Test av 100 roséviner

Norges største test av roséviner er nå oppdatert med tyve nye smaksnotater, totalt er 100 roséviner vurdert. Fire av de nye scorer full pott, 6’er på terningen. To er fra Østerrike, en fra Italia og en fra Frankrike. Her finner du rosé-favoritten din her!

Av Ulf Dalheim, oppdatert 10. juli 2020

Over 100 roséviner er nå testet av VinPuls. 11 av dem har fått terningkast 6. Gjennomgående er det et svært bra nivå på årets rosa lanseringer. Det har også Pol-kundene funnet ut. I første halvår av 2020 økte salget av rosévin med hele 76 prosent, og under den gloheita junimåneden ble kjøpstrykket enda høyere – en salgsøkning på 124 prosent. Mange dager var det utsolgtstatus i flere rosévinshyller i mange av Vinmonopolets butikker.

Det har vært rekordsalg av rosé i første halvår av 2020. Det har ført til utsolgtstatus i Vinmonopolets hyller. Foto. UD

Ønsker å lage kvalitetsrosé

Over flere år nå har vi sett at nordmenn drikker mer og mer rosé, og stadig flere produsenter legger sjelen sin i arbeidet med å tilby rosévin av høy kvalitet. Rosé er ikke lenger noe man laget med venstrehånda for eget bruk.

Det er ikke lenger lett å si hva som er en typeriktig og god rosé, for nå varierer de fra de helt lyse, leskende og lettdrikkende variantene som er mest til leskedrikk, via de matvennlige og tiltalende Provence-vinene, de saftige og sødmefulle utgavene vi får fra flere land til de mer strukturerte og nærmest rødvinsaktige utgavene fra Nord-Italia. Til sistnevnte hører den mye omtalte Il Mimo. Og selv om Il Mimo solgte til ny rekord da den ble lansert i år, er det mange som har funnet andre roséviner de mener smaker minst like godt.

Sjekk resultatene i denne VinPuls-testen og velg gjerne en vin som etter all sannsynlighet vil gi deg like mye drikkeglede som de mest hypede variantene. Om du da ikke er en etikettdrikker, som er mer opptatt av navnet enn kvaliteten.

Les også: Dette er nyhetene i basislisten fredag 8.mai

Testens beste kjøp koster kun kr. 144,90

I testen cruiser Il Mimo inn til høyeste poengsum, med et nødskrik. Liker du denne stilen, ros\evin somnesten nærmer seg rødvin, kan du like gjerne velge f.eks. Ioppa på samme poengsum. Beste kjøp (pris/kvalitet) ut fra årets test er franske Exhib Cotes de Thau Cap d’Agde 2019 som også får terningkast 6, og som koster langt mindre enn de andre toppvinene på samme poengsum.

Den mest komplekse og vinøst helt klart beste vinen blant 6’erne er Figuière Première Rosé 2018, også det en fransk rosévin. I tillegg falt vi for tyske Georg Breuer, italienske Conte Spagnoletti, franske Château Minuty og Paul Prieur og de to østerrikske representantene, fra Petra Unger og Langmann. Disse representerer spennvidden blant rosévinene, fra friskt og leskende, litt tyngre og mer matvennlig til elegant og delikat og dessuten en lett perlende variant med noe sødme.

Det er et utrolig stort mangfold blant rosévinene på det norske markedet. De kommer fra forskjellige land og forskjellige regioner. Og stilen varierer fra de lette, lyse og leskende terassevinene til de mer aromatiske, rustikke og tunge, best til mat rett og slett.

Les også: Over 1000 nye viner i BU i mai

40 forskjellige druetyper er brukt

Og tro ikke at roséviner bare lages av de mest kjente, og mest brukte rødvinsdruene, som nebbiolo, grenache, merlot, pinot noir og cabernet sauvignon. Blant de over 70 rosévinene som VinPuls nå har testet, er det viner laget på nærmere 40 (!) forskjellige druetyper.

Mange av dem er endrueviner, helst på nebbiolo og pinot noir, men de aller fleste er en blend av flere druer. Og der er her vi finner mangfoldet. For en del av druetypene som er benyttet i disse vinene er ofte dyrket i svært begrenset omfang i noen få vindistrikt.

Rekk opp hånden alle som er familiær med vindruer som counoise, maiselon, rolle, tibouren, picpoul, hondarrabi beltza, uva rara og mondeuse noir! Personlig hadde jeg bare noen få av dem inne på druekartet mitt fra før.

Godt over 30 forskjellige norske vinportører har levert viner til denne omfattende rosévintesten. Vinene ble skjenket på ca 6-8 grader, og ble smakt blindt fra Zalto Universal-glass.

Her er resultatene fra årets store test av roséviner:

Rosévin på flaske

Exhib Cotes de Thau Cap d’Agde 2019
Rosévin
Frankrike, Languedoc-Roussillon
Bestilling – nr. 10888801
Kr. 144,90
Årets beste rosékjøp? Tiltalende, delikat frukt. Smak av sommer dette! Balansert, leskende stil. Litt karamellisert frukt, tørkede bær, stikkelsbær og rips, mynte, blomster og sitrus. Drueblend på carignan (40%), cinsault (25%), grenache (20%) og merlot (15%).
Produsent: Grands Chais de France – CGF
Importør: LaMarc Wines

Conte Spagnoletti Zeuli Colombaio Bombino Nero 2019
Rosévin
Italia, Puglia, Castel del Monte
Basis – nr. 11038701
Kr. 150,00
Morsom og fruktig rosévin, av magasinet Decanter kåret til Italias nest beste rosévin. Dufter nærmest som en blomstereng og frukthage, saftig og tiltalende stil, masse røde bær, fra bringebær til rips, blomster og urter. Druen heter bombino nero, lokal i området der vinen lages.
Produsent: Conte Spagnoletti Zeuli
Importør: Gaia Wine & Spirits

