Bibi Graetz kjøper hotell

Den norsk-italienske vinprodusenten Bibi Graetz har kjøpt det historiske hotellet Villa Aurora i Fiesole utenfor Firenze. Bibi vil flytte dit sammen med kone og fire barn, og bygger både et vinanlegg og et smakerom i tilknytning til hotellet.

Det var vinmagasinet Wine Spectator som først bragte nyheten om hotellkjøpet. I følge magasinet skal Bibi Graetz lage sine toppviner Colore og Testamatta ved det nye anlegget, mens hans øvrige viner,som Casamatta og Soffocone di Vincigliata, fortsatt skal produseres der han opprinnelig startet, ved middelalderborgen Castello di Vincigliata.

Bibi Graetz fotografert ved Castello di Vincigliata hvor han frem til nå har bodd og laget sine viner. Foto: UD

“Vil lage vin i kjelleren”

Til Wine Spectator opplyser Bibi Graetz at han i fem år har jaktet på lokaliteter hvor han både kan bo med sin norske kone Benedicte Harper og deres fire døtre , og samtidig fortsette «å lage vin i kjelleren».

-Jeg er nært knyttet til mine viner. Jeg må følge dem hele tiden, så derfor må produksjonsanlegget være i nærheten av der jeg bor og oppholder meg, sier Bibi.

Hotellet Villa Aurora, som ligger på Piazza Mino i Fiesole, ble bygget på 1800-tallet. De tidligere eierne valgte å selge på grunn av høy fremskreden alder.

-Jeg så både en herlig sjarm og store muligheter i dette hotellet. Det minner meg om hus jeg har sett i den eldste delen av Napoli, sier Bibi Gratez som vil leie inn den kjente italienske arkitekten Federico Florena for å renovere og bygge om hotellet. Det har i dag 23 små rom, men Bibi Graetz vil endre dette til 7-8 store rom.

Bibi Graetz fotografert under en smaking på gårdsplassen ved Castello di Vincigliata. Foto: UD

Var kunstner, startet med vin i 2000

Det er nå snart tyve år siden Bibi Graetz i 2000 laget sine første Chianti-viner. Familien hadde en vinmark som i mange år var leid bort, men da leiekontrakten var i ferd med å utløpe, fortalte Bibi sine foreldre at han gjerne ville starte å lage vin.

I likhet med foreldrene var Bibi Graetz på denne tiden fulltids maler og kunstner. Fortsatt er det hans malerier som er på etikettene på vinene, med unntak av en hvor en av hans døtre er etikettkunstner.

Han begynte i det små, men i dag eier eller leier Bibi Graetz rundt 80 hektar med vinmarker i Chianti. Total årsproduksjon er på nærmere 500 000 flasker.

Bibi Graetz har tilknytning til Trondheim gjennom det faktum at det var hans bestefar som i sin tid laget statuen av Olav Tryggvason.