To Rom og Kjøkken åpner igjen

To Rom og Kjøkken i Trondheim åpner igjen som vanlig mandag 16. november, etter at eierne valgte å holde stengt sist helg, fordi det var påvist Covid 19-smitte hos en gjest og deretter også hos en servitør.

Av Ulf Dalheim, publisert 12. november 2020, oppdatert 16. november

-Jeg er meget lettet. Dette er den verste helgen jeg har opplevd siden vi åpnet restauranten. Skikkelig nervepirrende. Nå er samtlige 32 ansatte testet, og alle svarene var negative, opplyser Roar Hildonen til VinPuls mandag morgen.

Det var torsdag ettermiddag at restauranten la ut følgende på sin Facebook-side:

Viktig melding til alle:
I helgen har vi dessverre valgt å stenge restauranten. Vi har hatt besøk av en gjest med Covid-19. Vi stenger derfor for å få testet alle våre ansatte, slik at vi stopper smitten her på huset i alle fall. Alle gjester som var på besøk i den aktuelle perioden har fått informasjon på epost.
Ønsker alle velkommen tilbake over helgen!

Til Adresseavisen opplyser eier og daglig leder Roar Hildonen at restauranten søndag 8. november fikk beskjed fra smittevernkontoret om at de hadde hatt besøk av en gjest som har fått påvist koronasmitte.

Roar Hildonen velger å stenge To Rom og Kjøkken kommende helg etter at en gjest og en servitør har testet positivt for Covid 19. Foto: UD

-Da fikk vi beskjed om at servitøren som hadde servert vedkommende, måtte i karantene og måtte testes. I dag fikk vi beskjed om at servitøren vår også har testet positivt på korona, sier daglig leder Roar Hildonen torsdag til Adresseavisen.

Han opplyser at  To Rom og Kjøkken ikke har fått pålegg om å stenge, men at de for å være på den sikre likevel velger å stenge restauranten og teste samtlige ansatte.

-Vi stenger fra nå, og kommer tidligst til å åpne mandag, forutsett at alle tester negativt. Slik kan vi sikre at alle gjester og ansatte er trygge. Samtlige gjester på de 62 bordene som har vært hos oss den 5., 6. og 7. november er varslet, sier Hildonen til Adressa.

– Hvordan går det med servitøren?

– Hun har moderate symptomer, men er definitivt syk. Det er selvfølgelig veldig kjedelig, men hun tar det med godt humør. Viruset er jo en usynlig fiende, og vanskelig å beskytte seg 100 prosent mot. Hun har ikke vært på jobb etter den 7. november.