Tjemsland går til Signature Wines

Master of Wine, Mai Tjemsland, melder overgang fra importøren Autentico til Signature Wines. Fra august skal hun jobbe for Signature Wines med anbud for Vinmonopolet, viner fra Italia og fra den nye verden, finne nye produsenter samt ha kontakt med og smakinger for pressen og delta på bransjesamlinger. Tjemsland ble Norges andre Master of Wine etter Vinforum-redaktør Arne Ronold i 2009.

Av Ulf Dalheim, publisert 12. juni 2021

-Dette er helt perfekt for meg. Jeg har vært konsulent for Signature Wines, og de har tydeligvis vært så fornøyd med meg at de nå har tilbudt meg fulltidsjobb. Jeg liker å jobbe med utdannede, proffe folk som vil videre., sier Mai Tjemsland til VinPuls.

Hun har jobbet i hotell- og restaurantbransjen i mer enn 25 år, og har vært med på å åpne og drive en rekke restauranter i Oslo. Hun har dessuten bodd en del i Italia, først og fremst i Trapani på Sicilia. Hun finansierte selv sin utdannelse som vinkelner mens hun jobbet i restaurantbransjen. Først med vinkelnereksamen i 1996, deretter tok hun WSET Diploma i 2004 og fullførte så det krevende Master of Wine-studiet i 2009.

Mai Tjemsland, Master of Wine, skal jobbe for Signature Wines fra august av. Foto: Privat

-Jeg liker å finne kvalitetsvin for folket – til riktig pris, sier Mai Tjemsland. Hun synes det blir fint å komme inn i Signature Wines, et firma som ble opprettet da Hege Pedersen-Frøjd i 2018 forlot Gaia Gruppen for å starte for seg selv.

Signature Wines hadde i 2019 en omsetning på 63,2 millioner kroner, og et resultat før skatt på 3,8 millioner. I porteføljen er store produsenter som Domaine Jadot i Burgund og M. Chapoutier i Rhône, i tillegg til italienske Biondi Santi, portugisiske Churchill’s, tyske Kloster Eberbach og champagnehuset Charles Heidsieck.

I tillegg til daglig leder i Signature Wines, Hege Pedersen-Frøjd, produktsjef Torgeir Andreas Rosvoll og logitikkansvarlig Nils Christian Grelland, er også trønderne Kolbjørn og Karl Selmer samt Endre Kolbjørnsen inne på eiersiden i Signature Wines gjennom selskapet Holmetjern Invest.

-Jeg gleder meg. Dette blir fint. Jeg kommer til et firma med action og suksess og som vil videre. Jeg skal forsøke å bidra med nye, bra produsenter, nye land og andre kule ting, sier Mai Tjemsland om sin nye jobb i importørbransjen.