Yatzy og fullt hus for Polet

Vinmonopolets innkjøpssjefer leverer strålende i novemberslippet, med viner som både overrasker og imponerer. Selv om de fleste godkjøpene er i partiutvalget, og altså er flyktige godbiter, er dette en lansering som utvider det norske folks vinhorisont.

Jeg har aldri tidligere trillet terningen til så mange 6’ere for et nyhetsslipp i basisutvalget (inkl. parti-og test-viner), som denne gangen. Det blir både fullt hus og maxi-Yazty til Polet når man summerer opp.

Vurderingen her gjelder de rundt 60 vinene som lanseres som hyllevarer i butikkene fredag 2.november, altså basis, parti og test. I tillegg kommer det 1196 (!) nye listeføringer i Bestillingsutvalget-utvalget nå i november. De BU-vinene jeg har smakt kommer det vurderinger av i en egen artikkel senere denne uken.

Jura – “the next small thing”

Jura har ikke bare gamle viner, den eldste flaska er fra 1781 og befinner seg hos Caves Jean Bourdy. Bildet viser den eldste kjelleren – Cave de la Reine Jeanne fra 1322.

Viner fra Jura og Madeira er i skuddet internasjonalt. Det er morsomt, for ingen steder lager man viner som er mer klassiske, genuine, totalt upåvirket av tidens motebølger og “gammelmodige” – om vi tør bruke det uttrykket – enn vinene derfra.

Vinmonopolet følger opp den økende interessen for slike viner med flere spennende lanseringer fra disse to historiske vinområdene. Den kjente vinskribenten Jancis Robinson har uttalt at “Jura is the next small thing”, med referanse til at dette er ett av Frankrikes aller minste vindistrikt. Men mye god, gammel vin finnes der!

Gamle Rioja-viner

Klassiske og tradisjonsrike er også de hvite Rioja-vinene som presenteres, fatlagrede viura-viner som er ment å lagre lenge, og som presenteres med en god alder på baken. Den eldste hvite Rioja-vinen som kommer i november er 14 år gammel, fra 2004-årgangen. Herlig!

To røde Rioja-viner i magnum-format, også med en god alder (fra 2004 og 2005), er med i nyhetslisten. Dette er viner spesuelt beregnet på julesesongen. Det samme gjelder dessertvinene fra Sauternes.

Fra Spania kommer også relativt rimelige, men gode viner fra Priorat, en av de spanske superregionene som på grunn av pris og begrenset volum aldri har nådd frem til den store massen av vinelskere. Med flere svært gode Priorat-viner til under 200 kroner kan det ble en endring på det nå. Vinmonopolet innerømmer selv at sortimentet deres trengte en oppgradering på Priorat. Nå kommer den altså.

Barbaresco som fagtema

Vinhuset Roagna er ett av flere Piemonte-hus som leverer spennende Barbaresco-viner til novemberslippet på Vinmonopolet, der nettopp Barbaresco er fagtema ved denne lanseringen.

Enkeltvinmarksviner fra Barbaresco er fagtema denne gangen, med spennende lanseringer i årgangene 2013, 2014 og 2015 fra vinprodusenter som den nye, unge stjernen Olek Bondonio.Luigi Giordano, Rivella Serafino, Guiseppe Cortese og Luca Roagna (bildet). Vinmarkene som er representert er Asili, Montestefan, Rabaja, Pajé og Roncagliette.

Jeg liker også at man trekker frem røde Piemonte-viner på lokale, litt ukjente druer som pelaverga og vespolina. En “mini-nebbiolo” sier noen om pelaverga, verdsatt i dag for de karakteristikker som i sin tid nesten første til dens utryddelse.

Norsk single malt whisky

Interessant å nevne på tampen, selv om det ikke handler om vin, er at novemberlanseringen også byr på flere norske whiskyer – ekte norsk single malt whisky. To kommer fra Det norske brenneri, mens den tredje er laget på øya Myken i Nord-Norge hvor man må destillere saltvann for å ha vann til produksjonen.

En rekke med spennende japansk sake hører også med, sammen med juleakevitt -naturligvis.

