Nyheter/årgangsendringer august 2017

Her kommer fortløpende omtaler av viner som er lansert de siste månedene eller som har fått årgangsskifte.

MUSSERENDE

Funàmbul Qquilibri Natural Reserva Brut Nature
Musserende
Spania, Cava
Bestillingsutvalget – nr. 9787101
Kr. 154,90 0-2 år
Svært behagelig, vellaget og frisk cava med delikate fruktaromaer mot epler, sitrusfrukt og tropiske frukter (fersken). Fin mineralitet, myk og behagelig mousse.
Equilibri Natural
(Autentico)

RØDVIN

Chateau Musar 2005
Rødvin
Libanon, Bekaa Valley
Bestillingsutvalget – nr. 3791202
Kr. 199,90 (37,5 cl) 0-10 år
Det finnes mange forskjellige årganger av Château Musar på markedet i Norge nå, og flere kommer! Halvflasken med 2005-årgangen er på vei ut, men noen polbutikker kan ha den ennå. Har du ikke smakt en av verdens mest berømte viner, er sjansen der med disse halvflaskene. En kompleks vin med blodrød farve og en smak med sødmefylt krydder, kirsebær og solbær, vanilje og eik, ristet brød, mørk sjokolade, te og sigarkasse. Brukt tid på å lufte, dufte og smake!
Château Musar – Gaston Hochar
(Autentico)

Chateau Musar 2005
Rødvin
Libanon, Bekaa Valley
Bestillingsutvalget – nr. 3791202
Kr. 199,90 (37,5 cl) 0-15 år
Halvflaske som overtar etter 2005-årgangen i samme flaskestørrelse. Om mulig er denne faktisk noe friskere og mer ungdommelig. Men du får hele Musar-pakka også her: Plommer, kirsebær og bringebær, med hint av granateple på fruktsiden. Noe tørket frukt (fiken) i kombinasjon med milde tanniner, eksotisk krydder (kanel), teblader og fataromaer.
Gaston Hochar-Chateau Musar
(Autentico)

Gramenon La Sagesse Côtes du Rhône 2013
Rødvin
Frankrike, Rhône
Bestillingsutvalget – nr. 5965701
Kr. 299,90 0-5 år
Tett og fruktig vin med god konsentrasjon av røde og mørke bær. Rene fruktaromaer med fin friskhet og dybde, preg av krydder, grønne urter og pepper.
Domaine Gramenon
(Better Wines)

HVITVIN

Mastroberardino Fiano di Avellino 2010
Hvitvin
Italia, Campania
Bestillingsutvalget – nr. 9179201
Kr. 159,90 0-2 år
Moden og rik hvitvin med runde, saftige tropiske frukter (melon, fersken, gul grapefrukt) og stikkelsbær. Innslag av florale aromaer, modne pærer og gule epler.
Mastroberardino
(Palmer Group)