Nå får Trondheim egen vinfest

Hele 13 av Trondheims restauranter går sammen om å gi byen en egen vinfestival. Over tre dager i juni 2020 inviterer de til vintog på torsdag, vinrelaterte aktiviteter på alle de 13 restaurantene fredag og vinmesse i Olavshallen på lørdag.

Byer som Stavanger, Bergen og Kristiansand har allerede hatt tilsvarende vinfestivaler i en årrekke. Stavanger var først ut for rundt tyve år siden. Nå kommer altså også Trondheim etter.

-Vi gleder oss veldig til å arrangere Trondheim vinfest for første gang 11-.13. juni 2020. Vi er 13 av byens beste restauranter som nå går sammen for å levere en innholdsrik helg. Tiden er bare overmoden for å introdusere en egen vinfest i byen, sier Lena Engtrø, restaurantsjef ved Bula og medlem av styret for Trondheim vinfest.

Og fortsetter: -Bakgrunnen for dette arrangementet er selvfølgelig kunnskapen, råvarene og menneskene som jobber på restaurantene i Trondheim. Vi har allerede hatt et flott samarbeide rundt de to “& Friends”-arrangementene som har vært på henholdsvis Spontan og Fagn, hvor syv av byens restauranter gikk sammen. Nå ønsker vi å bygge videre på og utvide dette samarbeidet, og mener at det er på høy tid at vi introduserer et tilbud som denne vinfesten til byen vår, poengterer Lena på vegne av arrangørene.

Trondheim vinfest vil invitere landets beste importører med sine vinprodusenter til Trondheim for supre vinsmakinger, foredrag og middager.

-Er du litt interessert i vin, eller bare glad i god mat og drikke er
dette helgen for deg, mener Lena.

Starter vinfesten med “vintog”

Vinfesten starter med såkalt «vintog» torsdag 11.juni. Deltakerne møter opp ved Byscenen og går så i grupper til seks av restaurantene hvor det blir møte og smaking med produsenter og importører. Etter vintoget blir det nachspiel i lokalene i Arbeiderforeningen (Alma’s/Byscenen).

Fredag er det eget opplegg på restaurantene med importører og produsenter. Programmet her er ikke helt klart ennå. Og så avsluttes vinfesten med vinmesse i Olavshallen (butikkvartalet).

Billettsalget til Trondheim vinfest 2020 starter mandag 9.desember kl. 12.00.

(Publisert 6.12.2019)