I kø for franske croissanter

Champagne og croissanter? -Ja, naturligvis! mener Kjersti Ingeborg Flatås som for to uker siden åpnet sin franske kafe Moulangerie i Thomas Angells gate i Trondheim. Siden da har trondhjemmerne stått i kø for å komme inn og nyte hennes kakekreasjoner, gjerne med franske bobler til.

Kjersti Flatås startet sitt eget croissantbakeri på familiens gård på Melhus for noen år siden, etter at hun syntes det var langt mellom skikkelig gode og ekte «franske» croissanter å finne på konditorier eller restauranter. Og kundene har strømmet inn, både privatpersoner og hoteller har jaktet på croissantene hennes.

Markedet ønsket etter hvert mer og mer, så da ble det å etablere seg i Trondheim. Siden tidlig i høst har hun jobbet med å innrede sitt eget kafelokale midt i Trondheim sentrum, og å få på plass alle nødvendige tillatelser. Men torsdag for to uker siden kunne hun endelig ønske kundene velkommen.

Croissanter i alle mulige varianter er å finne i disken hos Moulangerie. Men også bakverk som kanelcruffins har fått bein å gå på siden åpningen for to uker siden. Foto: UD

-Hvordan var det endelig å åpne?

-Det var helt magisk å kunne åpne opp kafeen 29. oktober. Etter tre måneder med kveldsjobbing sammen med min mann, for å pusse opp lokalet, var det godt å bli ferdig. Saksbehandlingstiden hos diverse etater i Trondheim Kommune og veien fram til åpning, var dessverre lang og kronglete, men vi fikk det til til slutt.

Moulangerie-gründer Kjersti Ingeborg Flatås

-Hvordan føler du da Moulangerie er mottatt av publikum?

-Gjestene har strømmet på, og det har vært helt rørende og litt komisk, å se at så mange har villet stått i kø for å kjøpe croissanter fra Moulangerie. Vi har vært så godt som utsolgt hver dag, og vi rekker nesten ikke å bake nok. Vi er så takknemlige for mottakelsen fra Trondheims befolkning.

-Hva har vært den største overraskelsen?

-At det skulle bli så mange som var interessert i mitt favorittprodukt: croissanter. Jeg startet ikke dette her for at jeg trodde det var et marked for det. Kun for at jeg selv syntes det manglet noen gode croissanter.

 -Det er mye forskjellige bakverk i diskene, men hva selger du mest av?

-Den vanlige croissanten!

-Har folk bedt om champagne til croissantene?

– Ja, en god del folk, ønsker et glass Champagne eller cremant til croissantene.

Stille før stormen. Kakediskene er fylt opp, nå er det like før åpning for en ny dag, og da vil kundene strømme til. Foto: UD

-Hva skjer fremover nå – endringer vareutvalg/åpningstider?

-Vi skal fremover ha et spennende utvalg croissanter, diverse typer hver dag, i kombinasjon med gode lokale råvarer, som pålegg, for eksempel Edel Blå fra Gangstad Ysteri, honning fra Øverborten Gård, og røykalaks fra Garnvik røykeri. Fredager og lørdager har vi også en croissant-lunsjtallerken, og denne uken vil det være en egg og bacon croissant. Vi ønsker å skape en fransk oase, med gode croissanter, god service og god stemning. Åpningstid er mandag-lørdag, 10-16, men det er mulig vi endrer litt etter hvert.

-Ellers?

-Ellers er jeg så rørt, glad og satt ut, over at så mange besøker oss, svarer Kjersti Ingeborg Flatås, gründer og driver av Moulangerie.