-Blir byens kuleste lokale

Nå har folkene bak Søstrene Karlsen på Solsiden bestemt seg for hva som kommer i lokalet til nedlagte Kjøkkenveien: Det blir Trondheims mest eksklusive og spesielle «restaurantlokale», et chambre separée hvor driverne vil by på mange spennende aktiviteter innen mat og drikke.

Av Ulf Dalheim, publisert 13. juli 2020

-Det blir byens kuleste lokale, sier en entusiastisk Nina Karlsen, gründer og hovedeier ved Søstrene Karlsen på Solsiden og ved Kalas & Canasta på Bakklandet.

Engasjementet og eierandelen som Søstrene Karlsen-gruppen hadde i Alma’s på Byscenen ble avviklet ved årsskiftet, så nå er det Søstrene, Kalas og åpningen av det tidligere Kjøkkenveien-lokalet som gjelder.

Magi og gode opplevelser

Nytt navn på det lille lokalet, og endelig åpningsdato, er ennå ikke helt bestemt. Ikke alt av inventar er på plass, men gulvet med håndlagde italienske fliser er ferdiglagt.

-Vi har diskutert mange ideer rundt hva vi skulle gjøre med og i dette lokalet. Og nå har vi konkludert. Vi ønsker å skape magi og gode opplevelser innen mat og drikke der. Spesielle happenings, skreddersydde menyer etter temaene vi velger, om det blir etter land, tema eller sesong. Så tenker vi på pop-ups. Det finnes utrolig mange dyktige kokker rundt om på mange hoteller nå. Her kan de få en arena for å vise seg frem. Dessuten blir det små intime vinsmakinger. Det eneste som er sikkert med dette lokalet er at det skal bli uforutsigbar forutsigbarhet. Lite mainstream, for å si det sånn, sprudler Nina Karlsen.

Intimt og spesielt lokale

Kunder som var innom Kjøkkenveien vil huske lokalet som ganske så lite. Ombyggingen har gjort det en tanke større, med et lite kjøkken installert. Innredningen er halvert, men når koronapandemien er over blir det likevel ikke plass til mer enn rundt 20 personer i lokalet. Og det vil primært være et sted som brukes på kveldstid, men vil være mulig å bestille for alle som ønsker seg noe spesielt for en gruppe.

-Vi ønsker ikke at det skal være plass til flere. Det skal være intimt og spesielt, fastslår Nina Karlsen. Som røper at hun har lyst til å «gjøre seg til litt» når Søstrene Karlsens nyeste tilskudd åpner i august/september. Blant annet vil hun hente frem flere årganger av Riserva-viner fra Produttori del Barbaresco som frem til nå har fått kose seg i vinkjelleren.

Justeringer også på Søstrene

Tross koronasituasjonen er Nina Karlsen optimistisk på vegne av Søstrene Karlsen etter at juni 2020 ble like bra som fjoråret. Og nå har hun og teamet ved Søstrene dessuten bestemt hva som skal komme i lokalet til nedlagte Kjøkkenveien. Foto: UD

Publikum som har vært innom Søstrene Karlsen etter gjenåpningen nå under koronakrisen vil ha merket at det er skjedd noe i det store restaurantlokalet også. Utestedet Søstrene Karlsen, som fra starten av var drevet av nettopp to søstre, Nina og Hege Karlsen, har fornyet seg hele tiden siden åpningen for 17 år siden, og nå er det gjort nye justeringer igjen. Den som driver innen utelivet vet at det handler om å være i forkant av markedet.

-Vi har møblert det mer «frodig». Og så beveger vi oss bort fra «fredags- og lørdagsfestene». Vi kutter ut DJ, og akkurat nå må alle gjestene sitte. Vi ønsker at de skal holde seg ved bordene frem til stengetid. Vi ønsker å fokusere mer på mat og vise frem det gode kjøkkenet vi har. Når det gjelder musikken, så elsker jeg å lage egne spillelister, med musikk for alle fra 25 til 75, altså godt sammensatte musikklister, sier Nina.

Hun forteller at menyen vil bli utviklet til å være «mer i tiden». Flere småretter, grillet sjøkreps og kanskje byens absolutt beste utvalg innen fisk og skalldyr. Blåskjellene på Søstrene er allerede en publikumsvinner, østers har man også hatt ofte, det blir det enda mer av fremover, samt naturligvis løyrom.

Juni 2020 like bra som juni 2019

-Hvordan ligger dere an økonomisk etter 3-4 måneder med koronasituasjon?

-Juni ble like god som  i fjor, men det som skjedde etter 12. mars i år sørget for at vi fortsatt har litt røde tall etter første halvår. Men det håper og tror jeg at vi kan hente inn mye av allerede i juli.

-Hva med regnskapene for 2019?

-Kalas & Canasta lander veldig godt. For Søstrene Karlsens del tok vi mye «opprydning» av lokalene, reparasjoner og vedlikehold, som gikk rett på driften i fjor. Det var godt at vi tok det i 2019, elles ville dette året blitt enda vanskeligere enn det er blitt.

-Konkrete planer for nye ting fremover nå som dere er ute av Alma’s?

-Jeg sjekker alltid ut de mulighetene som dukker opp. Jeg lar aldri en god mulighet gå fra meg, svarer Nina Karlsen.

Fakta:
Nina Karlsen (80%) og Tom Myrslo (20%) eier Søstrene Karlsen. Kalas & Canasta eies av Nina Karlsen (37%), Trond Åm (37%) og Tom Myrslo (26%).