Blir sjef for trøndersk matsatsning

Nå er det bestemt hvem som skal lede den trønderske matsatsningen frem mot 2022, året hvor Trøndelag blir European Region of Gastronomy. Ifølge en pressemelding fra Trondheim kommune er May Britt Hansen nå ansatt som prosjektleder.

May Britt Hansen (49) sier i pressemeldingen at hun gleder seg masse til å ta fatt på jobben. Hun tiltrer stillingen fra 1. januar neste år. Hansen er i dag markeds og kundeansvarlig i Signaturhagen Bolig AS i Oslo. Hun har tidligere vært reiselivsdirektør i både Visit Trondheim og Trøndelag Reiseliv og hatt en rekke ledende stillinger innen hotell og restaurantbransjen i Trøndelag som; salgsdirektør, salgs og markedskoordinator. Hansen er utdannet med bachelor i Reiselivsfag fra Høgskolen i Finnmark.

– Det har vært lagt ned et fantastisk godt arbeid med søknaden for å bli European Region of Gastronomy i 2022 av mange aktører, og disse blir utrolig viktig og ha med i det videre arbeidet, sier Hansen. Hun har sine tanker om hvordan Trondheim og Trøndelag skal bli best på mat:

– Prosjektet gir oss en utrolig mulighet til å ta vår posisjon som en ledende matregion nasjonalt og internasjonalt. For å få til dette må både næringsaktører, kunnskapsmiljøer og det offentlige støtteapparatet jobbe sammen med klare ambisjoner de neste 2-3 årene. Det handler om å forsterke det vi allerede gjør bra, videreutvikle og skape nye muligheter sammen.

–Vårt felles mål bør være at Trondheim og Trøndelag er den regionen i Norge som har den beste lokalmaten og de beste matopplevelsene, de dyktigste fagfolkene innenfor mat og reiseliv og de mest innovative løsningene innenfor bærekraftig matproduksjon, sier hun videre.

Kommunedirektør Morten Wolden uttaler i pressemeldingen at han er strålende fornøyd med ansettelsen.

– Hun kjenner regionen og miljøene godt fra tidligere jobber, og vil garantert bidra til å posisjonere Trondheim og Trøndelag som en internasjonal matregion, sier kommunedirektør Morten Wolden.