Men nå – over til mine tanker rundt de nylanserte vinene:

MUSSERENDE

Castell de la Comanda Cava Rosat 2016
Musserende
Spania, Catalonia
Basisutvalget – nr. 10334601
Kr. 113,50, 0-3 år
Pent priset, fin spansk cava. Klar rødrosa farve. Laget på den lokale druen trepat. Smak av røde, syrlige epler, rødbærfrukt, urter, nøtter og kjeks. Saftig og kremet, lett å like.
Produsent: Castell d’Or
Importør: Modern Wines

Marcel Cabelier Crémant du Jura Extra Brut 2009
Musserende
Frankrike, Jura
Partiutvalget – nr. 10433001
Kr. 197,90, 0-6 år
Kompleks, ren eplepreget duft. I glasset kommer i tillegg tropisk frukt, sitrus, blomster, urter og kjeks. Fin lengde og god avsluttende syre.
Produsent: La Maison du Vigneron
Importør: Symposium Wines

Jérôme Arnoux Crémant du Jura
Musserende
Frankrike, Jura
Basisutvalget – nr. 10414701
Kr. 219,90, 0-5 år
Modne epler i duft, lett flyktig i munnen, hvor aromaene går mot eplekjerner, krydder, urter, sitrus og kjeks.
Produsent: Cellier des Tiercelines
Importør: Plus Vini

Garcia Carrion Pata Negra Semi-Seco
Musserende
Spania
Testutvalget – nr. 8313301
Kr. 111,90, Drikkes nå
Duft av søte pærer, innslag av friske grønne epler, bitre urter. Enkel og litt før søt cava.
Produsent: J. Garcia Carrion
Importør: Drøbacchus

HVITE VINER

Bourdy Côtes du Jura Chardonnay 2015
Hvitvin
Frankrike, Jura
Partiutvalget – nr. 10497601
Kr.  238,80, 0-15 år
Ren, frisk, kompleks og tiltalende hvit Jura. Godt modne frukter, mest gule epler. Lett floral, dyp, med hint av smør, nøtter og fat.
Produsent: Jean Bourdy
Importør: Vinarius AS

Nik Weis St. Urbans-Hof Bockstein Auslese Gold Capsule 2014
Hvitvin
Tyskland, Mosel-Saar-Ruwer
Basisutvalget – nr. 10489202
Kr. 249,00, 0-12 år
Herlig syre løfter denne søte rieslingen (auslese). Dyp og rik vin som tross 105 gr/l restsødme, fremstår sprudlende og frisk. Hint av tropiske frukter som fersken, sitrus og aprikos, med innslag av mineraler, honning og blomster.
Produsent: Weingut St.Urbans
Importør: Dørstad Grapes AS

Iñigo Amézola Reserva 2012
Hvitvin
Spania, Rioja
Partiutvalget – nr. 10440101
Kr. 332,00, 0 – 6 år
Laget på utvalgte druer fra vinmarken Maria Antoñana. Flott syre som bærer vinen, tross stor smakstyngde med en del fat, modne epler og tropisk frukt, tørket frukt, nøtter, krydder, honning og sitrus.
Produsent: Bodegas Amezola de la Mora
Importør: Bonum Beverages AS

Lopez de Heredia Vina Tondonia Reserva Blanco 2004
Hvitvin
Spania, Rioja
Partiutvalget – nr. 8059101
Kr.  349,90, 0 – 10
Spennende , rik og annerledes hvitvin, 14 år gammel, laget helt tradisjonelt på viura og malvasia (10%). Det betyr spontangjæring før seks år å store, gamle fat, deretter flaskelagring. Kompleks, fokusert aroma mot tørket frukt, sopp, nøtter og fat. Så flott at noen fortsatt lager slike viner!
Produsent: Lopez de Heredia
Importør: Fondberg AS

Maison de Vignerons Vin Jaune 2011
Hvitvin
Frankrike, Jura
Partiutvalget – nr. 10490401
Kr. 369,90, 0 – 12 år
Klassisk hvit Jura-vin på savignin-druen, lagret under gjærlag (som i Jerez), men ikke tilsatt sprit. Du får ikke noe bedre enn dette til lagret ost, for eksempel comté. Klar gul på farve, duft av modne epler, nøtter, gjær og fat, smak med modne frukter, nøtter, krydder og salt.
Produsent: La Maison du Vigneron
Importør: LaMarc Wines

