Ole Dalens julekonserter til Brattøra

Drøye tre måneder før jul offentliggjør Ole Dalen at han både utvider og flytter sine tradisjonelle julekonserter. I år blir de holdt på Clarion Hotel & Congress Brattøra i perioden 13.-21.desember.

Ole Dalen er klar med nye julekonserter, dette året på Clarion Brattøra. Foto fra pressemelding.

Det var i 1986 at Ole Dalen startet med en “Førjulskveld med gløgg” for kolleger i Trondheims musikk- og restaurantbransje på Baronon og Baronessen.  I 1988 flyttet han arrangementet til Bajazzo  (hvor han selv var en av eierne) hvor det også ble en konsert på 1.juledag. Så var arrangementet innom Blæst før det i 2003 ble flyttet til Studentersamfundet. Den gangen med bare en forestilling.

Så spiste det etter hvert skikkelig på seg. Fra 2008 til 2016 ble konsertene holdt ved Rica/Scandic Nidelven. I fjor ble det også en forestilling i Olavshallen, for å markere 30-årsjubileet siden den første førjulssamlingen. Dette var første gang med åpent billettsalg.

Nå viderefører Ole Dalen dette med en rekke på åtte konserter ved Clarion, med plass til totalt 7000 publikummere. De siste årene har det vært fem konseter og totalt 2500 billetter.

Ole Dalen lover et 14 manns sterkt orkester, kammerkoret Aurum og Trondheimssolistene, totalt 47 utøvende musikere! I tillegg kommer de mange “hemmelige” vokalistene/solistene som bruker å stille opp på julekonsertene.