To av Trondheims restauranter kåret til “Årets handelsbedrift”

Roar Hildonen med team og medeiere viser at det går an å lykkes og bli anerkjent innen restaurantnæringen. Onsdag ble Hildonens restaurantvirksomhet kåret til “Årets handelsbedrift” av Danske Bank og Næringsforeningen i Trondheimsregionen (NiT). Prisen ble delt ut hos Digs/Mesh Community under et frokostmøte i regi av NiT, Danske Bank, Trondheim Management og NHO Trøndelag, der tema blant annet var trender i handelsnæringen. Tidligere har også Michael Minervini og Jordbærpikene fra restaurantbransjen vunnet samme pris.

Av Ulf Dalheim, publisert 28. februar 2024

Hildonens restaurantvirksomhet består av To Rom og Kjøkken og EC Dahls Pub og Kjøkken. I 2023 hadde de en samlet omsetning på 66,2 millioner kroner ved de to restaurantene, og et plussresultat før skatt på totalt 5,0 millioner kroner. De to restaurantene som omfattes av handelsbedrifts-prisen har 84 ansatte, og en egenkapitalandel på henholdsvis 33,4 % og 12,5 % (2022) for de to virksomhetene.

Juryen understreker at Roar Hildonen gjennom mange år har jobbet aktivt for å fremheve og utvikle Trondheim og Trøndelag som restaurantby og matregion. Han har høstet mye anerkjennelse og mottatt flere priser for sitt arbeid innen bransjen og næringslivet, og hans restauranter har mottatt en rekke gode omtaler for mat og service, noe som bidrar til Midtbyens og Trondheims attraktivitet.

Har utdannet over 70 kokker og servitører

Videre sier juryen at man er “takknemlig for den jobben Roar Hildonen og hans team gjør for å styrke Trondheim som restaurant- og gastronomiby og Trøndelag som ledende matregion. Gjennom sine restaurantvirksomheter og utrettelige innsats til det beste for fellesskapet bidrar han og resten av teamet til næringsutvikling og verdiskaping i byen og regionen”.

Hildonens restaurantvirksomhet har i dag åtte kokkelærlinger og seks servitørlærlinger ved de to restaurantene, noe de er meget stolte av. De har utdannet godt over 70 kokker og servitører i årene de har vært i drift ved To Rom og Kjøkken og E. C. Dahls Pub og Kjøkken, en formidabel innsats med tanke på rekruttering og utdanning til bransjen.

Fra venstre på bildet:
Berit Rian, adm. direktør Næringsforeningen i Trondheimsregionen, Runar Martinsen, leder Business Banking Trøndelag, Danske Bank, Roar Hildonen, restauratør og daglig leder samt Hege Jullumstrø Hildonen, medeier og administrasjonssjef.
Foto: Næringsforeningen i Trondheimsregionen

Om prisen Årets handelsbedrift:
Årets handelsbedrift er et samarbeid mellom Næringsforeningen i Trondheimsregionen og Danske Bank. Prisen ble første gang delt ut i 2006. Prisen består av en sjekk på 25 000 kroner som gis videre til en selvvalgt organisasjon med et godt formål, samt et kunstverk. Roar Hildonen, kona Hege Jullumstrø Hildonen og daglig leder Alexander Skjefte ved EC Dahls Pub og Kjøkken, har valgt å gi prispengene til rekrutteringsteamet ved Strinda videregående skole avd. restaurant- og matfag.

Kriterier for prisen “Årets handelsbedrift”:
Prisen deles ut til en handelsbedrift som har hatt en god økonomisk utvikling de senere år, og som i tillegg har vist evne til innovasjon og markedstilpasning. Begrensingen er at bedriften skal være innen detaljhandelsområdet (dvs. at grossistene ikke er med). Bedriften skal ha sitt hovedkontor og/eller opprinnelse i Trondheim og ekspandere ut derfra, enten ved etablering av fysiske butikker/utsalgssteder eller ved å gjøre sine varer tilgjengelige via andre egne kanaler.

Jury:
Årets jury har bestått av Kirsten Schultz (daglig leder i Trondheim Management), Runar Martinsen (leder Business Banking Trøndelag i Danske Bank), Randi Schjetne (medlem i NiTs Fagråd Handel), og Berit Rian (adm. direktør i Næringsforeningen i Trondheimsregionen).

Disse har vunnet prisen tidligere:

Tidligere års prisvinnere:
2022: Axel Bruun Sport
2021: Witro Bil
2020: Get Inspired
2019: Carma
2018: Lille Martine
2017: Nardo Bil
2016: Minervinis restaurantvirksomhet
2015: Kleins
2014: Jordbærpikene
2013: Prøven Bil
2012: Reitangruppen
2011: Kremmerhuset
2010: Eplehuset
2009: Retro
2008: Falkanger
2007: Norrein
2006: Big Bite