Alma Mater nr. 3 på Bakklandet

Delikatessebutikken Alma Mater, som startet med utsalg i Byhaven kjøpesenter i 2014, åpner snart sin tredje avdeling i Trondheim. Den nye avdelingen overtar lokalene etter nå nedlagte Bakklandet Delikatesse i Nedre Bakklandet 3. Alma Mater-gründeren Richard Raburski er samtidig glad for at han får tilbake Mark Hall som daglig leder for butikken på Bakklandet. Hall har de siste 14 månedene jobbet ved Vinmonopolet på City Syd.

Av Ulf Dalheim, publisert 6. november 2022

Franske Richard Rabuski har naturlig nok fokusert på franske delikatesser frem til nå. Først ved butikken i Byhaven, der han også har en liten vinbar hvor han serverer egenimporterte franske viner. Deretter i avdelingen som ble åpnet da City Lade ble bygget ut for noen år tilbake. Men nå røper han at butikk nr. 3 på Bakklandet vil ha italienske delikatesser som spesialområde.

-Men vi skal naturligvis ha de franske bestselgerne fra Alma Maters to andre butikker også på Bakklandet, understreker han.

Fra enkeltbutikk til å bli et “brand”

Engelske Mark Hall sier at han gleder seg til å starte i Alma Mater igjen. Han er ekspert på ost og vin, og har likt seg veldig godt i Vinmonopolet, med mye kontakt og mange gode samtaler rundt vin og mat med kundene som har vært innom butikken på City Syd. Men å få ansvaret for en helt ny Alma Mater-avdeling på Bakklandet kunne han ikke si nei til.

-Det er rart at se at Alma Mater, hvor vi primært har fokusert på å hente inn og vise frem gode franske delikatesser, supplert med gode produkter også fra andre land, plutselig er blitt et «brand» som nå får sin tredje avdeling. Det er noe som har kommet av seg selv, uten at det har vært en bevisst satsning. Men nå kan det godt bli også flere avdelinger, sier Mark Hall.

Her kommer Alma Mater-avdeling nr. 3 på Bakklandet.

Trondheim har fått flere delikatessebutikker

Det er nå ombygging på gang av lokalene i Nedre Bakklandet 3. Håpet har vært å kunne åpne i midten av november, men som så mange andre opplever også Alma Mater at det kan være forsinkelser i noen leveranser, spesielt ting man har bestilt til den nye butikken fra Frankrike. Målet er uansett at butikken på Bakklandet skal åpne i løpet av november.

Etter at Alma Mater etablerte seg i sentrum i 2014, som eneste spesialdelikatessebutikk i Trondheim, ser man nå at det kommer til flere aktører innen delikatessekategorien. Pettersen & Co Kolonial og Fetevarer har alt vært i gang en liten måned i Sluppenveien 25, like vel Lager 11, og på Sirkus Shopping har delikatessebutikken Fetevarer nylig åpnet i underetasjen.