Argentinsk vinkelner-stjerne til Credo

Storfint besøk på Credo lørdag 22.oktober, når en av verdens aller beste vinkelnere kommer på besøk for å promotere argentinske viner. Paz Levinsen er fra Bariloche i Argentina, og er 2 x argentinsk mester for vinkelnere. De siste årene har hun bodd og virket i Paris, og har vært finalist i VM for vinkelnere to ganger, med 4. plass i 2016 som beste plassering. Hun er mye brukt som dommer i internasjonale vinkåringer og sitter som medlem av Decanters tasting panel for magasinets World Wine Awards.

Av Ulf Dalheim, publisert 18. oktober 2022

Besøket i Trondheim er en del av en omfattende rundtur som Paz Levinson startet i London 27. juni. Hun er engasjert for å presentere «nye» argentinske viner på verdensmarkedet. Målet er å vise potensialet vinene har, og at dagens viner fra Argentina er noe helt annet enn det mange tror og vet om argentinske viner. Paz Levinson gjør nå en rundtur til København, Trondheim, Oslo, Växjö og Stockholm. Hun definerer disse byene som «gastronomiske hovedsteder». Tidligere har hun også besøkt  Beaune i Burgund på sin Europa-turne. Neste år besøker hun USA, Canada og Asia.

-Jeg gir meg ikke før argentinske viner er representert på kartet hos alle restauranter med Michelin-stjerner rundt om i verden, sier Paz Levinson. Credo er en av disse som nå får utfordringen.

Samarbeider med Maison Pic (3***Michelin)

Til VinPuls sier Credo at det faktum at Levinson har et mangeårig godt samarbeid som sommelier for verdenskjente Anne Sophie Pic (tre Michelin-stjerner med Maison Pic i Frankrike), gjør at det er særdeles stort å få henne på besøk til Trondheim og Lilleby. Alle Credos gjester får denne kvelden mulighet til å velge drikkepakken fra “Argentina Reloaded” som Paz Levinson selv har pairet med Credos meny, og som hun selv presenterer for gjestene. Credo-teamet ønsker også å arrangere en smaking for øvrige gjester på Jossa, og jobber med detaljene for dette.

Konseptet for Paz Levinsons tur verden rundt med argentinske viner er kalt «Argentina reloaded», og er et kommunikasjonsprosjekt utviklet av Paz Levinson og Studio Courtois for å gjennomføre en «road tour» for argentinsk vin til forskjellige gastronomiske hovedsteder i verden.

De ønsker å bevise at argentinske viner fungerer perfekt med internasjonal gastronomi, og for Credo-besøket har Paz Levinson satt sammen en eksklusiv kombinasjon av forskjellige viner til kveldens meny. Vinene vil også være tilgjengelig for gjestene i dagene etter hennes besøk, så lenge lageret rekker. Credos faste kunder vil få sjansen til å smake på mer enn 40 forskjellige argentinske viner by the glass, personlig utvalgt av Paz Levinson.

Les mer om arrangementet på Facebook:

https://www.facebook.com/events/404691691817674