Ioppa Colline Novaresi Rusin 2019
Rosévin
Italia, Piemonte, Colline Novaresi
Basis – nr. 9747601
Kr. 155,00
Super konsentrasjon, heftig syre, god fruktkonsentrasjon. Masse rødbærfrukt, lett karamellisert nektarin og sitroner, hint av rips, roseblad og hvite blomster.
Produsent: Ioppa
Importør: Winemarket

 Langmann Schilcher Frizzante 2019
Rosévin
Østerrike, Österreichischer perlwein
Basis – nr. 8012501
Kr. 162,50
Dette er bare godt! Lett perlende rosévin. Lett skummende i glasset, smak av friske bringebær og kirsebær, innslag av urter og grapefrukt. Bør serveres avkjølt, mest til kos. Tiltalende alkoholstyrke (11,5%). Druen her er blauer wildbacher. 9,1 gr/l sukker.
Produsent: Weingut Langmann
Importør: Vinum

Petra Unger Rosé vom Zweigelt 2019
Rosévin
Østerrike, Niederösterreich, Kremstal
Bestilling- nr. 11814401
Kr. 189,90
Flott, frisk, strukturert og leskende østerriksk rosé. Petra Unger er en kommende stjerne i vinverdenen. Her leverer hun en herlig rosé på øverste hylle. Tørr stil, saftig, bred smakspalett med innslag av rips, rabarbra, fersken, aprikos, blomster og urter. Lett mineralsk, bra lengde.
Produsent: Petra Unger
Importør: Roxy Wines

 Il Mimo Vino Rosato 2019
Rosévin
Italia, Piemonte
Bestilling – nr. 11846301
Kr. 189,90
Førsteopplaget ble raskt utsolgt, men 15 000 nye flasker kom inn igjen noe senere. Dypere og mer aromatisk i år. Mørk rosa farve, rene rødbærfruktaromaer på nese. Stor saftighet, litt intens, med lett bitre bær, noe rips. Tørrer litt utover. En av de bedre utgavene de siste årene, et hakk opp fra i fjor. 100% nebbiolo.
Produsent: Antichi Vigneti di Cantalupo
Importør: Moestue Grape Selections

Langmann Langegg Schilcher 2019
Rosévin
Østerrike, Steiermark (Styria); Weststeiermark
Bestilling – nr. 12031201
Kr. 209,90
Dyp rødrosa farve, nærmest en lys rødvin. Saftig og tett aromabilde, smak av solbær, bringebær, masse od, dyp frukt. Innslag av anis, rød grapefrukt, urter og sitrus. Laget på den lokale druen blauer wildbacher som kelterne hadde der allerede på 1600-tallet.
Produsent: Weingut Langmann
Importør: Vinum

Prieur Sancerre Rosé 2019
Rosévin
Frankrike, Loire, Sancerre
Bestilling – nr. 
Kr. 249,90
Stilig, smådelikat, frisk og saftig rosévin. Tiltalende rødbærfrukt, mot bringebær og kirsebær, hint av solbærblad. Også innslag av sitrus (grape og fersken), god lengde.
Produsent: Paul Pieur
Importør: Better Wines

 Figuière Première Rosé 2018
Rosévin
Frankrike, Provence, Côtes de Provence
Bestilling – nr. 11017201
Kr. 300,50
Lys gulrosa. Modne fruktaromaer gir delikat duft, i glasset kommer gode bringebær, klementinere, ananas og aprikos, med hint av urter og krydder. Leskende, lang ettersak. Økologisk. Laget på grenache (40%), cinsault (35%) og mourvèdre (25%).
Produsent: Domaine Saint André de Figuière
Importør: North of Wine Import

Château Minuty Rose et Or 2019
Rosévin
Frankrike, Provence, Côtes de Provence
Bestilling – nr. 10982301
Kr. 319,00
Delikat nese, en fyldig og avrundet rosé med smak av jordbær, aprikos, fersken, nektariner, urter og hvite blomster. Flott balansert syre, god lengde. Drueblenden er grenache (90%), tibouren (85) og cinsault (2%).
Produsent: Château Minuty
Importør: Vinetum

 Georg Breuer Spätburgunder Rosé (magnum)
Rosévin
Tyskland, Rheingau
Bestilling – nr. 2044005
Kr. 455,90
Magnumutgave av flott rosé. Denne har alt du trenger for å føle at livet sprudler litt igjen: Frisk og saftig åpning, med fersk rødbærfrukt mot bringebær og kirsebær, lett floral med hint av hvite blomster. Småelegant, mineralsk og bra bitt, med sitrus og urter i avslutningen. En vin bare å tørstedrikke med, men også perfekt til sjømat, salater, vegetarretter, spekemat, tapas og lyst kjøtt.
Produsent: Weingut Georg Breuer
Importør: Einar A. Engelstad

 Emiliana Adobe Rosé 2019
Rosévin
Chile, Valle Casablanca
Basis – nr. 11607401
Kr. 113,90
Stor chilensk overraskelse. Økologisk laget, tappet på plastflaske (PET).  Masse bringebær og jordbærfrukt, en hel blomstereng av aromaer. Saftig og frisk. Sommer og sol, dette!  Druene: carménère (62%9, syrah (32%), garnacha (3%), mourvèdre (3%). 7,8 gr/l sukker.
Produsent: Viñedos Emiliana
Importør: VCT Norway

La Falaise Blanche Vin Rosé 2019
Rosévin
Frankrike, Languedoc-Roussillon, Pays d’Oc
Basis – nr. 10017701
Kr. 124,90
Et eget bra rosévinskjøp, lå og vippet mot terning 6 i testen. Delikat duft mot roseblad og rødbærfrukt. Syrefrisk, smak av rips, litt syltetøy, hint av mandler og nektariner. 90% grenache, 10% syrah.
Produsent: La Falaise
Importør: Ideal Wines

