Podium og Flaaten fusjonert

Moestue Group-selskapene Podium Wines og Hans A. Flaaten har fusjonert. Fusjonen trådte i kraft fra 1. oktober 2017, og navnet på det nye selskapet er Flaaten.

– Med sammenslåingen av disse to selskapene får vi det beste fra to verdener inn i et nytt og dedikert selskap, sier daglig leder i Flaaten, Mattias Hallin i følge en pressemelding fra Moestue Group.

Etter sammenslåingen vil Flaaten selge totalt rundt 1 million liter vin og brennevin i året. De eksisterende porteføljene komplementerer hverandre godt, og det nye selskapet er på alle måter en fullserviceleverandør til det norske markedet, heter det i pressemeldingen. Der heter det videre:

Stategisk smart

“Større arbeidskraft og tyngre investeringer vil sikre økt styrke i det norske markedet, i horeca-sektoren og på Vinmonopolet. Med respekt for faget og stolthet i arbeidet, er kvalitet et aspekt selskapet setter svært høyt. Målet er å gi sluttkundene nye og spennende smaker innenfor trygge rammer.”

-Vi mener at denne omorganiseringen er et smart og strategisk trekk som vil være formålstjenlig både for våre leverandører, våre kunder og for Moestue Group som helhet, sier administrerende direktør i Moestue Group, Inge Hilland.

Hans A. Flaaten har levert kvalitet fra vinranke til glass gjennom personlig oppfølging i snart 125 år. Selskapet kom inn i Moestue-gruppen i april 2016. Med Podium Wines på laget skal selskapet videreføre de stolte tradisjonene, samtidig som det skal tenkes nytt. Flaaten vil fortsatt ha en svært personlig tilnærming til både produsenter, kunder og sluttkunder, ifølge pressemeldingen.

-Med slagordet ”Your partner in wine”, skal vi være mye mer enn et selskap som bare distribuerer vin. Vi skal by på oss selv og vår kunnskap, og vi skal snakke et ujålete språk som alle forstår, sier kommunikasjonsansvarlig Helga Dis Asbergsdottir.

Med kjærlighet for faget og personlige relasjoner jobber Flaaten tett med noen av verdens beste vinprodusenter, som har fulgt de respektive selskapene i en årrekke.

– Vi følger prosessen ”hands on” gjennom hele verdikjeden, og sørger for at kundene våre får det beste til den absolutt beste prisen, sier Asbergsdottir.

“Har toppet laget”

Det nye selskapet består av de fullstendige teamene fra både Podium Wines og Hans A. Flaaten, totalt fem personer, i tillegg til Moestue Groups salgsteam innen Horeca på fem personer, samt et sterkt back-office-team på fem personer. Dette teamet er et av de mest erfarne i Norge når det gjelder salg og markedsføring av vin og brennevin.

Flaaten-organisasjonen:

  • Mattias Hallin: Nåværende daglig leder for Hans A. Flaaten – forblir daglig leder i det nye selskapet. Mattias har tidligere jobbet 3 år hos Moët-Hennessy, etterfulgt av 10 år i Moestue Grape Selections, senest som porteføljedirektør, før han ble daglig leder for Hans A. Flaaten i 2016.
  • Victoria A. Brandvold: Nåværende daglig leder for Podium Wines – blir porteføljedirektør i det nye selskapet. Victoria har 19 års erfaring fra vin- og brennevinsbransjen, hvorav de siste 12 årene har vært i Podium Wines, senest som daglig leder.
  • Thomas Stabenfeldt: Har 9 års erfaring som produktsjef i Podium Wines, etter 10 år som vinmaker i Italia, hvorav de siste 6 årene var som kjellermester. Thomas vil være porteføljeansvarlig i det nye selskapet.
  • Helga Dis Asbergsdottir: Har 4 års erfaring som markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Podium Wines, etter å ha jobbet 4 år med markedsføring og driftsledelse i HORECA-sektoren. Hun vil beholde sin nåværende stilling i det nye selskapet. Helga går ut i mammapermisjon i november.
  • Karsten Kaas: Har hatt logistikkansvar for Podium Wines de siste 6 årene og Hans A. Flaaten siden Moestue Group overtok selskapet. Karsten vil fortsette å sikre at det nye selskapet får de aller beste logistikktjenestene.
  • Anna Lundemo: Finansdirektør for Moestue Group. Anna og hennes team har 100 prosent kontroll på selskapets økonomi.
  • Nils Flaaten: Den tidligere eieren av Hans A. Flaaten Jobber fortsatt aktivt med lojale kunder i HORECA og som konsulent i det nye selskapet. En mann med lang erfaring og enorm kunnskap som vi lærer mye fra hver eneste dag.

– Vi er nå klare for nye prosjekter og spennende tider fremover. Hans A. Flaaten har alltid vært kjent for sine gode priser og kvalitet, og dette vil vi jobbe hardt for å opprettholde. Vi kommer til å holde oss oppdaterte på trender innen faget og hele tiden jakte på nye og spennende produkter og produsenter, sier Mattias Hallin.