen ved To Rom og Kjøkken er like fornøyd med sin nye restaurantsjef etter Joachim Rangø Andersen som har gått til Troll restaurant på Fosenkaia. Hildonen får også inn to andre nykommere i staben, Vega Ebbersten kommer fra Spontan Vinbar og blir ny i To Rom-staben sammen med Arne Kristian Birkelund Bævre som også hadde sin læretid ved To Rom og Kjøkken. Han har i mellomtiden bl.a. jobbet ved Britannia.

-Jeg synes det er både sunt og bra at folk i bransjen flytter på seg. Det er positivt. De har da med seg erfaring fra flere steder, og kan bringe med seg nye impulser. Jeg opplever allerede at Adrian vil være med å løfte nivået hos oss enda litt til på noen områder. Vega er svært dyktig med gjester og god på vin, så det blir også en fin forsterkning her, mener Roar Hildonen.