 Mudhouse Sauvignon Blanc Rosé 2019
Rosévin
New Zealand, Marlborough
Bestilling – nr. 6996201
Kr. 139,90
Duft av blomster og urter. Smak av rabarbra og aprikos, innslag av hvite stikkelsbær. Mye smak her. Sauvignon blanc tilsatt litt pinot noir for å få lys laksefarve.
Produsent: Mudhouse
Importør: Best Cellars

Bibi Graetz Casamatta Rosato 2018
Rosévin
Italia, Toscana
Bestilling – nr.
Kr. 148,00
Absolutt den beste roséutgaven fra Bibi Graetz hittil. Flott syre som både er forfriskende og renser munnen godt om du har mat til. Duft med blomster, friske røde bær og urter.  Innslag av rips og villbringebær, fersken og jordbær. Går bar til mat, denne.
Produsent: Bibi Graetz
Importør: Gaia Wine & Spirits

 Yealands Estate Land Made Blush Rosé 2019
Rosévin
New Zealand, Marlborough, Awatere Valley
Bestilling – nr. 8078601
Kr. 149,90
Lys farve, bra fruktdybde. Friske rødbæraromaer, innslag av blomster, drops og urter. Laget på pinot gris (98%) og merlot (2%).
Produsent: Yealands Estate Wines
Importør: Stenberg & Blom

Domaine de L’Horgelus La Vie en Rose Rosé 2019
Rosévin
Frankrike, Sørvest
Bestilling – nr. 5169601
Kr. 149,90
Tiltalende saftig og bærfruktig rosé med smak av jordbær, solbær og syrlige moreller. Innslag av mandler og bitre urter. Frisk, god lengde. Laget på druene tannat, cabernet franc og merlot.
Produsent: Domaine de L’Horgelus
Importør: Better Wines

 Rabl Langenloiser Zweigelt Rosé 2019
Rosévin
Østerrike, Niederösterreich
Bestilling – nr. 9186801
Kr. 149,90
Fin syrlighet, leskende stil. Smak av moden gulrød grapefrukt, innslag av rabarbra og rips.  Saftig,pent balansert.
Produsent: Weingut Rabl
Importør: Stenberg & Blom

Château Kefraya Les Bretèches Rosé 2019
Rosévin
Libanon, Bekaa Valley
Basis – nr. 11970901
Kr. 155,00, 0 – 2 år
Libanesisk rosé på 5-6 druetyper, bl.a cabernet sauvignon, syrah, grenache og tempranillo. Lett krydret undertone, saftig rødbærfruktig smak, fin friskhet, godt modne frukter.
Produsent: Château Kefraya
Importør: Winemarket

Calle Feght En liter Råsa 2018
Rosévin
Tyskland, Rheingau
Bestilling – nr. 3813201
Kr. 197, 90 (for 1 liter)
Calle holder kvaliteten med sin rosévin på liters-flaske. Stor saftighet, stor friskhet, lett fruktsødme. Friske bringebær i anslaget, bitre mandler, knust hvitrips og urter i midtpartiet, frisk og leskende avslutning.
Produsent: Weingut Mehrlein/Calle Feght
Importør: Better Wines

 St. Anthony Love & Hope Rosé 2019
Rosévin
Tyskland
Bestilling – nr. 11960101
Kr. 169,00
Lys rødrosa farve. Aromatisk, med lett, frisk rødbærfrukt. Smak av jordbær, sitrus og fersken, hint av syltet frukt, noe parfymerte, bitre urter i avslutningen. Tiltalende. Økologisk og biodynamisk. 8,5 gr/l sukker. Laget på pinot noir og blaufränkisch (50/50). Pent alkoholnivå (11,5%).
Produsent: Weingut St. Anthony
Importør: Mission Wine & Spirits

Ca’Nova Aurora Colline Novaresi Nebbiolo Rosé 2018
Rosévin
Italia, Piemonte, Colline Novaresi
Bestilling – nr. 10846901
Kr. 169,90
Pen rosarød farve. Fruktig og bærpreget, jordbær, bringebær, kirsebær. Tørr stil, stramme urter, tørr stil, fin lengde.
Produsent: Codecasa Giada
Importør: House of Wine

 Domaine Perceval Vin de Savoie Rosé 2018
Rosévin
Frankrike, Loire, Savoie
Bestilling – nr. 11531301
Kr. 169,90
Skiller seg litt ut i mengden, den, med større fedme. Smak av jordbær og bringebær, innslag av klementiner, sitrus og tropisk frukt (ananas). Laget på lokal drue, mondeuse noir.
Produsent: Domaine Perceval
Importør: Poder

 Moillard Le Rosé du Beaujolais 2019
Rosévin
Frankrike, Beaujolais
Bestilling – nr. 11806501
Kr. 174,90
Pen syre, saftig stil, smak av mint og eukalyptus, friske røde bær og litt syltet frukt. Laget på 100% gamay-druer.
Produsent: Moillard
Importør: Symposium Wines

 Birbetta Langhe Rosato 2019
Rosévin
Italia, Piemonte, Langhe
Basis – nr. 11794401
Kr. 179,90
Nok alkohol (13,5%), smak av mint og eukalyptus, røde bør, sitrus , urter. God saftighet og bra bitt. 100% nebbiolo
Produsent: Eredi Canonica Cav. Cesare
Importør: Winepartners Nordic

Planeta Rosé 2019
Rosévin
Italia, Sicilia
Bestilling – nr. 5089301
Kr. 185,00
Flott siciliansk rosé. Intens frukt, god friskhet, mot rips, bringebær og jordbær, samt grapefrukt og sitrusfrukt. Delikat bærsødme, innslag av blomster, urter og mandel. Laget på syrah og nero d’avola.
Produsent: Planeta
Importør: Gaia Wines & Spirit

