“Nye” Credo åpner for booking i dag

Heidi Bjerkan har satt åpningsdag for sitt “nye” Credo-prosjekt på Lilleby. 21.februar er første åpningsdag. Bestilling vil være mulig fra i dag.

Følgende melding ble lagt ut på Credos Facebook-side i formiddagstimene onsdag 10.januar:

“Today, Wednesday 10th of January at 4PM (CET) we open reservations from February 21st! Online booking (link in bio), by phone (+47 954 37 028) or by email (credo@restaurantcredo.no).

Jossa 20.1, Credo 21.1

-Vi er klare, helt sikkert. Dette blir kjempebra! Vi er mer ferdig nå enn vi var dagen før den opprinnelige Credo åpnet i 1998, sier Heidi Bjerkan.

Hun forteller at Jossa vil åpne 20.februar, mens selve Credo, juvelen i hennes nye, store prosjekt på Lilleby, altså har første åpningsdag onsdag 21.februar. Den tredje del av LIlleby-prosjektet til Heidi, Finnes Kafe, er som kjent allerede i full virksomhet.

-Men det er mye som skjer nå, så det er ikke sikkert alt i hele huset er på plass til åpningen 20.-21.februar. TIng vil nok falle mer og mer på plass på sikt, sier Heidi.

Hun vil selv være kjøkkensjef på “nye” Credo, mens Erik Andresen blir ansvarlig for Jossa. Marelius Kristiansen Moen blir hovedsommelier, mens restaurantsjef ennå ikke er helt på plass.

Credo får 30 sitteplasser og skal i starten ha åpent fra onsdag til og med lørdag.

Kjører én stor meny

-Hva kan gjestene forvente på Credo?

-Vi kjører én stor meny på Credo, med et tyvetalls retter, eller egentlig smaksopplevelser. Jossa blir et så bra alternativ, at de som ikke ønsker Credo-menyen vil finne det de ønsker der. Vi jobber med menyen ennå, men tar naturligvis med oss ting vi hadde på menyen på Credo i Ørjaveita. Og så blir det mye nye ting. Vi kommer til å variere menyen en del, med større bredde. Det er jo en helt ny “verden” vi skal jobbe med nå, så mulighetene er mange.

Heidi Bjerkan er klar med “nye” Credo. Åpning er satt tl 21.februar.

-Hvordan vil du karakterisere stilretningen? Moderne nordisk, eller?

-Det blir vel mer “moderne trøndersk”,  i og med det gode samarbeidet vi har med lokale produsenter. Og så finnes det jo så mye bra råvarer i Trøndelag! Men vi skal ikke være fanatiske på råvarer, vi skal bruke det vi mener er best.

-Hvor legger dere prisen for den store Credo-menyen?

-Vi tenker vel at vi skal være i samme prisleie som tidligere, kanskje rundt 1200 kroner for tyveretteren. Det er nytt år og nye muligheter nå.

Har med vinkjelleren

-Hva med drikke til?

-Vi har med oss kjelleren fra “gamle” Credo, så vi har mye bra å tilby publikum fra den. Og så vil vi naturligvis supplere med nye ting. Vi tenker også på drinker. Vi har samarbeidet med Monica Berg som holder til i London på det området i det siste. Hun har en artig måte å tenke på i forhold til drinker. Alkoholfrie alternativer blir det også, juicer og slikt, og der lager vi alt selv.

-Hva føler du nå, som åpningsdagen er satt?

-Jeg har det veldig fint! Jeg gleder meg voldsomt. Alle som jobber her er i ekstase, svarer Heidi Bjerkan som lover at gjestene som kommer på “nye” Credo skal få føle at de kommer “hjem til oss”. Både hun som kjøkkensjef og kokkene vil være ute i salen i løpet av måltidet, og gjestene vil bli invitert med på en runde i det rikholdige og spennende Credo-huset på Lilleby.