Lions de Suduiraut 2013
Hvitvin
Frankrike, Bordeaux
Partiutvalget – nr. 8058102
Kr. 159,00, 0-15 år
Dyp og fokusert (og rimelig) Sauternes. Ganske saftig stil, smak av honning, aprikos, søte tropiske frukter. Hint av sopp, krydder og fat.
Produsent: Château de Suduiraut
Importør: Winetailor

Vigna Riccardo Roero Arneis 2017
Hvitvin
Italia, Piemonte
Partiutvalget – nr. 10487501
Kr. 159,90, 0-3 år
Dyp gul på farve, modne gule epler på duft, med hint av eplekjerner. Noe utviklet stil, komplekse aromaer som trenger tid på å utforskes. Syrlig frukt, modne epler, sitrus – lett floral, og i bakkant kommer bitre urter og nøtter.
Produsent: Vigna Riccardo
Importør: Gaia Wine & Spirits

Malvirà Roero Arneis 2017
Hvitvin
Italia, Piemonte
Basisutvalget – nr. 10421101
Kr. 167,90, 0-5 år
Elegant, avslepen duft. Frisk i stilen, med smak av tropisk frukt som fersken, melon og sitrus. Innslag av urter og blomster.
Produsent: Az. Agr. Malvirà
Importør: Moestue Grape Selections

Karl Velt Pinot Blanc Trocken  2017
Hvitvin
Tyskland, Mosel
Basisutvalget – nr. 10340201
Kr. 169,00, 0-4 år
Pinot blanc fra Mosel, lett vegetal, ganske tørr i stil, med rene bær- og fruktaromaer, smak av modne, gule epler, blomster, urter og sitrus.
Produsent: Weingut Karl Veit
Importør: Concealed Wines AS

Rijckaert Côtes du Jura Chardonnay 2016
Hvitvin
Frankrike, Jura
Partiutvalget – nr. 5971201
Kr. 234,90, 0-10 år
Moden stil, bred smakspalett, tett og konsentrert Jura-vin med pent balansert syre. Smak av modne epler, sitrus, smør, krydder, nøtter og fat.
Produsent: Rijckaert
Importør: Best Cellars

Cotes de Jura Chardonnay Messagelins 2016
Hvitvin
Frankrike, Jura
Partiutvalget – nr. 10432901
Kr. 240,00, 0-10 år
Intens og konsentrert Jura-vin. Smak av modne epler, krydder, smør og fat. God lengde og bredde i smakspaletten.
Produsent: Frederic Lornet
Importør: Sommelier

Lopez de Haro Gran Reserva  2012
Hvitvin
Spania, Rioja
Partiutvalget – nr. 10487301
Kr. 263,40, 0-10 år
Spennende hvit Rioja med noen år på baken. Laget på viura-druen, med innslag av malvasia (10%) og garnacha blanca (5%). Dette er en stil som er i skuddet for tiden, fatlagret og utviklet vin med duft og smak av fat, tørket frukt, krydder, nøtter og sitrus.
Produsent: Hacienda Lopez de Haro
Importør: JP Wine

Livius Blanco Rioja 2009
Hvitvin
Spania, Rioja
Partiutvalget – nr. 10436301
Kr. 315,00, 0-8 år
På druene viura (70%) og malvasia (30%). Gjæret på bunnfall og fat (6 mnd), deretter åtte år på flaske før lansering. Dyp gul farve. Smak av modne frukter, krydder, tørket frukt, fersken, honning og fat. Produsent: Bodegas Alvia
Importør: Palmer Fine Wine

Rodiles Blanco de Viura Reserva 2013
Hvitvin
Spania, Rioja
Partiutvalget – nr. 10338501
Kr. 338,40, 0-5 år
Fatgjæret, kompleks, men delikat hvit Rioja. Godt merkbart fatpreg, men fin syre bærer den. Tørket frukt i kombinasjon med krydder, nøtter, epler og voks. Flott lengde.
Produsent: Viñedos de Alfaro
Importør: ProCura Truls Flakstad

Domaine Saint-Lannes Signature 2017
Hvitvin
Frankrike, Sørvest
Testutvalget – nr. 1542401
Kr. 109,00, 0-1 år
Aromatisk duft, med stikkelsbær, nesle og solbær. Noe syrefriskhet i glasset, innslag av gress, nesle, surblader og sitrus.
Produsent: Vign. Duffour
Importør: Podium Wines

