Smitte påvist i utebransjen

Utelivsbransjen i Trondheim har fått skryt av Trondheim kommune for å ha fulgt opp smittevernstiltakene på en god måte. De har heller ikke fått alvorlige bemerkninger fra kommunens smittevernvektere. Derfor ble åpningen av denne uken langt tyngre for tre av byens utesteder, som fikk påvist smitte hos egne ansatte.

Nå er alle de tre, Diskotektet, Bar Circus og Spontan Vinbar, stengt inntil testresultater og karantenetid er avsluttet.

Det var Diskoteket og Bar Circus som først meldte om smitte på egne ansatte. Diskotetet skrev mandag 17. august på sin egen Facebook-side at de hadde fått to positive og ett negativ testsvar på sine ansatte. De ba derfor alle gjester som hadde vært på Diskotektet i tidsrommet fra 7. august og frem til de stengte lørdag 15.august, om å være ekstra oppmerksomme på egen helsetilstand.

Både Diskoteket og Bar Circus har felles eiere. Samtidig som Diskoteket la ut sinmelding om positiv smitte på to ansatte, meldte Bar Circus også mandag 17. august at en av deres ansatte hadde testet positivt. De ba alle som hadde vært gjester ved utestedet lørdag 8.august om å følge med på egen helsetilstand.

Dagen etter, tirsdag 18.august, la så Spontan Vinbar ut informasjon om et det samme dag var blitt påvist smitte hos en av de ansatte.

-Vedkommende har vært i karantene siden symptomer oppsto i påvente av prøve og resultat. Vi ber alle gjester som har vært på Spontan i uke 33 om å være ekstra påpasselig med sin helsetilstand. Ved feber eller symptomer på luftveisinfeksjon skal man holde seg hjemme og kontakte kommunens koronatelefon, skriver Spontan på sin Facebook-side.

Ifølge opplysninger fra daglig leder Oskar Skjöld kan så mange som 300 gjester ha vært innom Spontan fra tirsdag 11.august til søndag 15.august. Kommunen har fått tilsendt liste med kontaktinformasjon på alle gjester. Spontan vil nå holde stengt hele uke 34 for smittevask og pålagt karantene på alle ansatte, som skal testes for smitte.