Tilbyr nå online “Grunnkurs i vin”

Korona-pandemien har ført til store utfordringer for de som driver med undervisning, så også for de som ønsker å gi vinkunnskap til folk som jobber i Horeca.bransjen. Norsk Sommelier Utdannelse (NSU) vil i mai kjøre et online grunnkurs for over fire dager som gir folk som vil lære mer om vin mulighet til å studere hjemmefra, med tilsendte smaksprøver.

Av Ulf Dalheim, publisert 27. april 2021

-Norsk Sommelier Utdannelse holder ulike studier og kurs innenfor vin rettet mot Horeca. Etter over et år med korona har vi stått ovenfor mange utfordringer og vi har måttet omstille oss nesten fra uke til uke, spesielt med tanke på at vi har studier i flere byer og har måttet forholde oss til ulike regler. Det vi har erfart gjennom året med korona er at ønsket om å utdanne seg innenfor vin har vært sterkt økende, og vi har hatt stor pågang på kursene våre, sier Isabella Tozzi, sommelier i Norsk Sommelier Utdannelse.

Hun forteller at etter det første «koronaåret» har NSU nå opparbeidet seg gode erfaringer med online forelesninger og at de etter hvert også har begynt å tappe vin på små smakeflasker som sendes ut til studentene. Dette erstatter på en god måte direkteundervisningen som man kunne gjennomføre tidligere.

-Med fortsatt ganske nedstengt samfunn og uforutsigbare tider, ser vi at eneste måten å nå ut til folk på er via webkurs. Vi har derfor satt opp vårt populære 4-dagers “Grunnkurs” i online-versjon. Dette har markedet respondert positivt på. Vi har allerede fått mange påmeldinger fra hele landet, opplyser Isabella.

Ved å kjøre kurs online kan også de som bor utenfor de store byene få sjansen til utdanne seg, og Norsk Sommelier Utdannelse har merket at denne muligheten til å skaffe seg økt kunnskap blir satt pris på. Med både nedstengninger og åpningstidsrestriksjoner, er det dessuten mange som har litt ekstra tid til å studere akkurat nå.

Grunnkurset som nå arrangeres online, skal kjøres live i dagene 18., 19., 20. og 21. mai, men vil også bli sendt i opptak til alle påmeldte. Man trenger altså ikke å binde seg til å følge livesendingene alle disse fire dagene, om det ikke passer.

Kursdeltagerne vil som nevnt få tilsendt et sett med små smakeflasker med vin slik at man skal kunne smake i forbindelse med den teoretiske gjennomgangen. Kurset koster 6900,- og NSU tar imot påmeldinger frem til 10. mai.