Øldugnad for Habitat

Gode venner hjelper hverandre. Det ser man nå i utebransjen, der mange aktører stiller opp for å hjelpe Habitat Craftbar i Olav Tryggvasons gate 30 i Trondheim, etter at utestedet måtte stenge pga koronarestriksjonene. Fredag kom et eget øl, brygget hos Brewski i Sverige, der alle salgsinntektene (minus statens avgifter) går direkte til Habitat.

Av Ulf Dalheim, publisert 18. januar 2021

Det er importøren Beerski som har tatt initiativ til ølhjelpen til inntekt for Habitat Craftbar. Og det hele er nærmest blitt en dugnad. Beerski har tidligere gjort noe tilsvarende for Brewgata i Oslo, men nå er det altså ett av Trondheims beste ølsteder som får hjelp.

Det er laget to øl som kom til Trondheim sist fredag, og som nå er til salgs hos Gulating Ølutsalg i Byhaven og på Sirkus kjøpesenter, samt i utsalget til Monkey Brew.

De to ølene er brygget hos Brewski i Helsingborg i Sverige. De har fått navnene #helphabitatbarmango og #helphabitatbarDDH. Den første er en Mango Session IPA, mens den andre er en DDH American Pale Ale.

Beerski ønsker med denne øldugnaden rett og slett å bidra til at Habitat Craft Bar, som er en av deres største kunder, overlever pandemien. Noel Heath fra Henry & Sally i Oslo har laget etikettene, som er satt på ølboksene under en dugnad. MonkeyBrew har sørget for å få fraktet ølene opp til Trondheim.

Så da, kjære ølvenner, er det bare å oppsøke utsalgsstedene og gi din støtte til Habitat!