Château Raspide Cuvée Péchon 2011
Hvitvin
Frankrike, Bordeaux
Partiutvalget – nr. 10466802
Kr. 139,90, 0-8 år
Rimelig Sauternes (0,375-flaske). Duft av aprikos, honning og tropiske frukter. Avslepen stil, med god sødme, hint av karamelliserte frukter, sopp, blomster og krydder.
Produsent: Earl Claude Pourquey
Importør: Robert Prizelius

Schmitges Riesling Kabinett vom Roten Schiefer 2017
Hvitvin
Tyskland, Mosel
Basisutvalget – nr. 10346001
Kr. 199,00, 0-5 år
Halvsøt riesling fra Mosel (kabinett). Smak av gule epler, søte sitroner, fersken og honning. Hint av urter og blomster. Fin syre bærer den rike sødmen bra.
Produsent: Weingut Andreas Schmitges
Importør: Concealed Wines

Ligier Chardonnay Arbois 2016
Hvitvin
Frankrike, Jura
Basisutvalget – nr. 10446301
Kr. 289,90, 0 – 8 år
Saftig, noe utviklet stil, en del syre. Smak av epler og tropisk frukt, hint av fat, smør og nøtter.
Produsent: Domaine Ligier
Importør: Beverage Partners Norway

Sol del Mediterraneo 2016
Hvitvin
Spania, Valencia
Testutvalget – nr. 5273701
Kr. 119,90, 0-1 år
Spansk moscato. Veldig søt (92 gr/l). Smak av søte epler, pære, fersken og muskatellduer.
Produsent: Anecoop
Importør: Pulcher

Jaffelin Bourgogne Chardonnay 2016
Hvitvin
Frankrike, Burgund
Testutvalget – nr. 8180901
Kr. 175,00, 0-1 år
Lett fatpreg, ikke for konsentrert frukt. Smaker av modne epler og sitrusfrukt, med innslag av fat og mineraler.
Produsent: Jaffelin
Importør: Safety & Security Service

HVIT BAGVIN

Château de La Greffière Mâcon La Roche Vineuse 2017
Hvit bagvin
Frankrike, Burgund
Testutvalget – nr. 2254706
Kr. 499,90, Drikkes nå
3-liters bagvin. Ren, men en litt daff, sval burgunder. Smak av epler og pære, med hint av blomster, mineraler og sitrus.
Produsent: Château de la Greffiere
Importør: Enowine

RØDE VINER

Bel Colle Verduno Pelaverga 2017
Rødvin
Italia, Piemonte
Partiutvalget – nr. 10466901
Kr. 218,90, 0-5 år
Litt underkjent lokal drue, pelaverga fra Verduno, har fått sin renessanse, og blir oppdaget av stadig flere. Klar, lys på farve, delikat duft, fruktig, floral og morsom smak, med innslag av røde bær, lakris, blomster og urter.
Produsent: Bel Colle
Importør: Symposium Wines

Luigi Giordano Barbaresco Montestefano 2014
Rødvin
Italia, Piemonte
Partiutvalget – nr. 1058301
Kr. 304,50, 0-12 år
Transparent, klar lys rødfarve. Duft av krydder, lær, lakris og fat. Konsentrert, delikat frukt. Milde tanniner, innslag av lakris, nyper, blomster, te og fat.
Produsent: Luigi Giordano
Importør: Moestue Grape Selections

Olek Bondonio Barbaresco Roncagliette 2015
Rødvin
Italia, Piemonte
Partiutvalget – nr. 10488701
Kr. 549,00, 0-15 år
Ny, ung stjerne i Barbaresco, med polske aner, men har gamle familievinmarker i Barbaresco. Jobbet i sin tid hos Saracco. Lager delikate, fokuserte viner hvor du finner røde bær, tørket frukt, blomster, urter, teblader, fat og lær.
Produsent: Az. Agr. Olek Bondonio
Importør: Nebbiolo Wines

Lopez de Heredia Viña Tondonia Reserva 2005 (magnum)
Rødvin
Spania, Rioja
Basisutvalget – nr. 2176605
Kr. 629,90, 0-10 år
Magnum-lansering av en vin fra en klassisk, tradisjonalist i Rioja, Lopez de Heredia. 13 år gammel, og lett utviklet, men tiltalende aromaer mot modne, mørke bær, tørket frukt, urter, krydder, lær og fat. Tåler garantert nye ti år i kjelleren, men herlig drikke nå.
Produsent: Lopez de Heredia
Importør: Fondberg AS

