Populær ølfestival på Sluppen

Nesten alle billettene til Trondheim Craft Beer Festival 2022 på Lager 11 på Sluppen til helgen er allerede revet bort. Dagspass og kveldsbilletter er utsolgt, men det finnes fortsatt ledige plasser til første seksjon fra kl.12.00-16.00 lørdag 24. september. Festivalsjef Tommy Holen Helland er storfornøyd.

Av Ulf Dalheim, publisert 20. september 2022

Den nye ølfestivalen springer ut av tidligere Byhaven Ølfestival, som har vokst seg ut av sine lokaler fra 2019 og 2021. Årets arrangement ser dagens lys takket være et nytt samarbeid med Lager 11 på Sluppen, der hele 1600 innendørs kvadratmeter står klart til å ta imot øltørste gjester og 17 håndverksbryggerier fra inn- og utland.

Nysgjerrige på nye smaker

-Responsen har rett og slett vært overveldende, sier ølfestival-general Tommy Holen Helland. Han driver til daglig Gulating Ølutsalg Byhaven i Trondheim, og er i tillegg medeier i kjedens butikker på Leangen, Steinkjer og i Mosjøen samt et midlertidig utsalgssted på Amfi Orkanger. Han mener engasjementet gjenspeiler en stabilt økende interesse for håndverksøl.

-Gjennom den daglige virksomheten i ølutsalgene ser vi at flere og flere kommer til og er nysgjerrige på nye og spennende smaker, sier Holen Helland.

Tommy Holen Helland er også storfornøyd med det nye vertskapet ved Lager 11 på Sluppen.

-Vi har hatt en veldig hyggelig og positiv dialog med Lager 11 hele veien, og er storfornøyde med å etablere et samarbeid med en aktør som passer oss som hånd i hanske, i et område som er i en veldig spennende utvikling.

Tror på langsiktig samarbeid

Ifølge Holen Helland er den største motivasjonen å tilby ølinteresserte folk fra Trøndelag og landet for øvrig en ny og trivelig møteplass, i tillegg til å gi små og lokale bryggerier en arena for vekst og synlighet. Han mener grunnlaget for en årlig, stor ølfestival i Trondheim er på plass.

-For å få hjulene i gang har vi i år fått 20 000 kroner i støtte fra Kjeldsberg, noe vi setter stor pris på. Med hjelp av glade gjester og gode samarbeidspartnere har vi tro på at årets arrangement blir det første i en lang rekke, slår han fast.

Når man samler et så stort publikum på ett sted for en heldags ølfestival, melder det seg også et behov for matservering. På Trondheim Craft Beer Festival kan øltørste festivalgjester velge fra Lager 11s i alt åtte serveringssteder med spennende street food fra alle verdenshjørner.

-Dette blir høstens gylneste anledning for å virkelig meske seg i gode smaker både i glass og på fat. Det er en fryd å ha en ølfestival med åtte street food restauranter som kan gi alle våre gjester mat fra hele verden, smiler festivalsjefen.