 Figuière Magali Signature Côtes de Provence Rosé 2018
Rosévin
Frankrike, Provence, Côtes de Provence
Bestilling – nr. 11042501
Kr. 187,50
Oransjerosa på farve. Smak av karamellisert tropiske frukter, fersken og aprikos. Hint av gule plommer, avdempet fylde. Druene er grenache (20%), cinsault (20%), syrah (15%) cabernet sauvignon (15%) og mourvèdre (15%).
Produsent: Domaine Saint André de Figuière
Importør: North of Wine Import

 Wongraven Senza Compromessa Piemonte Rosato 2018
Rosévin
Italia, Piemonte
Bestilling – nr. 2252001
Kr. 189,90
Lys jordbærfarve, saftig rødbærfrukt, jordbær, kirsebær, rips. Tørr og frisk stil, lang avsluttende syre. En rosé som gjerne bør få matfølge. 100% nebbiolo.
Produsent: Wongraven Wines
Importør: Symposium Wines

Château de Roquefort Corail 2019
Rosévin
Frankrike, Provence, Côtes de Provence
Bestilling – nr. 977701
Kr. 199,90
Saftig, mineralsk og frisk rosé med smak av sukret rabarbra, bringebær, lakris og søte urter.
Produsent: Château de Roquefort
Importør: Hans A Flaaten

 Nervi Conterno Il Rosato 2018
Rosévin
Italia, Gattinara
Bestilling – nr. 511501
Kr. 199,90
Lys rosa med oransje kant. Floral på nese, god syrefriskhet. Innslag av blomster, bitre urter, røde bær og sitrusfrukt. Laget på nebbiolo (90%) og uva rara (10%). 5,5 gr/l sukker.
Produsent: Azienda Viticoltore Nervi
Importør: Symposium Wines

 Marqués de Riscal Viñas Viejas Rosado 2018
Rosévin
Spania, Vino de la Tierra Castilla y León
Bestilling – nr. 8339301
Kr. 200,00
Lys rosa, bløt rødbærfrukt mot jordbær. Saftig, god lengde, hint av eukalyptus, mint, sitrus og appelsiner. Litt rustikk stil, mest en matrosé. Laget på garnacha (75%) og tinta del toro (tempranillo) 25%. En perioda på bunnfall fra sauvignon blanc.
Produsent: Marqués de Riscal
Importør: Robert Prizelius

Soalheiro Mineral Rosé 2019
Rosévin
Portugal, Minho
Bestilling – nr. 11669201
Kr. 200,00
Saftig og leskende, mye tropiske fruktaromaer, innslag av friske røde br, blomster, urter og krydder. God lengde. Laget på alvarinho med innslag av pinot noir.
Produsent: Vinusoalleirus
Importør: First Wines

 Love by Léoube 2019
Rosévin
Frankrike, Provence, Côtes de Provence
Bestilling – nr. 7604301
Kr. 210,00
Leskende og frisk, delikat bærfylde, mot gule bakte plommer, rødbærfrukt og urter. Økologisk. Druene er cinsault og grenache (50/50).
Produsent: Léoube
Importør: eWine

 Medici Ermete Phermento Lambrusco di Modena 2018
Rosévin
Italia, Emilia-Romagna, Lambrusco di Modena
Bestilling – nr. 11735301
Kr. 214,90
Såkalt Vino Frizzante Secco, altså tørr og perlende. Duft av gjærbakst og jordbær, god lengde. Middels fyldig, frisk stil, smak av bringebærdrops. Med bruskork. Druen her er naturligvis lambrusco.
Produsent: Medici Ermete
Importør: Einar A. Engelstad

Minuty M Rosé 2019
Rosévin
Frankrike, Provence, Côtes de Provence
Basis – nr. 2150401
Kr. 219,00
Lett fedme, god lengde og dybde, smak av karamellisert gul grapefrukt, syrlige røde bær, ferskem og blomster. Laget på druene grenache (50%), cinsault (35%) og syrah (15%).
Produsent: Château Minuty
Importør: Vinetum

Château Vignelaure 2019
Rosévin
Frankrike, Provence, Coteaux-d’Aix-en-Provence
Bestilling – nr. 8274801
Kr. 219,90
Dufter godt, frisk rødbærfrukt, noe urter. Bra fylde, en anvendelig vin med smak av jordbær, ferske og sitrus (grape). Laget på grenache, syrah, cabernet sauvignon og role.
Produsent: Château Vignelaure
Importør: Servco

Château Miraval 2018
Rosévin
Frankrike, Provence, Côte de Provence
Bestilling – nr. 2263301
Kr. 225,10
Fra slottet til Pitt/Jolie, laget ved hjelp av Famille Perrin. Vi hadde en dårlig flaske i første testomgang. Nå er en ny flaske smakt, som er betydelig bedre! Modne fruktaromaer på nese, litt gulfrukt og røde bær mot bringebær og rødbær. Lett floral, nesten “småfet” i mellompartiet, lang frisk slutt med rene sitrusaromaer. Druene er cinsault (40%), grenache (40%), syrah (15%) og rolle (5%).
Produsent: Jolie-Pitt & Perrin
Importør: Moestue Grape Selections

 Domaine Clair-Daü Rosé du Marsannay 2018
Rosévin
Frankrike, Burgund, Marsannay
Basis – nr. 10939701
Kr. 229,90
Fin syresnert, fyldig fruktbilde. Har litt av alt denne. Saftig og bløt rødbærfrukt, hint av urter, sitrus og blomster. God lengde. 100% pinot noir.
Produsent: Maison Louis Jadot
Importør: Signature Wines

