Mønstrer på hos Havfruen

Den kjente fiskerestauranten Havfruen i Kjøpmannsgata i Trondheim har fått nytt mannskap. Kjøkkensjef Kim Remi Moen fra Fagn har overtatt som ny daglig leder, mens Fagn-servitør Mathies Firing går inn som restaurantsjef. Kjøkkentemaet, med Simon Skjærvik som kjøkkensjef og Stefan Petrovic som souschef, fortsetter som før.

Etter drøyt 30 år med samme eier, valgte Herbert Klein i fjor å selge både kjøpsmannsbrygga og restauranten Havfruen med underetasjen Breiflabben til eiendomsinvestorene Bjørn Olav Aungjerdet og Øystein Antonsen.

Ungdommelig team, mye erfaring

Disse tre skal styre Havfruen-skuta fremover. Fra venstre restaurantsjef Mathies Firing, daglig leder Kin Remi Moen og kjøkkenshef Simon Skjærvik. Foto: UD

Nå har de nye eierne satt inn et nytt ungdommelig  mannskap for å løfte restauranten til nye høyder. Ingen av de faste ansatte er over 30 år gammel, men har likevel solid erfaring fra restaurantbransjen.

Remi, Simon og Stefan jobbet bl.a. sammen på Caya i Adressahuset, mens danske Mathies Firing har erfaring far en rekke toppsteder i København. Han går til Havfruen etter seks måneder ved Michelin-restauranten Fagn, mens Kim Remi Moen har vært kjøkkensjef ved Fagn siden oppstarten. Han har nå permisjon fra Fagn i første omgang frem til nyttår for å lede prosjektet på Havfruen.

-Vi skal forsøke å få til noe kult i disse flotte lokalene. Det er masse god restauranthistorie i veggene her. Den skal vi ta vare på. Så det blir naturligvis lutefisk som alltid her på Havfruen i november og desember. Du tar ikke bort byens mest tradisjonsrike lutefisk-kalas. Det pleier å gå unna fire tonn her før jul hvert år, så det er en viktig del av Havfruens liv. Men ved siden av det skal Havfruen fremstå som en både uformell og kvalitetsbevisst restaurant, poengterer Kim, Mathies og Simon i samtale med VinPuls.

Dropp innom, eller bestill 8-retters smaksmeny

Fortsatt er det få restauranter som kan slå Havfruen på beliggenet og utsikt, med Nidelven like utenfor vinduene. Fra venstre Kim Remi Moen, Simon Skjærvik og Mathies Firing.
Foto: UD

Det uformelle henspiller på at gjester bare kan droppe innom Havfruen for å dele for eksempel en skål blåskjell og en flaske vin, i de klærne man føler seg med hjemme i. Samtidig blir Havfruen fortsatt også en fine dining-restaurant, med en a la carte meny og en «Smaksmeny» der kjøkkensjefen setter sammen det beste han har for hånden til enhver tid. Der blir det åtte retter i fem serveringer, med vinpakke til om man ønsker det.

-Velger man smaksmenyen er det bare å sette seg rolig tilbake og la oss kjøre showet. Det er vi som kan faget, så du skal kunen stole på det vi leverer. I smaksmenyen kan det komme til nye råvarer fra dag til dag, mens a la carte-menyen vil skifte mer etter årstidene. Men uansett skal Havfruen være en restaurant for alle. Vi skal ikke ekskludere noen. Det vil naturligvis være hovedfokus på fisk og skalldyr her, men det er også kjøtt på menyen, så alle skal finne noe de har lyst på, sier de tre.

Skal skje ting også i Breiflabben

Vi skal gjøre Havfruen til et kult stede, proklamerer Mathies Firing, Simon Skjørvik og Kim Remi Moen. Foto: UD

Over nyttår har de planer om å ta i bruk underetasjen Breiflabben på en mer aktiv måte enn bare for selskaper.

-Det kan komme til å skje masse ting på Breiflabben. Pop-ups, event, kviss etc. Vi gleder oss til å la ideene flomme.

-Hva tenker dere om konkurransen på restaurantmarkedet i Trondheim for tiden? Hvor står Havfruen der?

– Det er hardt, men gøy å konkurrere på restaurantmarkedet i Trondheim akkurat nå. Miljøet er utrolig bra, og det er artig å være en del av et ungt miljø med godt samhold mellom restaurantene. Vi skal finne vår egen måte å gjøre ting på her på Havfruen. Vi vil være stolte av det vi gjør, og har troen på at vi skal få til noe veldig bra. Vi håper å skille oss ut på totalopplevelsen. Folk skal oppfatte å bli tatt godt vare på når de kommer til Havfruen.

Restaurantlokalene til Havfruen er nyoppusset, etter at restauranten var stengt i to måneder tidligere i år. Det er 60 sitteplasser oppe (kan utvide til max 80 ved større selskaper). Breiflabben i underetasjen tar 50 personer.