Skal drive Radegast i Oslo

Vinkelneren Marelius Kristiansen Moen, som inntil nylig var vinansvarlig ved nyåpnede Credo på Lilleby, flytter til Oslo for å ta over driften av Radegast Wine Bar ved Nedre Foss gård.

-Det er en liten og intim, men spennende vinbar.  Baren har i dag en del naturvin og vin fra ukjente områder å tilby. Jeg skal få sette mitt personlige preg på vinkartet og vil utvide med mer biodynamiske og økologiske viner fra mer klassiske områder også, sier Marelius.

Marelius Kristiansen Moen drar fra Trondheim for å ta over driften av nyåpnede Radegast Wine Bar på Nedre Foss Gård i Oslo. Foto: Privat

Han er opprinnelig fra Tromsø, men kom til Trondheim som servitørlærling ved Eld. Senere har han vært innom steder som Restaurant 73 ved Royal Garden og Aagot Lian før han begynte på Credo i forkant av nedleggelsen i Ørjaveita.

Underveis har han også hatt et opphold i utlandet, blant annet ved anerkjente Bentley Restaurant & Bar i Sydney, Australia og ved et større resort-hotell på Seychellene.

Marelius er utdannet sommelier/vinkelner, og gjennomførte også eksamen som sake-sommerlier og tok kurs som tekelner da han var i Australia. Akkurat nå bistår han gutta på Spontan Vinbar i Trondheim, men fra begynnelsen av juli er han på plass ved sitt nye arbeidssted i Oslo.

Nedre Foss Gård er et nyåpnet sted i Nordre gate 2, i nærheten av Mathallen på Vulkan i Oslo. Konseptet består av en restaurant, et bryggeri og en bryggeripub, i tillegg til Radegast Wine Bar. Driverne står også bak “søsterrestauranter” som Trattoria Popolare, Arakataka, Happolati, Tekehtopa og Txotx Pintxos Bar.