 Château Léoube Rosé 2019
Rosévin
Frankrike, Provence, Côtes de Provence
Bestilling – nr. 3882201
Kr. 259,00
Lys gulrosa farve. Klassisk Provence-stil, med bløte røde bær, gule frukter, fersken, aprikos og appelsiner. Delikat og saftig, mynte, eukalyptus, grapefrukt og lett bitre urter i avslutning. Laget på cinsault (40%), grenache (40%), syrah (10%) og mourvedre (10%).
Produsent: Léoube
Importør: eWine

Minuty Prestige 2019
Rosévin
Frankrike, Provence, Côtes de Provence
Bestilling – nr. 10977901
Kr. 269,00
Så lys på farve at du nesten ikke ser rosaskjæret. Smak av villbringebær, bakte sitroner, hvit fersken, mandler, lavendel og friske urter. God fylde.
Produsent: Château Minuty
Importør: Vinetum

 Dal Nostro Giardino Piemonte Rosato 2019
Rosévin
Italia, Piemonte
Bestilling – nr. 7603601
Kr. 124,90
Blekrosa farve, fruktig, frisk rødbærfrukt. Smak av syrlige bringebær og modne jordbær. Bra bitt, og syren merkes. Laget på barbera-druer.
Produsent: Castel Boglione
Importør: Best Cellars

 Laroche Rosé La Chevalière 2018
Rosévin
Frankrike, Languedoc-Roussillon, Pays d’Oc
Bestilling – nr. 10038101
Kr. 129,90
Bløt, lett vegetal, smak av røde epler, bringebær og rips. Balansert og aromatisk, mangler noe bitt. Druer: grenache (50%), syrah (25%), merlot (25%)
Produsent: Domaine Laroche
Importør: Classic Wines

Pierre Chavin Rosé 2019
Rosévin
Frankrike, Languedoc-Roussillon
Basis – nr. 11998101
Kr. 132,90
Lett fruktsødme, noe friske bær, noe kokt syltetøy, svakt dropsaktig frukt. Smak av jordbær og bringebær, bra fylde. Økologisk laget. Druene er grenache og syrah.
Produsent: Domaine Pierre Chavin
Importør: Palmer Wine

 Lurton Les Fumées Blanches Rosé 2019
Rosévin
Frankrike, Vin de France
Basis – nr. 5139801
kr. 134,90
Lys, lys rosa farve. Duft og smak av klementiner og sitrusfrukt. Også røde bær sombringebær og jordbær, hint av plommestein, urter og blomster. Druer: sauvignon gris (85%), sauvignon blanc (15%).
Produsent: Francois Lurton
Importør: Excellars

Marqués de Cáceres Rosado 2019
Rosévin
Spania, Rioja
Bestilling – nr. 761201
Kr. 135,00
Lys, lettdrikkelig, smak av melon, bringebær og jordbær, søte urter. Laget på tempranillo (96%) og garnacha (4%).
Produsent: Unión Vitivinicola
Importør: Stenberg & Blom

Domaine La Rigouline Rosé
Rosévin
Frankrike, Provence, Coteaux d’Aix-en-Provence
Bestilling – nr. 10043501
Kr. 144,90
Økologisk laget. Avdempet, fruktig nese, bløtt bærpreg, noe syltetøyaktig, hint av søte drops, avslutning med bitre urter. Laget på grenache (60%) og syrah (40%).
Produsent: Domaine La Rigouline
Importør: Edstrøm Chris Wine

 Langmann Schilcher Klassik 2019
Rosévin
Østerrike, Steiermark (Styria), Weststeiermark
Basis – nr. 10890501
Kr. 146,90
Knall rødrosa farve. Intens smak av røde bær, mest jordbær. Innslag av blomster, urter, sitrus og bringebærdrops. Svakt perlende. Druen er blauer wildbacher. Vegansk.
Produsent: Weingut Langmann
Importør: Vinum

La Vita Rose Terre Siciliane Rosé 2019
Rosévin
Italia, Sicilia, Terre Siciliane
Bestilling – nr. 11668601
Kr. 149,90
Litt rustikk stil, endel syre, grønne urter og mandelkjerne. Moden rødbærfrukt mot jordbær og kirsebær. Hint av mineraler.
Produsent: The Wine People
Importør: Palmer Wine

 Zudugarai Rosé 2019
Rosé
Spania, Baskerland, Getariako Txakolina
Basis – nr. 11033101
Kr. 151,80
Lys rosa, noe bitre urter, smak av røde bær, rips, jordbær, bringebær, noe floralt, stålskarp avslutning. Druene her er de lokale hondarrabi beltza (60%) og hondarrabi zuri (40%).
Produsent: Txakoli Zadugarai
Importør: Salud

 Figuière Le Saint André Rosé 2018
Rosévin
Frankrike, Provence, Méditerranée
Bestilling – nr. 11042001
Kr. 152,70
Bra fylde, en del moden frukt, med innslag av fersken, aprikos, jordbær og bitre urter. God syre, noe floralt mot hvite blomster. Druer: cinsault (30%), grenache (30%), syrah (20%) og cabernet sauvignon (20%).
Produsent: Domaine Saint André de Figuière
Importør: North of Wine Import

Pierre Chavin Côtes de Provence Rosé 2019
Rosévin
Frankrike, Provence, Côtes de Provence
Bestilling – nr. 11664201
Kr. 154,90
Lette bittertoner, noe urter og moden rødbærfrukt på nese. Litt bærsødme, jordbær og bringebær i glasset, saftig og lang avslutning.
Produsent: Domaine Pierre Chavin
Importør: Palmer Wine

 JeanJean Domaine Le Pive Gris 2019
Rosévin
Frankrike, Languedoc-Roussillon
Bestilling – nr. 11680301
Kr. 154,90
Lett vegetal på duft. Hint av hvite asparges, eple og urter. Noe bringebærsaftig fruktpreg, nesten litt marmelade. Økologisk. Laget på grenache (30%), grenache gris (30%), merlot (30%) og cabernet franc (10%).
Produsent: Vignobles JeanJean
Importør: Vinordia

