Allegrini skifter til Moestue

Den italienske vinprodusenten Allegrini har nok en gang skiftet norsk importør. Da Masi gikk fra Stenberg & Blom til Vingruppen/Arcus for noen år tilbake, valgte Allegrini å gå andre veien, til Stenberg & Blom. Nå har den italienske giganten valgt å skifte importør igjen, og blir en del av porteføljen til Moestue Grape Selections.

Redaksjonen, publisert 27. januar 2021

-Allegrini har hatt hverandre i tankene i flere år, så dette er egentlig et resultat av en lang modningsprosess. Og da Marilisa tok kontakt denne gangen var tiden endelig inne for å ta steget fullt ut, skriver Christopher Moestue i en pressemelding.

Vin i Valpolicella i seks generasjoner

Christopher Moestue har nå også fått inn vinene fra Allegrini i sin store portefølje av produsenter.

Allegrini har sine røtter i Fumane, sentralt i det tradisjonsrike vindistriktet Valpolicella i Veneto-regionen. Her har Allegrini-familien produsert vin i seks generasjoner. Samtlige av Allegrinis vinmarker befinner seg på det midtre eller øvre partiet av åssidene, hvor druene får høyest kvalitet.

-I Valpolicella er Allegrini et fyrtårn som ved å kombinere områdets tradisjonsrikdom med dyp kunnskap og innovasjon i både vitikultur og vinifikasjon lager valpolicella på sitt beste – saftige, freshe og ærlige viner med høy kvalitet som er lette å like og som passer like godt til hverdags som til fest, mener Christopher Moestue.

Også to vinhus i Toscana

I tillegg til selve Allegrini-eiendommen og vinhuset Corte Giara i Veneto, som er de mest kjente i Norge, har Allegrini også to eiendommer i Toscana – henholdsvis San Polo i Montalcino og Poggio al Tesoro i Bolgheri.

– Arbeidet familien gjør i Toscana har vist seg å holde ekstremt høy kvalitet, og de har gått i bresjen for økologisk drift og en helhetlig tankegang rundt miljø og bærekraft, sier Christopher Moestue.

Allegrini ble i 2017 tildelt sertifiseringen «Biodiversity Friend», som anerkjenner deres fokus på biologisk mangfold i vinmarkene. For Allegrini er det med andre ord svært viktig å bidra til at vinmarkene ikke bare er drueproduksjonsområder, men også naturlige tilholdssteder for både dyr, «nyttige» insekter og planter.

-Vi er stolte over å ha fått Allegrini inn i vår portefølje, og er svært motiverte for å ta deres stafettpinne videre i Norge. Vi ønsker nå å bringe Allegrinis elegante viner til nye høyder på det norske markedet, og begge parter har mange gode ideer til hvordan vi kan gjøre nettopp dette, meddeler Christopher Moestue.

Nye prosjekter på gang for Allegrini

Marilisa Allegrini fotografert ved familiens flotte eiendom i Valpolicella, Foto: UD

I pressemeldingen uttaler Marilisa Allegrini:
-Vi gleder oss veldig til å for alvor starte samarbeidet med Moestue Grape Selections – som er et familiedrevet selskap, akkurat som Allegrini. Med Christopher Moestues lange og brede erfaring med vinimport og hans sterke team bestående av kompetente og erfarne mennesker med høy faglig kunnskap og stor lidenskap for god vin, ser vi nå lyst på vår fremtid i Norge. Vi har mange spennende prosjekter på gang, som vi ser frem til å snart lansere på det norske markedet i samarbeid med Christopher og teamet hans.