Marqués de Picos Garnacha 2017
Rødvin
Spania, Aragon
Testutvalget – nr. 5470801
Kr. 124,90, 0-2 år
Laget på garnacha-druer fra regionen Cariñena. Saftig og fruktig stil, smak av modne, røde bør, lakris. Krydder og urter.
Produsent: Hammeken Cellars
Importør: Top Cellars Wine Import

Ioppa Colline Novaresi Vespolina Coda Rossa 2016
Rødvin
Italia, Piemonte, Colline Novaresi
Basisutvalget – nr. 3665101
Kr. 150,00, 0-5 år
Laget på den lokale druen vespolina, som kommer stadig mer i skuddet. Lett krydret frukttone, smak av syrlige røde bær, med innslag av mørke bær, blomster, urter og milde tanniner.
Produsent: Ioppa
Importør: Winemarket

Brigatti Maria Colline Novaresi Vespolina 2017
Rødvin
Italia, Piemonte, Colline Novaresi
Partiutvalget – nr. 10279801
Kr.  174,90, 0-5 år
Dyp mørk og saftig vespolina-vin. Lett krydret stil, smak av røde og mørke bær, milde, litt tørre tanniner, hint av blomster og urter.
Produsent: Francesco Brigatti
Importør: Hans A. Flaaten

Ronzano Barbera d’Asti 2016
Rødvin
Italia, Piemonte, Barbera d’Alba
Testutvalget – nr. 5498601
Kr. 179,00, 0-3 år
Delikat, fruktig Barbera. Rene bæraromaer, mot friske røde og modne kirsebær, innslag av plommer, svale urter, krydder og lakris.
Produsent: Tenuta Ronzano
Importør: Evento

Ònix Clàssic 2016
Rødvin
Spania, Catalonia, Priorat
Partiutvalget – nr. 4573701
Kr. 179,90, 0-5 år
Rimelig, men solid Priorat-vin på garnacha og carignan (50/50). Ren, konsentrert, saftig mørk blå bærfrukt. Hint av lakris, urter og krydder.
Produsent: Vin. del Priorat
Importør: Vinarius

Clos de Tafall  2016
Rødvin
Spania, Catalonia, Priorat
Partiutvalget – nr. 2852901
Kr. 193,90, 0-8 år
Dyp rød, konsentrert vin med smak av modne mørke bær (solbær og plommer), hint av tørket frukt, blodig kjøtt, urter, lakris og fat.
Produsent: Clos de Tafall
Importør: Parcela Wines

 

Nita Priorat 2015
Rødvin
Spania, Catalonia, Priorat
Basisutvalget – nr. 10440601
Kr. 199,00, 0-8 år
Tett og konsentrert, noe ungdommelig Priorat-vin. God saftighet, smak av modne, mørke bær, innslag av urter og krydder, hint av lakris.
Produsent: Meritxell Pallejà SLU
Importør: Winemarket

Solà Classic Priorat 2015
Rødvin
Spania, Catalonia, Priorat
Basisutvalget – nr. 10436201
Kr. 229,90, 0-8 år
Fruktig og tiltalende vin med stor fruktmengde. Mest mørke bær, men noe utviklet mot tørket frukt (sviske), innslag av kjøtt, krydder, lakris og milde tanniner.
Produsent: Solà Classic
Importør: AMKA

Luigi Giordano Barbaresco Asili 2014
Rødvin
Italia, Piemonte, Barbaresco
Partiutvalget – nr. 10494601
Kr. 304,50, 0-10 år
Enkeltvinmarks-Barbaresco (Asili). Delikat, feminin stil med frisk rødbærfrukt, hint av blomster, tørket frukt, teblader og fat.
Produsent: Luigi Giordano
Importør: Moestue Grape Selections

Eikendal Cabernet Sauvignon 2015
Rødvin
Sør-Afrika, Coastal Region
Testutvalget – nr. 5345001
Kr. 309,50, 0-6 år
Røff, solbærpreget smak med merkbare tanniner. Mye sort bærfrukt, mørk lakris, kaffe, lakris og fat.
Produsent: Eikendal Vineyards
Importør: Håbakk Vinimport AS