Estandon Côtes de Provence Rosé 2019
Rosévin
Frankrike, Provence, Côtes de Provence
Basis – nr. 11799201
Kr. 156,30, 0 – 2 år
 Lys gulrosa farve. Lett bitterhet fra urter, noe grønt, jordbærfrukt i bakgrunnen, hint av fersken og frisk rødbærfrukt.
Produsent: Estandon
Importør: Robert Prizelius

 Conde Valdemar Rosé 2019
Rosévin
Spania, Rioja
Bestilling – nr. 5826801
Kr. 169,90
Lys lakserosa farve. Friske bær på duft, modne bringebær, kirsebær og plommer, hint av svovel. Floral og tørr stil. Laget på garnacha (70%) og viura (30%).
Produsent: Conde Valdemar
Importør: Symposium Wines

 Gassier Coteaux d’Aix-en-Provence 2019
Rosévin
Frankrike, Provence, Coteaux d’Aix-en-Provence
Basis – nr. 9746001
Kr. 171,90
Typisk provence-stil, med lys farve og avdempede gule frukter kombinert med urter og krydder. Gule plommer, bringebær og jordbær, lett sødme. Økologisk. Druer: cinsault (34%), grenache (33%), syrah (33%).
Produsent: Château Gassier
Importør: Classic Wines

 La Croix des Roses Tavel 2019
Rosévin
Frankrike, Rhône, Tavel
Bestilling – nr. 11754701
Kr. 177,50
Litt koserosé, denne. Ikke for seriøs. Smak av jordbær og søte bringebær. Bløt, mangler litt piff, og så er den vel søt. Hint av urter, fersken, drops, blomster. Druematerialet her er grenache (50%), syrah (20%), picpoul (10%), cinsault (10%) og carignan (10%).
Produsent: Vins de Terroirs Selection
Importør: Heyday Wines

 Croix de Basson Côtes de Provence Rosé 2019
Rosévin
Frankrike, Provence, Côtes de Provence
Basis – nr. 8051501
Kr. 179,90
Duft av sitrus og gule frukter. Lys, lys rosa farve. Røde bær, urter og blomster, hint av drops. Lette krydder og urtetoner, avslutning med bitre urter. Laget på grenache (60%), cinsault (35%) og cabernet sauvignon (5%).
Produsent: Vignerons de Correns
Importør: Robert Prizelius

 Cascina Collina Freschezza Rosato 2019
Rosé
Italia, Piemonte
Bestilling- nr. 8335001
Kr. 185,00
Lett syresnert, tydelig bringebær på duft, fin bitterhet i glasset med preg av syltet frukt. Ganske saftig, mye smak, hint av blomster, urter. 100% barbera.
Produsent: Cascina Collina
Importør: Bonum Beverages

 Studio by Miraval 2019
Rosévin
Frankrike, Provence
Bestilling – nr. 10876701
Kr. 189,90
Lys lakserosa farve, dekorativ flaske. Duft av marmelade, smaker av jordbær, bringebær og appelsiner, lett bitre urter, noe fruktsødme, bra syresnert i avslutningen. Produksjon i betongegg. Laget på cinsault (35%), rolle (25%), grenache (25%), tibouren (15%).
Produsent: Château Miraval
Importør: Moestue Grape Selections

Villa Guelpa Longitudine 8-11 Il Vino Rosato 2018
Rosévin
Italia, Lessona
Bestilling – nr. 10004601
Kr. 189,90
Nebbiolo-basert. Frisk rødbærfrukt med smak av rips og kirsebær, noe bitre urter, lett bærsødme og preg av kjernefrukt og mandler.
Produsent: Villa Guelpa
Importør: Hans A Flaaten

 Von Winning Pinot Noir Rosé 2018
Rosévin
Tyskland, Pfalz
Bestilling – nr. 7635301
Kr. 189,90
Frukt mot stikkelsbær, solbær, rips og bringebær. Frisk og sommerlig, merkbar restsødme, hint av fersken og blomster. 9 gr/l sukker. 100% pinot noir.
Produsent: Weingut von Winning
Importør: Symposium Wines

 Domaine des Tourelles Rosé 2018
Rosé
Libanon, Bekaa Valley
Bestilling – nr. 10084701
Kr. 199,90
Fast, moden frukt, lett bitre urtetoner. Litt syrlige kirsebær, rips, blomster. Ikke optimalt balansert. Druemiks: cinsault (40%), syrah (30%), tempranillo (30%).
Produsent: Domaine des Tourelles
Importør: Symposium Wines

Joseph Mellot Le Rabault Sancerre Rosé 2019
Rosévin
Frankrike, Loire, Sancerre
Basis – nr. 9187401
Kr. 199,90
Ganske mørk rosa farve, mye smak. Smak av både friske og modne røde bær, hint av syltetøy og bitre urter, svakt i ubalanse. 100% pinot noir.
Produsent: Joseph Mellot
Importør: Vinetum

 Clarendelle Rosé 2019
Rosévin
Frankrike, Bordeaux
Bestilling – nr. 7643701
Kr. 209,00
Lys rosa. Bløt, behagelig frukt, noe sitrus, lime og grapefrukt. Hint av blomster, bringebær, blodappelsin og myke tanniner. Drueblend er merlot (67%) og cabernet sauvignon (33%).
Produsent: Domaine Clarence Dillon
Importør: Mission Wine & Spirits

 Bijou Ciel de Lilac 2019
Rosévin
Frankrike, Provence, Côteaux d’Aix-en-Provence
Bestilling – nr. 11600701
Kr. 219,90
Provence-rosé med karakteristisk lys rosa farve. Røde frukter, lett urtepreg, noe floralt (roser og fioler), fersken, sitrus og mineraler. Drueblenden er grenache (60%), syrah (20%) og cabernet sauvignon (20%).
Produsent: Bijou Wines
Importør: Haugen-Gruppen

