Bli “vinekspert” på fire dager

Om du bor i Bergen eller Oslo, har du nå muligheten til å bli “vinekspert” på fire dager. Norsk Sommelier Utdannelse (NSU) har noen ledige plasser på et firedagers intensivkurs i vin, med oppstart 14. september. Kurset passer godt for de som ikke ønsker eller har anledning til et fullt vinkelnerstudie, men vil lære mest mulig på kort tid.

Av Ulf Dalheim, publisert 7. september 2022

-“Grunnkurs Vin” er et intensivkurs som går over fire studiedager. Norsk Sommelier Utdannelse har kjørt dette kurset i over 10 år, og selv om det først ble utviklet for restaurantbransjen, ser vi såpass stor interesse fra privatmarkedet, at vi har åpnet for alle. Vi kjører et fysisk kurs på høsten og ett på våren, i tillegg til en online-versjon som går oftere, skriver NSU i en pressemelding.

Gjennom fire intensive dager vil deltakerne få mulighet til å løfte sin kunnskap om verdens viner, samt få en bedre forståelse for smaketeknikk og hvordan kombinere mat og vin.

-Målsettingen er at hver enkelt skal tilegne seg generell basiskunnskap om de viktigste vindruene, hvor de dyrkes og hvilke vinstiler de gir. På denne måten kommer man innom vinland og regioner på flere kontinenter, og vinområder/land fra de mest klassiske til nykommere. I tillegg fokuseres det på grunnprinsipper rundt mat og vin i kombinasjon og flere praktiske elementer rundt håndtering av vin, som for eksempel åpning/servering, dekantering og riktig oppbevaring.

For mange er det tilfredsstillende med et grunnkurs for å føle seg tryggere i sin arbeidshverdag. Noen velger derimot å bygge videre på kunnskapen fra grunnkurset og fortsetter videre med “Grunnkurs fordypning” eller “Sommelierstudiet”, forteller Isabella Tozzi i NSU.

Info: Påmelding skjer på nettsiden til www.vinkelneren.no. Påmeldingsavgiften inkluderer smaking av ca 26 viner, lunsj og digitale kompendier.