Gir seg etter 35 år ved Selbusjøen

Det kjente hotellekteparet Arild og Toril Øien trekker seg etter å ha drevet Selbusjøen Hotell & Gjestegård i hele 35 år nå tilbake og over later driften til ny ledelse. Terje Negård er kommet inn som ny direktør, Tove Lillevik som hotell-/resepsjonssjef og Even Evjen som kjøkken-og retaurantsjef. Øien-ekteparet forsetter som eiere av hotellet.

Av Ulf Dalheim, publisert 20. juli 2022

På sin Facebook-side skriver Arild Øien at 35 år som gründere og vertskap ved Selbusjøen Hotell og Gjestegård har vært en altoppslukende epoke i ekteparets liv.

-Vi har hatt den store ære og glede å kunne ønske hundre tusenvis av gjester velkommen igjennom alle disse årene. Vi har hatt mange hundre dyktige medarbeidere, noen har vært med siden oppstarten i 1987/88.

Og han fortsetter: -Det er naturligvis med noe vemod vi nå overlater stafettpinnen til nye krefter, men hele den nye ledelsen ved Selbusjøen Hotell & Gjestegård kjenner produktets kvaliteter godt og ikke minst de uutnyttede muligheter. Dette er et godt utgangspunkt for videre utvikling. Vi er fortsatt eiere og vil være et aktivt styre også i fremtiden.

Har gitt dem også andre muligheter

Avslutningsvis takker for ekteparet for seg, ikke bare for alt de har opplevd som drivere av Selbusjøen Hotell & Gjestegård, men også for de muligheter et slikt liv har gitt dem innen alt fra politikk og organisasjonsarbeid, næringspolitikk både lokalt, nasjonalt og også utenfor landets grenser.

-Vi ønsker det nye lederteamet masse lykke til, og håper at gamle og nye gjester besøker Gjestegården framover, skriver Arild Øien.

Selbusjøen Hotell & Gjestegård er medlem av De historiske hotell og spisestedet. Eiendommen på Havernesset i Mebonden, Selbu, ble bygget av handelsmann Birch rundt 1850. Det ble gjenåpnet som hotell i 1988 da Øien-ekteparet overtok. Hotellet har i likhet med hele hotell- og restaurantbransjen vært gjennom to vanskelig korona-år. Det siste årsregnskapet før korona-pandemien, for 2019, viser driftsinntekter på 12,4 milloner kroner og et resultatet før skatt på 1,7 millioner.