Tenuta Guado al Tasso Scalabrone Bolgheri Rosato 2019
Rosévin
Italia, Toscana, Bolgheri
Bestilling – nr. 9749601
Kr. 229,00
Fra Antinoris Bolgheru-prosjekt, på rødvinsdruene cabernet sauvignon (40%), syrah (30%) og merlot (30%). Mørk rødrosa på farve, smak av friske kirsebær, melon, blomser, urter og sitrus, noe fruktsødme, hint av mandelessens.
Produsent: Teunta Guado al Tasso
Importør: Vinetum

Simpsons Railway Hill Rosé 2018
Rosévin
England, Kent
Bestilling – nr. 11703301
Kr. 239,00
Litt anonym på duft, men adskillig mer frukt i glasset. Leskende, småsyrlig stil, frisk og lang. Innslag av tropisk frukt,lime, litchie, grapefrukt, noe rødfrukt og urter. 100% pinot noir.
Produsent: Simpsons Wine Estate
Importør: Brand Wine Estates

 Château d´Esclans Whispering Angel 2018
Rosévin
Frankrike, Provence, Côtes de Provence
Bestilling – nr. 2210601
Kr. 259,90
Moden, sødmefull og avrundet frukt. Saftig stil, klare jordbæraromaer, litt koseaspekter ved denne rosévinen. Drueblend: grenache (45%), cinsault (17%), carignan (9%), syrah (13%), rolle (8%).
Produsent: d’Esclans – Sacha Lichine
Importør: LaMarc Wines

 Bruno Clair Marsannay Rosé 2018
Rosévin
Frankrike, Burgund, Marsannay
Bestilling – nr. 11741901
Kr. 299,90
Frisk, med saftige rødbæraromaer, med et klart bringebær- og jordbær preg. Noe sitrus, litt for mye grønne urter og bitterhet i avslutningen. 100% pinot noir.
Produsent: Bruno Calir
Importør: Beverage Partners Norway

 Black Tower Rosé 2019
Rosévin
Tyskland, Rheinhessen
Bestilling – nr. 4269101
Kr. 109,90
Lakserosa farve. Ganske søt, litt anonym på duft. Smaken starter med bringebærdrops, litt tutti-frutti, innslag av søte jordbær og kirsebær. Egentlig vel mye søtt her (29,5 gr/l sukker). Laget på 100% tempranillo. Kun 9,5% alkohol.
Produsent: Reh Kendermann
Importør: Robert Prizelius

 Les Domaines Auriol Blend No. 3 2019
Rosévin
Frankrike, Vin de France
Bestilling – nr. 11746901
Kr. 122,50
Kommer på PET-flaske, med pant. Lett anonym på duft. Smaker av rødbærfrukt og mandariner, noe bitre urter, bra syresnert. Vinen er laget av Claude Vialade for Arcus. Merk dere druen her, chenanson, som er en hybrid skapt av Paul Truel ved universitetet i Montpellier i 1958. Brukes mest i Provence og Languedoc-Rousillon. Kjennetegnes ved høyt syreinnhold, og er i ferd med å bli mer og mer populær. Sertifisert vegansk.
Produsent: Vignobles d’Agly
Importør: Arcus Wine Brands

 Pietro di Campo Bellissimo Langhe Rosato 2018
Rosévin
Italia, Piemonte, Langhe
Basis – nr. 10012501
Kr. 144,90
Lys rosa farve. Noe ubalansert fruktutrykk. Smak av rips og bringebær, grønne urter, lett metallisk. Laget på nebbiolo (60%), barbera (30%) og freisa (10%). Produsent: Pietro di Campo
Importør: Excellars

 Gem Pays d’Oc 2018
Rosévin
Frankrike, Languedoc-Roussillon, Pays d’Oc
Bestilling – nr. 10790901
Kr. 159,90
Flasken er mer spennende enn innholdet (diamantform). Moden, en aning karamellisret frukt. Lys, lys rosa farve. Smak av rips pg kirsebær, noe grønnstikk, lett bitre urter. 100% grenache.
Produsent: Maison du Sud
Importør: Vinordia

 Celler des Dauphins Val Soleu 2019
Rosévin
Frankrike, Rhône, Drôme
Bestilling – nr. 11859901
Kr. 169,90
Anonym på duft, lett vegetal stil, litt daffe fruktaromaer, noe grapefrukt, hint av bitre urter. Druer: grenache (80%), cinsault (20%)
Produsent: Les Dauphins
Importør: Einar A. Engelstad

 La Ferme Saint-Roux Friponne Rosé 2019
Rosé
Frankrike, Provence
Bestilling – nr. 11444501
Kr. 170,40
Økologisk laget. Lys gulrosa farve. Leskende frukt av gule og røde frukter, noe gule plommer, rips, markjordbær og epler. Men fremstår litt slapp, og med lite å gi. Drueblenden er grenache (35%), cinsault (30%), merlot (20%), viognier (10%) og marselan (10%).
Produsent: Château Les Bertrands
Importør: Fine Brands

 Langmann Schilcato 2019
Rosévin
Østerrike, Österreichischer perlwein
Bestilling – nr. 8290001
Kr. 174,90
Denne er spesiell, søt og lett perlende rosé. Dyprød farve, mye skum i glasset, ligner liksom ikke på en «vanlig» rosé. Smak av søte jordbær, rabarbra og grønne urter. Laget på druen blauer wildbacher. 66 gr/l sukker.
Produsent: Weingut Langmann
Importør: Vinum

