Re-Naa er best i Norden

Trønderen Sven Erik Renaa henter hjem stadig nye priser og gode omtaler for sin restaurant i Stavanger. Nå har juryen for The Nordic Prize kåret Re-Naa, som drives av Sven Erik og kona Torill Renaa, til Årets restaurant i Norden 2019.

Prisen er ifølge en pressemelding svært ettertraktet i restaurantbransjen. En jury i hvert land plukker ut en lokal vinner i hvert av de nordiske landene, og denne restauranten blir så landets kandidat i konkurransen om å bli kåret til best i Norden. The Nordic Prize deles ut årlig av Den danske spiseguide, og er tidligere utdelt 11 ganger.

-I disse turbulente tider er det ekstra kjekt å få en slik prestisjefylt pris, takk til ansatte og gjester som støtter oss, sier Sven Erik Rena, i en pressemelding. Re-Naa fikk i februar, under Michelin-utdelingen i Trondheim, æren av å bli tildelt to stjerner i Michelin-guiden. For øyeblikket er Re-Naa, mens Maaemo venter på å bli vurdert igjen, den restauranten med flest stjerner i Norge.

Re-naa var norsk kandidaten også i 2018. Da var det Søllerød Kro i Danmark som stakk av med seieren.  I år var finalistene fra de andre nordiske landene AOC i København, Grillid i Reykjavik, Gastrologik i Stockholm og Palace i Helsinki.

Maaemo har tidligere vunnet prisen to ganger, mens Stavanger også hentet hjem prisen i 2017, da til Sabi Omakase. Prisen deles ut på restaurant A’L’aise i Oslo 18. oktober.