Åpner vinbar i Ålesund

Det dukker opp stadig flere vinbarer rundt om i landet. Nå får også Ålesund sin egen vinbar.

Det er gründerne bak selskaoet Vino Piemonte, Kjetil Blomvik og Øyvind Tveit, som har lansert sine planer om vinbar i Apotekergata 10 i Ålesund. Vino Piemonte investerer i vinmarker og vineiendommer i Piemonte, De har nylig lansert sine første viner under merkenavnet Vinory.

Totalt eier Vino Piemonte i dag 75 mål med vinmarker og fire vinhus i Piemonte. Blant eiendommene er Tenuta il Sogno som tidligere ble eid og drevet av Elianne Langen Refstad fra Røros og ektefellen og Frode Refstad.

Til gratisavisen Nytt i UKA forteller de at vinbaren i Ålesund sentrum vil være klar for besøk av vininteresserte gjester i løpet av kommende sommer. Navnet vil bli Vino Bar.

De opplyser at de vil trekke veksler på kontakter de har i nettopp Piemonte i forhold til planlegging og innredning. De skal derfor få besøk av Guilio Perin som eier og driver en av Piemontes beste og mest populære restauranter/vinbarer, Le Case delle Saracca (bildet) i Monforte d’Alba. Sammed med Guilio kommer også to Barolo-produsenter.