Sjømat-restauranten The Crab i Trondheim ruster seg til storinnrykk under den årlige Fiskerimessen Nor-Fishing som åpner tirsdag. I løpet av to dager skal det serveres 250-300 sjømatkasser, restaurantens mest populære tilbud. Dette året er det med nye eiere av The Crab Trondheim AS, selskapet som står bak driften. Der har laksemilliardær Helge Gåsø, eiendomsinvestor Øyvind Christensen og Heimdal Gruppen-gründer Roar Munkhaugen overtatt aksjene fra bl.a. Ola Skjåk Bræk og Hitramat-eier Anton Fjeldvær.
Av Ulf Dalheim, publisert 19. august 2024
-Men jeg er her ennå, sier The Crab-gründer Ola Skjåk Bræk som også er eier og driver av Ansnes Brygger på Hitra. VinPuls får tak i han over telefonen mens han er i innspurten foran storinnrykk fra deltakere på fiskerimessen Nor-Fishing. Både når Nor-Fishing arrangeres og under havbruksmessen Aqua Nor er The Crab en av restaurantene i byen som merker størst trykk under messedagene.
-Det blir stappfull brygge, konstaterer Skjåk Bræk. Etter at han gikk ut av driftsselskapet bak The Crab har det nye styret nå en slags daglig lederrolle ved The Crab. Restaurantsjef er Ingrid Jermstad som kom fra Maki, mens Vegard Følstad fra Skogn er kjøkkensjef. Han har bl.a. bakgrunn som kokk ved den norske ambassaden i Roma. Administrasjonssjef i The Crab er Lisa Rønning.
Det beste fra kysten inn til byen
Da The Crab åpnet i lokalene til tidligere Restaurant Havfruen i Kjøpmannsgata i august 2022, varslet Ola Skjåk Bræk at han ville ta med seg det beste fra havet rundt Hitra inn til Trondheim. Nettopp derfor var Anton Fjeldvær i Hitramat inne på eiersiden, for å sikre stabil leveranse av fersk sjømat.
-Det var behov for frisk kapital inn i driftsselskapet bak The Crab. Og da de nye eierne kom inn, valgte jeg å selge meg helt ut. Men jeg er altså med videre i en annen rolle. Og vi har store planer for høsten her ved The Crab. Fra 10.-14. september skal vi ha en ren krabbeuke, en hel uke hvor vi bare serverer retter med krabbe. Da kan gjestene fråtse i alt av krabbe. Vi har bra med bookinger allerede. 27.9 blir det Winemaker’s dinner med Chablis-produsenten Jean Durup Père & Fils. Etter det er det tid for den store lutefisk-sesongen som vil være en av satsningene ut året. Men vi har også planer om en slags kokkens utvalgte-meny med 5-8 retter.
-Hva med Ansnes Brygger på Hitra?
-Vi har vanlig drift der ut september. Det blir også oktoberfest i år. Så blir det mest lukkede selskaper/arrangementer frem til vi åpner igjen til påske.
-Det ryktes at det også kan skje noe på eiersiden der?
-Det er ikke noe konkret akkurat nå, men jeg vurderer å selge driftsselskapet og eiendommen. Men også der blir jeg å se videre. Jeg har mine ting der som jeg skal fortsette med, sier Ola Skjåk Bræk.