Nå bryter de med Hansa

Det trønderske ølbryggeriet Austmann blir igjen selvstendig og lokaleid. Etter fire år med Hansa Borg som stor deleier (50%), tar de opprinnelige gründerne igjen full kontroll over bryggeriet, som i dag holder til på Sluppen i Trondheim.

Det er Hansa Borg som i en pressemelding opplyser om “bruddet” mellom det lokale håndtverksbryggeriet og ølgiganten.

Austmann ble startet i 2013 av tre lokale ølentusiaster i et industrilokale ved Trolla, delvis finansiert ved hjelp av pengestøtte fra familien. Ett av ølene de lanserte het “Tre gamle damer”, til ære for familiemedlemmene som var blant dem som støttet etableringen.

Gründerne tar eierskapet igjen

Gründerne bak Austmann bryggeri fra starten av var Thomas Sjue, Vinko Lien Sindelar og Anders Cooper. Det er disse tre som nå overtar aksjemajoriteten igjen i bryggeriet.

-Etter fire års samarbeid, har vi nå kommet til enighet om at de tre gründerne igjen skal ta fullt eierskap til virksomheten, noe som er best for begge parter, sier administrerende direktør Lars Nicolai Giil i Hansa Borg Bryggerier i en pressemelding.

Daglig leder Jon-Ivar Holmslet (t.h.) , brygger Anders Cooper (i midten) og tidligere markeds- og eventansvarlig Torstein Høe ved Austmans nye bryggerianlegg på Sluppen like før åpningen av deres pub der. Foto: UD

Fra Austmann sin side uttrykkes det i pressemeldingen at Austmann under det fire år lange samarbeidet med Hansa Borg har fått styrket sin posisjon i markedet, utviklet porteføljen og fått muligheten til å etablere et nytt bryggeri og serveringssted på Sluppen i Trondheim. Produksjonen vil fortsatt skje på Sluppen. Under deleierskapet med Hansa Borg ble noe av volumet produsert hos samarbeidspartneren.

Ifølge partene vil avslutningen av dagens samarbeid skje gradvis i løpet av de kommende månedene.

Navnet Austmann er fra en betegnelse som ble brukt på nordmenn som dro i vesterled på 900-tallet. Austmann = menn som kom fra øst.

Infobrev om Hansa-bruddet som Austmann-gründerne sendte ut til sine kontakter onsdag 22.april.