Gull fra World of Fine Wines til Norge

Vinlister på norske hotell, restauranter og barer fortsetter å hente hjem premier internasjonalt. Nå har Park Hotel Vossevangen og VIN Bjørvika sørget for dobbelt norsk under World of Fine Wines årlige kåring av verdens beste vinlister i 2022.

Av Ulf Dalheim, publisert 20. september 2022

Det anerkjente tidsskriftet World of Fine Wines kårer hvert år de beste vinlistene i verden, og under årets kåring i London gikk to av prisene til Norge. Park Hotel Vossevangen ble igjen kåret til “Verdens Beste Vinliste på glass”, en tittel de også vant i 2021. Prisen ble mottatt av Robert Rosales Johansen.

Den største overraskelsen var det derimot vinbaren VIN Bjørvika som stod for, da de tok hjem seieren i kategorien for vinbarer og ble kåret til “Verdens Beste Vinbar-liste”. Den Oslo-baserte vinbaren åpnet dørene i 2019 og har allerede rukket å bygge seg opp et variert og solid vinutvalg, noe juryen også anerkjente i 2021 med en jurypris.

Det ble dermed dobbelt norsk under årets kåring, noe daglig leder i VIN Bjørvika, Jørn Damkjær, er meget stolt av.

-Dette viser at kvaliteten på vinutvalget hos norske restauranter, hotell og vinbarer er i verdensklasse, og slike anerkjennelser motiverer virkelig til å fortsette dette arbeidet. Hele teamet hos VIN Bjørvika har jobbet konsekvent og målrettet med å finne gode og spennende viner til vinlisten, og det å bli kåret til Verdens beste Vinbar-liste i 2022 er en stor ære. Vi gleder oss til å feire dette med alle våre gjester i tiden fremover!, sier Damkjær i en pressemelding.