Speilsalen kan vinne The Nordic Prize

Speilsalen ved Britannia hotel blir Norges kandidat til The Nordic Prize, en konkurranse hvor man siden 2009 har kårets Nordens beste restaurant. Tidligere norske vinnere er Maaemo, Re-Naa og Sabi Omakase. Vinneren blir offentliggjort til sommeren.

Av Ulf Dalheim, publisert 11. mars 2021

I fjor høst prenominerte juryen seks restauranter som kandidater til Årets Restaurant i Norge for 2020. Det var Maaemo, Re-Naa, Rest, Stallen, Speilsalen og The Tea Room. Og nå har altså juryen gjort sitt valg, og Årets Restaurant i Norge for 2020 er Speilsalen på Hotell Britannia i Trondheim, der Christopher Davidsen er kjøkkensjef og Henrik Dahl Jansen restaurantsjef. Som vinner i Norge blir Speilsalen automatisk norsk finalist i kampen om The Nordic Prize.

De øvrige nordiske finalistene er Dill i Reykjavik (Island), Frantzén i Stockholm (Sverige), Inari i Helsinki (Finland), Jordnær i Gentofte utenfor København (Danmark) og Koks på Færøyene.

-Vi pusher grensen hver dag for å bli et lite hakk bedre enn i går, og ser frem til å ta imot juryen i Nordic prize på besøk for å vise hva vi kan her, og gi de en topp opplevelse hos oss i Trondheim, sier Christopher Davidsen ved Speilsalen.

Han understreker at Speilsalen i denne konkurransen er i meget godt selskap, og er glad for at Speilsalen blir lagt merke til utenfor Norge, som en forlengelse av Michelin-stjernen restauranten fikk i fjor.

-Siden vi mottok den i februar 2020, har vi gjort mange grep for å forbedre oss ytterligere. Blant annet med etableringen av en helt ny Caviarbar og et nytt vinrom og dessertstasjon ute i restauranten.

Norsk juryleder er Arne Ronold, Master of wine og redaktør av vinmagasinet Vinforum.