Lørdagsåpne pol til 16.00

Regjeringen ønsker at Vinmonopolets butikker skal ha åpent en time lenger på lørdager. De har nå foreslått en endring alkoholloven slik at åpningstiden kan bli fra 10-16.00 på lørdager. I dag stenger butikkene kl. 15.00. Stortinget må vedta endringen.

Dte er NTB som melder dette: “Vinmonopolet vil nå være åpent fra klokken 10 til 16 på lørdager etter at regjeringen fredag endret alkoholloven og rammene for Vinmonopolets åpningstider”, sto det i meldingen fra nyhetsbyrået. Men Stortinget må altså vedta endringen før den blir gjort gjeldene.

– Dette handler om å løse hverdagsproblemer. Hverdagen har endret seg for folk. Nå kommer regjeringen med forslag om å endre Vinmonopolets åpningstid slik at vi kan handle fram til 16 på lørdager, sier stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth (H), som er medlem av helse- og omsorgskomiteen.

I dag kan Vinmonopolet ha åpent mellom klokken 8.30 og 15 på lørdager og dager før helligdager. Per september 2019 hadde alle Vinmonopolets 332 utsalg åpent på lørdager. De aller fleste av dem åpner klokka 10 og stenger klokka 15.