Kommunen stengte Robust

Nyåpnende Robust Bistro i Søndre gate i Trondheim måtte stengte dørene umiddelbart i dag, etter tre ukers drift. Trondheim kommune mener at restauranten ikke har fått de nødvendige godkjennelser.

Eier og driver Ronny Myhren, kjent fra Emilies Et Spisested som han drev i 16 år, legger seg helt flat, og sier at han ikke hadde noe annet valg enn å stenge på timen når kommunen varslet om at han drev “ulovlig”.

-Vi har rett og slett mistolket lovverket. Vi tok over leiekontrakten etter Ya Sushi som drev i de samme lokalene frem til jul. Slik vi leste lovverket kan man drive en virksomhet i inntil tre måneder etter en overdragelse, forutsatt at man varsler kommunen innen en måned. Vi har sendt slik varsel, men kommunen mener at vi bare kunne ha drevet videre om vi hadde fortsatt med sushi og overtatt de ansatte fra Ya Sushi, sier Ronny Myhren til vinpuls.no.

230 gjester varslet per mail

Det blir tomme glass og ikke noe på tallerkenene i Robust Bistro fremover, etter at kommunen i dag stengte restauranten med umiddelbar virkning. Foto: UD

Han sier at han ikke hadde noe annet valg enn å stengte Robust Bistro på timen i dag. Myhren håper nå på en rask behandling av søknadene som er innsendt.

Restauranten har via telefon varslet alle som hadde bestilt bord fredag og lørdag denne uken om stengingen. I tillegg er det sendt ut fellesmail til 230 andre som har bestilt bord i februar.

-Restauranten var på det nærmest fullbooket i hele februar, men vi håper gjestene har forståelse for situasjonen vi har havnet oppe i. Mange har allerede varslet at de vil bestille igjen i mars og april, opplyser Myhren.