 Barberani Amore 2019
Rosé
Italia, Umbria
Bestilling – nr. 11525301
Kr. 179,90
Både økologisk og vegansk. 100% sangiovese-druer. Lys, nærmest helt blank farve. Fresk syre, med sitrus. Smak av syltede klementinere, noe dropsaktig stil.
Produsent: Barberani
Importør: Fine Brands

Domaine Montrose Prestige Rosé 2019
Rosévin
Frankrike, Languedoc-Roussillon, Côtes de Thongue
Bestilling – nr. 1181501
Kr. 179,90
Smaker av kokt syltetøy og noe karamellisert frukt, som bakte epler. Litt kunstig bærpreg, innslag av fersken. Bløt, sødmefull, mangler litt syrefriskhet.
Produsent: Domaine Montrose
Importør: Nofra

Mirabeau Rosé 2019
Rosévin
Frankrike, Provence, Côtes de Provence
Bestilling – nr.
Kr. 199,90
Oj, dette var parfymert gitt! Nesten som å ha litt tutti-frutti i glasset. Du kan ane jordbær og bringebæraromaer, men frukten virker ikke helt ekte, ettersmaken er emmen, det er en del bitre urter her. Laget på syrah og grenache.
Produsent: Mirabeau
Importør: Better Wines

 AIX Rosé 2019
Rosévin
Frankrike, Provence, Coteaux-d’Aix-en-Provence
Bestilling – nr. 2115201
Kr. 209,90
Lite bærsmak å hente her, noe udefinert frukt. Noe bringebær og jordbær, urter. Laget på druene grenache (40%), syrah (30%), cinsault (20%) og counoise (10%).
Produsent: Maison Saint Aix
Importør: Best Buys Intrenational

 Domaine La Florane À Fleur de Pampre Côtes du Rhône Villages Visan Rosé 2018
Rosévin
Frankrike, Rhône, Côtes du Rhône Villages
Bestilling – nr. 10892801
Kr. 174,90
Anonym på duft, lite å hente også i glasset. Emmen, lett parfymert frukt, fruktsødme som fremstår som uekte. Økologisk og biodynamisk produksjon. Druene er cinsault (60%), grenache (30%) og syrah (10%).
Produsent: Domaine la Florane
Importør: LaMarc Wines

Roséviner på bag

 Frey Pinot Noir Rosé 2019
Rosévin
Tyskland, Rheinhessen
Basis – nr. 11758906
Kr. 459,90 (3 l)
3-liters bagvin. Saftig, delikat rødbærfrukt, smak av jordbær og bringebær, fin syresnert, urter og blomster, god dybde.
Produsent: Weingut Frey
Importør: Best Cellars

 San Crispino Rosato
Rosé bagvin
Italia, Sicilia, Terre Siciliano
Bestilling – nr.
Kr. 84,90 (0,5 l)
Morsom innpakning. Kommer på firkantet 0,5 liters pappboks (=3 glass). Økologisk laget, og faktisk ikke så verst på smak. Kunne vært årets festivaldrikk, denne. Frisk rødbærfrukt, noe gule plommer, lett parfymert urtepreg. Druene her er nero d’avola 86%, syrah 7% og merlot 7%.
Produsent: Gruppo Cevico Soc. Coop Agrico
Importør: Orbis Wines

 Adobe Emiliano Rosé 2019
Rosé bagvin
Chile, Casablanca
Basis – nr. 11607406
Kr. 209,90 (1,5 l)
1,5 liters pose. Nesten like god som flaskevarianten. Litt syrlige stil, men fortsatt saftig og leskende, med tiltalende fruktaromaer, mot bringebær og jordbær, innslag av appelsin. Drueblenden er carménère 62%, syrah 32%, mourvèdre 3% og garnacha 3%.
Produsent: Viñedos Emiliano
Importør: VCT Norway

Cono Sur Bicicleta Pinot Noir Reserva Rosé 2019
Rosé bagvin
Chile, Bio-Bio Valley
Bestilling – nr. 10990106
Kr. 299,90 ( 2l)
2-liters bagvin. Lys frisk rosa farve. Smak av syrlige og sødmefulle røde bær, jordbær, bringebær og moreller. Noe urtepreg, saftig stil.
Produsent: Viña Cono Sur
Importør: Einar A. Engelstad

 Domaine Dois de la Neuve
Rosé bagvin
Frankrike, Provence, Coteaux Varois
Bestilling – nr. 11726006
Kr. 361,00 (2 l)
2-liters bagvin. Ung og saftig, røde bær, hint av aprikos, urter og hvite blomster, grei saftighet. Druene her er grenache (70%), syrah (20%) og rolle (10%).
Produsent: AVS
Importør: Interbrands Norway

 Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé
Rosé bagvin
Sør-Afrika, Western Cape
Bestilling – nr. 3667106
Kr. 400,10 (3 l)
3-liters bagvin. Fruktig nese, med masse jordbær og bringeær, innslag av solbær, krydder og urter. Bra fruktmengde, fin syre.
Produsent: Mulderbosch
Importør: Excellars

Triplette by Cantarelle Côtes de Provence Rosé
Rosé bagvin
Frankrike, Provence, Côtes de Provence
Basis – nr. 7644306
Kr. 509,90 (3 l)
3-liters bagvin. Fin saftighet, smak av aprikos, fersken, pære og friske jordbær. Sommerlett og smakfull. På druene syrah (40%), grenache (30%) og cinsault (30%).

 Pardon My French Rosé
Rosé bagvin
Frankrike, Provence, Var
Bestilling – nr. 7617506
Kr. 229,90 (1,5 l)
1,5 liter i plastpose, såkalt pouch. Gir lite når det kommer til fruktighet, nesten lett vandig. Vegetal (gress), grønne urter, røde bær, hint av aprikos og appelsin. Drueblenden er grenache 60%, carignan 20% og cinsault 20%.
Produsent: CGF – Grands Chais de France
Importør: LaMarc Wines