Château Moulin Riche 2012
Rødvin
Frankrike, Bordeaux, St. Julien
Partiutvalget – nr. 866801
Kr. 359,90, 0-8 år
Pent utviklet vin fra St. Julien, laget på cabernet sauvignon, merlot, petit verdot og cabernet franc. Smak av mørke bær og plommer, saftig stil, med hint av paprika, lakris, urter og krydder.
Produsent: Château Leoville Poyferre
Importør: Vinhuset Nofra

La dame de Montrose 2012
Rødvin
Frankrike, Bordeaux, Saint-Estèphe
Partiutvalget – nr. 10421401
Kr. 389,90, 0-10 år
Spenstig, smaksrik og delikat Bordeaux. Ungdommelig, med bærbare tanniner, med solide, dype aromaer mot mørke bær, mørk lakris, urter, paprika, sedertre og fat.
Produsent: Château Montrose
Importør: Vinhuset Nofra

Conde Valdemar Reserva 2004 (magnum)
Rødvin
Spania, Rioja
Partiutvalget – nr. 7912605
Kr. 399,90, 0-10 år
Pent utviklet Rioja på magnum-flaske. Moden bærfrukt med fin friskhet tross 14 år på baken. Hint av tørket frukt, lær, tobakk, søtt krydder, urter og fat.
Produsent: Bodegas Valdemar
Importør: Symposium Wines

Rivella Serafino Barbaresco Montestefano 2014
Rødvin
Italia, Piemonte, Barbaresco
Partiutvalget – nr. 5930301
Kr. 450,40, 0-10 år
Intens og ungdommelig Barbaresco. Smak av røde bær og tørket frukt, merkbare tanniner, hint av roseblader, nyper, urter, lær, lakris og fat.
Produsent: Serafino Rivella
Importør: Non Dos

Guiseppe Cortese Barbaresco Rabajá 2015
Rødvin
Italia, Piemonte, Barbaresco
Partiutvalget – nr. 10156101
Kr. 459,50, 0-10 år
Saftig, intens, ung og fast vin med lette kryddertoner, merkbare tanniner. Smak av røde og mørke bær, hint av blomster og urter.
Produsent: Giuseppe Cortese
Importør: Terroir

Roagna Barbaresco 2013
Rødvin
Italia, Piemonte, Barbaresco
Partiutvalget – nr. 10440201
Kr. 540,40, 0-8 år
Delikat og elegant Barbaresco fra Roagna. Lett å forstå og også lett å like. Moden frukt av røde og mørke bær, hint av blomster, tørket frukt, lær, lakris og krydder.
Produsent: Az. Agr. Roagna
Importør: Unico Real Wines

Valpantena Corvina 2017
Rødvin
Italia, Veneto
Testutvalget – nr. 7774801
Kr. 102,90, 0-2 år
100% corvina-druer. Saftig, lett søtlig frukt. Hint av syltede bær, krydder og urter.
Produsent: Cantine Valpantena
Importør: Vinum

Château Lacoste Garzac 2016
Rødvin
Frankrike, Bordeaux
Testutvalget – nr. 10496601
Kr. 129,90, 0-5 år
Rimelig Bordeaux, med pen merlot-preget frukt. Noe krydder, paprika, modne, mørke bær, lakris og fat.
Produsent: Château Lacoste Garzac
Importør: Akland I

A’Terra Pinot Noir 2018
Rødvin
Italia, Sicilia
Testutvalget – nr. 10496501
Kr. 129,90, 0-2 år
Vin fra Sicilia, importert av Big Wolf Beverages (storeulv)! Synd vi ikke får mer trøkk og konsentrasjon. Her er det røde bær, blomster og urter, men konsentrasjonen og elegansen mangler.
Produsent: Nosio
Importør: Big Wolf Beverages

Pablo Claro Tempranillo 2016
Rødvin
Spania, La Mancha
Testutvalget – nr. 7915201
Kr. 129,90, 0-1 år
Saftig, fruktig tempranillo. Smak av frisk rød bærfrukt, bløt og behagelig, hint av svale urter, krydder og kjøtt.
Produsent: Dominio de Punctum
Importør: ABC-Wines

