Basisvinene du må kjøpe før torsdag!

Tre ganger i året har vinimportørene anledning til å justere prisene sine på Vinmonopolet, per 1. januar, 1. mai og 1. september. Torsdag er det derfor prisendringer på hele 6413 viner på Vinmonopolet. 428 av dem er i basisutvalget, dvs. at de allerede er i hyllene hos de fleste butikkene. VinPuls har laget en oversikt over vinene du bør kjøpe før de går opp i pris torsdag 1. september. Da kan du f.eks. spare 102,30 kroner på Laroche Chablis Grand Cru Blanchots. 70 kroner spart på Zeghesio Rockpile Zinfandel er også gode penger å ta med seg nå som “alt” blir dyrere.

Av Ulf Dalheim, publisert 29. august 2022

Prisoversiktene i denne artikkelen omhandler viner som settes opp med mer enn 15 kroner fra torsdag 1. september. Og dette er altså viner som skal finnes i butikkhyllene i dag, ettersom de er basislistinger. Du kan med andre ord sikre deg disse vinene allerede nå, noe du bør vurdere, for venter du til torsdag er det for sent. Da er de de nye prisene som gjelder.

Det kommer også en rekke prisøkninger på både andre viner (produkter som er listeført i bestillingsutvalget og tilleggsutvalget) og produkter i andre kategorier, som f.eks. øl og brennevin. VinPuls kommer tilbake med tips og prisoversikter over hva du bør bestille på Vinmonopolets nettsider før torsdag 1. september.

Det blir også “salg” på Vinmonopolet fra 1. september. Dette er både viner hvor importørene justerer prisen ned, men flest produkter på salget er varer som skal sluttselges fra importørenes side, altså ikke lenger være tilgjengelig på det norske markedet.

VinPuls skal som vanlig lage en guide også til produktene som får lavere priser fra 1. september, så følg med på vinpuls.no de nærmeste dagene!

Hvite viner som settes opp i pris fra 1. september:
Musserende viner (og en rosé) som har prisøkning fra 1. september:
Røde viner som går opp i pris fra 1. september: