Århus får Michelin-lanseringen 2019

For første gang skal de nordiske Michelin-stjernene deles ut i Århus, Det skjer 18. februar neste år når Århus er vertskap for «Michelin Guide Nordic Countries 2019».

Det er første gang at arrangementet til den nordiske Michelin-guiden holdes et annet sted enn i en hovedstad, melder horecanytt.no som siterer fra en utsendt pressemelding.

Århus ble i 2015 den første danske byen utenfor hovedstaden København som ble tildelt Michelin-stjerner. Samme år vokste byens turisme med 17 prosent. I dag har byen fire Michelin-restauranter.

Som vanlig vil stjernelanseringen samle stjernekokker, bransjefolk og journalister fra hele Norden.

– De siste årene har Århus blitt et av Danmarks økonomiske, kulturelle og kulinariske sentrum. Århus er, både som student- og hjemby, en blanding av nyskapende ideer og tradisjoner, noe som gjennomsyrer byens gastronomiske scene. Her finner du innovative topprestauranter side om side med mindre og enklere restauranter – sammen deler de lidenskapen for de fineste råvarene landet har å by på. Det er blandingen mellom tradisjonell mat, spesielt det berømte smørbrødet, nordiske retter og internasjonal påvirkning, som trekker matelskere til Århus, forteller internasjonal direktør for Guide Michelin, Gwendal Poullennec.

Utdelingen av Michelin-stjernene skjer mandag den 18. februar i Musikhuset i Århus med 500 inviterte gjester. Vertskapet for utdelingen er VisitAarhus i tett samarbeid med Århus kommune, Region Midtjylland, Business Region Aarhus og Food Organisation of Denmark.

– Vi er veldig stolte over at Michelin har valgt å lansere den nordiske Michelinguiden i Århus. Det er en internasjonal anerkjennelse av den gastronomiske utviklingen som Århus og Østjylland har gjennomgått de siste årene, mye takket være dyktige kokker og lokale råvareprodusenter. Samtidig bidrar det til å markedsføre Danmark og Østjylland som en moderne og attraktiv gastronomisk destinasjon for turister, sier borgermester i Århus, Jacob Bundsgaard.