Sexy   2016
Rødvin
Portugal, Alentejo
Testutvalget – nr. 4957601
Kr. 149,80, 0-2 år
Navnet bør jo skremme noen fra å kjøpe denne, men dette er faktisk en bløt, bærfruktig og saftig vin med smak av mørke skogsbær, lakris og urter. Lett å drikke i hvert fall!
Produsent: Fita Preta Vinhos
Importør: ProCura Truls Flakstad

Dr. Heidemanns-Bergweiler Pinot Noir 2016
Rødvin
Tyskland, Mosel
Basisutvalget – nr. 503201
Kr. 219,00, 0-3 år
Fruktig, konsentrert tysk pinot noir. Saftig stil, smak av røde og mørke bær, lett vegetal, med noe grønne urter , blomster og krydder.
Produsent: Dr. Pauly Bergweiler
Importør: Sansa Valore

Terre del Barolo Verduno Pelaverga 2017
Rødvin
Italia, Piemonte
Basisutvalget – nr. 1669501
Kr. 219,90, 0-4 år
Lett utviklet på fruktsiden, laget på den lokale Verduno-druen pelaverga. Noe krydret stil, smak av røde bær, lett vegetal, noe krydder, hint av lakris, urtepreget.
Produsent: Terre del Barolo
Importør: Vinarius

RØDE BAGVINER

Moments Grenache 2017
Rød bagvin
Australia, South Australia
Basisutvalget – nr. 10467206
Kr.  408,50, Drikkes nå
3-liters bagvin på 100% grenache. Saftig stil, godt modnet frukt. Smak av saftige, røde bær, urter, blomster og krydder.
Produsent: Arcus Wine Brands
Importør: Arcus Wine Brands

Ogier Artesis Côtes du Rhône
Rød bagvin
Frankrike, Rhône Sør
Testutvalget – nr. 6018506
Kr.  439,90, Drikkes nå
3-liters bagvin med fruktig og tiltalende Cötes du Rhône-vin. God frukt, lette lakristoner i bakkant, smak av røde og mørke bær, urter og krydder.
Produsent: Ogier
Importør: Vinordia

Fontaleoni Rosso de Toscana 2017
Rød bagvin
Italia, Toscana
Testutvalget – nr. 10436006
Kr.  449,10, Drikkes nå
3-liters bag. Supertørr (under 1 gr/l), lett rustikk i stil, men flott kirsebærfrukt, fin dybde, med saftige moreller og kjernefrukt. En vin som kanskje krever noe mat, men dette er så nært en god Chianti man kan komme.
Produsent: Fontaleoni
Importør: Vinus

Cline Zinfandel 2016
Rød bagvin
USA, California
Testutvalget – nr. 10496706
Kr.  459,90, Drikkes nå
3-liters bagvin. Preg av syltetøyfrukt, søtt krydder, bitre urter og modne plommer.
Produsent: California House
Importør: California House

STERKVINER

Pereira d’Oliveira Malvazia 1996
Sterkvin/Madeira
Portugal, Madeira
Partiutvalget – nr. 7963801
Kr. 699,90, 0-50 år
Flott, noe utviklet madeira. Søt, men med fin syresnert. Komplekst og dypt aromabilde, med smak av tørket frukt, karamellisert sitrusfrukt, brent sukker, kamfer, urter og fat.
Produsent: Pereira d’Oliveira
Importør: Symposium Wines

H & H Single Harvest Boal 1997
Sterkvin/Madeira
Portugal, Madeira
Partiutvalget – nr. 10486601
Kr. 950,00, 0-50 år
Over 20 år gammel madeira. Kompleks duft og smak, men også elegant laget. Flott balanse mellom syre og sødme, frisk, men dyp og intens. Innslag av nøtter, karamelliserte frukter, lær, kamper, krydder og fat.
Produsent: Henriques & Henriques
Importør: Heyday Wines

Justino’s Madeira Malvasia Colheita 1997
Sterkvin/Madeira
Portugal, Madeira
Partiutvalget – nr. 10340701
Kr. 395,40, 0 -50 år
Ungdommelig, intens og frisk madeira-vin. Flott syre mot søte smaker som karamellisert frukt, knekk, nøtter, kamferdrops og fat.
Produsent: Justinos Madeira Wines
Importør: ProCura Truls Flakstad

(Publisert 31.10.2018)