Berens har solgt til Solera

Vinkjendisen Christer Berens har solgt sine to firmaer Sommelier AS og Vinkilden AS til Solera Gruppen. Selv skal han nå jobbe som konsulent for de nye eierne.

Det var like før jul at Berens ble enig med Solera-ledelsen om salg av de to selskapene. Sommelier AS har en rekke listeføringer på Vinmonopolet.

Christer Berens har solgt sine to selskaer og blir nå konsulent for Solera. Foto: UD

Fra tirsdag 2.januar 2018 er Berens tilknyttet Solera som konsulent. Solera har fra før hatt rettighetene til suksess-serien Cuvée Christer Berens i en årrekke, gjennom datterselskapet Stenberg & Blom. Nå slipper Berens å konkurrere med vinene som bære hans navn.

Selskapet Vinkilden AS ble etablert i 2002. Gjennom dette selskapet har Berens drevet med mat- og vinkurs, utgitt bøker, solgt vinglass og kokkeviner. I en årrekke har Christer Berens også gitt sine mat- og vintips på TV2 og i radio P4.

Selskapet hadde i 2016 en omsetning på 2,8 millioner kroner, med et resultat før skatt på 1,9 millioner.

I og med at han nå knyttes sterkere til en av de største norske importørgrupperingene, vil ikke Christer Berens lenger fortsette med sine tips for TV2. Han vil imidlertid fortsette i P4s fredagsmorgen-sending.

Omsetning: 22-25 mill.

Sommelier AS ble etablert i 2006 og har hatt en rekke listeføringer i basisutvalget. Porteføljen teller gode produsenter fra i første rekke Frankrike, Italia og Spania, produsenter som har fått en stadig sterkere posisjon i det norske markedet. Omsetningen har ligget stabilt rundt 22-25 millioner kroner årlig, og med resultater rundt to millioner.

Vinkilden og Sommelier var tidligere eid 50/50 av Christer Berens og Tor Aasberg, men sistnevnte ble for en tid tilbake kjøpt ut av Christer Berens. Nå har altså også Berens solgt selskapene.

-Jeg hadde en tid lett etter en partner som kunen kjøpe seg inn med 50 prosent i selskapene, men jeg fant ingen. Solera kom på banen og vi hadde en lengre prosess før vi vi enige om den løsningen som nå er blitt, sier Christer Berens.

Flyttet ned én etasje

De ansatte i Sommelier har nå flyttet ned en etasje i kontorbygget i Karenslyst Allé, der Solera-selskapene har hatt tilhold til 1.etasje, mens Sommelier har hatt kontorer i 2.etasje, hvor bl.a. også Nofra og Concha y Toro Norway holder til.

-Som konsulent for Solera kan jeg nå følge opp min egen Cuvée Christer Berens-serie bedre, samtidig som jeg skal jobbe på tvers av Solera-selskapene for å finne og utvikle nye produsenter, sier Christer Berens.

Han er svært tilfreds med at han nå kan jobbe med vin på fulltid og slippe unna den administrative biten som ble stadig mer omfattende etter hvert som proteføljen og salget for Sommelier og Vinkilden økte.

-Jeg kan garantere at du vil se en mye blidere Christer Berens fremover. Det er dette jeg helst vil jobbe med, sier han.

Oppgjøret for Vinkilden og Sommelier ble etter det VinPuls erfarer gjort opp med penger kontant for Vinkilden og aksjer i Solera for Sommelier AS.