NM-vinner lanserer egen vin

Ett år etter triumfen i fjorårets vinkelner-NM lanserer Simon Zimmermann nå sin helt egen vin – laget i samarbeid med Philipp Wittmann.

I tillegg til heder, ære og ikke minst deltakerbillett til vinkelner-VM i Belgia, var hovedpremien å lage vin sammen med Philipp Wittmann. I april i fjor reiste Simon derfor ned til Westhofen i Rheinhessen, og resultatet av oppholdet foreligger nå.

Simon Zimmermann og Philipp Wittmann. Foto: Jørn G. Broll

2016-årgangen fra Grosse Lage-vinmark

Simons vin er laget av druer fra 2016-årgangen i Grosse Lage-vinmarken Brunnenhäuschen, og er med andre ord en deklassifisert GG.

Simons jobb var ifølge en pressemelding fra importøren Moestue Grape Selections å blende to ulike komponenter fra denne vinmarken for å skape en mest mulig harmonisk vin – og han var strålende fornøyd med utgangspunktet. Brunnenhäuschen har i 2016 levert viner med nydelig mineralitet i en slank og elegant stil.

– Riesling-materialet Philipp fikk til i 2016 var virkelig helt magisk, applauderer Simon.

De to fatene som skulle blendes hadde imidlertid hver sine kvaliteter. Mens det ene hadde en eksepsjonelt flott finish, hadde det andre aromatiske egenskaper som det første manglet – og de to fatene kunne dermed potensielt komplettere hverandre på ypperlig vis.

– Restultat har blitt en perfekt balanse mellom frukt og mineralitet på duft så vel som i munnen, og aromaene fra anslaget og midtpaletten følger med hele veien ut i en fresh og flott finish som binder hele vinen sammen, konstaterer Simon.

 Berserk i Westhofen

Navnet ”Aus dem Häuschen” er et ordspill på vinmarksnavnet, og kan oversettes med å ”gå av skaftet” eller ”gå berserk” – noe som illustreres av tegningen på etiketten, hvor et hustak blåses av en brønn. Om noen skulle være i tvil – Brunnen betyr altså ”brønn”, mens Häuschen er en hytte eller et lite hus.

– Deklassifisert Brunnenhäuschen finner man ikke mye av markedet, så dette er en spesiell vin på mange måter, sier Philipp Wittmann.

Simon Zimmermann jobber til daglig som vinkelner på Oslo-restauranten Happolati, som holder til i de gamle lokalene til stjernerestauranten Ylajali – hvor Simon også jobbet før den ble nedlagt i 2015. Simon har konkurrert aktivt i ti år, og har tidligere vunnet gull i både norsk og nordisk vinkelnermesterskap.