Ida Dønheim ny Britannia-direktør

Driftsdirektør Ida Dønheim blir konstituert hotelldirektør for Britannia Hotel i Trondheim. Dermed fullfører hun en reise som begynte som kokkelærling på Britannia-kjøkkenet, fortsatte som soussjef samme sted før hun jobbet andre steder og kom tilbake igjen som restaurantdirektør da Britannia gjenåpnet i 2019. I fjor ble hun driftsdirektør. Nåværende direktør Mikael Forselius får ny jobb i Flakk-konsernet.

Av Ulf Dalheim, publisert 21. september 2022

-Jeg er takknemmelig og ydmyk over tilliten fra eier og styret. Gleder meg til veien videre sammen med ett fantastisk lederteam og kollegaer, skriver Ida Dønheim på sin Facebook-profil. Hun tiltrer som konstituert hotelldirektør 1. november 2022. Ny fast Britannia-direktør skal være på plass en gang utpå nyåret.

Etter oppstarten som kokk ved Britannia, har Ida Dønheim vært på en en reise hvor hun bl.a. var direktør ved Vårsøg-hotellet i Surnadal og leder ved Angvik Gamle Handelssted, samt jobbet for Atle Brynestad i cruiseselskapet SeaDream. I 2018 var hun tilbake på Britannia som restaurantsjef. Så hadde hun et kort opphold igjen i SeaDream før hun begynte som driftssjef ved Britannia i 2021.

Sjef ved Britannia siden 2017

Mikael Forselius har vært hotelldirektør på Britannia Hotel siden februar 2017, og har ledet arbeidet med utviklingen av nye Britannia Hotel fra ide- og konseptutviklingsfase, nyåpning til femstjerners kultur som har gitt flere anerkjente priser og utmerkelser.

-Mikael har, etter å ha tatt Britannia gjennom en startfase, ønsker om å gå over i en mer overordnet konsernstilling og jobbe rendyrket med konseptutvikling og strategi. Han er en synlig og entusiastisk leder som jeg har hatt et lærerikt og godt samarbeidet med i flere år, sier Odd Reitan i en melding lagt ut på Britannias nettsider.

Etter nesten seks år som administrerende direktør for Britannia Hotel starter Mikael Forselius nå som CEO for 62 NORD Hotels & Adventures. Det ålesundbaserte selskapet har hoteller som Storfjord Hotel, Hotel Brosundet, Hotel Union Øye og Eiernes Gjestehus.

På sin Facebook-profil skriver Mikael Forselius følgende om sin nye tilværelse:

Mikael Forselius

-Jeg er evig takknemlig for at jeg fikk delta på den spennende reisen med å bygge opp Britannia til det fantastiske hotellet og den destinasjon det er blitt. Å få være med å realisere Odd Reitan sin drøm om Britannia har helt enkelt vært et eventyr og vi har underveis høstet mange priser og utmerkelser. Men alt til sin tid.

Skal jobbe med hoteller og reiselivsprodukter

Og han fortsetter:

-62 NORD Hotels & Adventures, som eies av FLAKK-gruppen, har en unik portefølje med reiselivsprodukter og hoteller, som jeg kjenner godt fra tidligere og som jeg vet står for høy kvalitet. I tillegg har de ambisiøse fremtidsplaner om å utvikle eksklusive destinasjoner og de planene ønsker jeg virkelig å være en del av. Jeg er trygg på at Britannias eiere, styre og lederteam samt alle de flinke ansatte kommer å drive hotellet videre i samme ånd og ta det til nye høyder, skriver Forselius. Han skal være en del av Britannia Hotel ut året.