Ingrid-prisen til Credo-Heidi

 

Heidi Bjerkan fra Credo har fått årets Ingridpris. Den ble utdelt tirsdag under konferansen Kokepunktet i forkant av Gladmat-festrivalen 2017 i Stavanger.

Ingridprisen deles ut hvert år til en kokk med gode formidlingsevner og som er opptatt av fornyelse av det norske kjøkken og de norske råvarene, i inn eller utland. Med prisen følger en studietur til Singapore.

Heidi Bjerkan fikk Ingridprisen utdelt av Kjartan Skjelde som sammen med Heine Totland er konferansier under Kokepunket. Foto: Karoline Kaspersen

Som mange sikkert har fått med seg har Heidi alltid vært opptatt av å bruke og promotere gode norske råvarer, og de siste årene har hun i samarbeid med lokale gårdsbruk forsterket fokuset på kortreiste produkter fra dedikerte produsenter.

Ingirdprisen skal i følge statuttene også bidra til å synliggjøre kokkefaget som et yrke med mange muligheter, både nasjonalt og internasjonalt. Prisen skal bidra til omdømmebygging rundt matfagene, men kokkefaget spesielt. Prisen skal gi prisvinnerne mulighet til videre utvikling i faget og ytterligere inspirasjon til å bruke norsk sjømat.

Heidi Bjerkan er en av de inviterte foredragsholderne på Gladmat-festivalen. Tirsdagen var viet til temaet “Sammen om måltidet”, med spennende foredragsholdere fra inn- og utland, som skulle inspirere deltakerne med sine synspunkter og innspill. Kokepunktet skal være en spire til videre utvikling og inspirasjon innen kokkekunst.

Sven Erik Renaa introduserte “gourmetdykkeren” Roderick Sloan, som har hintet til at han skal dykke i området rundt Vågen mens han er på besøk i Stavanger. Deltakerne på konkurransen skal også bli inspirert og oppdatert av Carlos Valesco, Eyvind Hellstrøm, Lise Brunborg, Christopher Haatuft og Heidi Bjerkan.

Konferansen er i år lagt til Stavangers egen storstue – Zetlitzsalen i konserthuset. Her fikk deltagerne smake på signaturretter fra noen av våre “up and coming”-kokker.

Kokepunktet er Gladmats matfaglige konferanse og arrangeres i år for tredje gang dagen før festivalen åpner i 2017. Gladmats fagkonferanse handler om alt og alle som skal til for å få mat på bordet. Dette er en fagkonferanse for bransjefolk, og ellers andre som er interesserte i mat og nye trender.