Løfter gjestene 50 meter opp i luften

Tidligere restaurantsjef ved bl.a. Havfruen i Trondheim, Thomas Larsen, er ansatt som Food & Beverage Manager for et konsept kalt Dinner in the Sky. Der heises en restaurant med 32 gjester ca 50 meter opp i luften hvor man får nyte god mat og drikke med en spektakulær utsikt. Konseptet er belgisk, og Norge er det 67. landet som tar inn dette konseptet.

Av Ulf Dalheim, publisert 3. mai 2021

Thomas Larsen er kjent for å tjuvstarte røykeloven som kom i 2003, ett år før det ble innført på alle utsteder i Norge, noe Helsedirektoratet og statsråden den gang hyllet. På denne tiden var han daglig leder ved Havfruen fiskerestaurant i Trondheim. Han har også jobbet med mat og drikke for Røros Hotell-gruppen.

Thomas Larsen skal være mat- og drikkesjef for konseptet Dinner in the Sky.

-Jeg synes at det er en fantastisk og spennende mulighet å kunne tilby gjester en slik luftig opplevelse. -Det å kunne nyte en bedre middag sittende 50 meter over bakken er noe helt unikt men samtidig utfordrende fordi kvaliteten må være på topp og det krever en del planlegging og ikke minst logistikk-styring, sier Thomas Larsen.

Han har en lang merittliste over jobber som F&B-sjef på luksushoteller i Asia, Afrika, Karibien og Europa. I Norge har han blant annet vært Restaurantsjef på Refsnes Gods i Moss, F&B for Røros Hotell gruppen og Daglig Leder for Hangurstoppen restaurant i Voss Resort m. m. Nå starter han den spennende høytsvevende stillingen som F&B i Dinner In The Sky.

-Med den naturen Norge kan by på er potensialet vårt meget stort, og vi har allerede fått en del henvendelser. Bedriftsmarkedet vil nok bli viktig for oss også. Jeg har vært med på å arrangere mye forskjellig i løpet av min karriere, men dette her topper alt, uttaler Larsen.

Om konseptet:

Dinner In The Sky er et belgisk basert konsept som tilbyr sine gjester en eksklusiv restaurant helt utenom det vanlige. Konseptet bruker en kran for å heise 32 gjester ca. 50 meter opp i Luften. Her nytes god mat og drikke til spektakulær utsikt.

-I tillegg til å gi gjesten en helt spesiell opplevelse er hovedfokuset til de som står bak konseptet trygghet, sikkerhet og profesjonalitet.  Forbes Magazine har omtalt konseptet som en av verdens ti mest uvanlige restauranter og samtidig en av de mest unike restaurantopplevelser du kan ha.

Dinner in the Sky har allerede datofestet sine første «opptredener» denne sommeren. Konseptet kommer til Kongsvinger Festning 4.-12. juni, Fredrikstad Festning 17.-27. juni, Oscarsborg Festning 1.-11. juli og Fredriksvern Verft Stavern 15.-25. juli.

Norge er det 67. landet i verden som nå tar inn dette konseptet.