.

Speilsalen kan vinne The Nordic Prize

.

Speilsalen ved Britannia hotel blir Norges kandidat til The Nordic Prize, en konkurranse hvor man siden 2009 har kårets Nordens beste restaurant. Tidligere norske vinnere er Maaemo, Re-Naa og Sabi Omakase. Vinneren blir offentliggjort til sommeren.

Av Ulf Dalheim, publisert 11. mars 2021

I fjor høst prenominerte juryen seks restauranter som kandidater til Årets Restaurant i Norge for 2020. Det var Maaemo, Re-Naa, Rest, Stallen, Speilsalen og The Tea Room. Og nå har altså juryen gjort sitt valg, og Årets Restaurant i Norge for 2020 er Speilsalen på Hotell Britannia i Trondheim, der Christopher Davidsen er kjøkkensjef og Henrik Dahl Jansen restaurantsjef. Som vinner i Norge blir Speilsalen automatisk norsk finalist i kampen om The Nordic Prize.

De øvrige nordiske finalistene er Dill i Reykjavik (Island), Frantzén i Stockholm (Sverige), Inari i Helsinki (Finland), Jordnær i Gentofte utenfor København (Danmark) og Koks på Færøyene.

-Vi pusher grensen hver dag for å bli et lite hakk bedre enn i går, og ser frem til å ta imot juryen i Nordic prize på besøk for å vise hva vi kan her, og gi de en topp opplevelse hos oss i Trondheim, sier Christopher Davidsen ved Speilsalen.

Han understreker at Speilsalen i denne konkurransen er i meget godt selskap, og er glad for at Speilsalen blir lagt merke til utenfor Norge, som en forlengelse av Michelin-stjernen restauranten fikk i fjor.

-Siden vi mottok den i februar 2020, har vi gjort mange grep for å forbedre oss ytterligere. Blant annet med etableringen av en helt ny Caviarbar og et nytt vinrom og dessertstasjon ute i restauranten.

Norsk juryleder er Arne Ronold, Master of wine og redaktør av vinmagasinet Vinforum.

Del med flere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.