Bringer berømte cognachus til Trondheim

Lørdag 4. november inviterer cognacforeningen La Société de Cognac Trondheim til den femte utgaven av Trondheim Cognac Experience. Også dette året blir det masse gode og eksklusive cognacer å smake på for deltakerne på messen. Arrangøren har dessuten fått på plass Master classes (spesialseminarer) med berømte cognachus som Leyrat, Delamain, Bache-Gabrielsen, Meukow, DeLuze, Maxime Trijol og Château Montifaud. Billetter til disse blir tilgjengelig fra mandag 2. oktober.

Av Ulf Dalheim, publisert 28. september 2023

Etter et fire års langt samarbeide om cognacmesser i Trondheim, har VinPuls og La Société de Cognac Trondheim (LSdCT) blitt enige om at foreningen skal videreføre tradisjonen med en årlig cognacmesse om høsten på egen hånd. Men det blir fortsatt en messe med høy kvalitet på både utstillere og det som serveres på stands og i spesialseminarene, garanterer president Arne M. Djønne i LSdCT.

Sammen med Aleksander Skjefte og Roar Hildonen, møter Djønne oss i lokalene hvor årets messe skal arrangeres lørdag 4. november, nemlig ved E. C. Dahls Pub og Kjøkken i Strandveien 71. Her skal «Fyrhuset» brukes som messehall, mens Master classes vil bli holdt i andre etasje, hvor det er flere disponible rom.

-Årets messe bygger på de beste erfaringene vi har fra de fire første messene. Vi er svært fornøyde med oppslutningen fra utstillerne (les: cognacimportørene), men kanskje enda mer fornøyd med de sterke produsentnavnene som har meldt sin ankomst, bl.a. for å holde egne Master classes. Cognacforeningen arrangerte en egen tur til Cognac i vår hvor vi bl.a. besøkte Delamain for å blende vår egen cognac. Under oppholdet i Cognac hadde vi god kommunikasjon med flere av de beste produsentene, noe som har ført til at flere av dem tar turen til Trondheim for å delta på messen, forteller Djønne, Hildonen og Skjefte.

Inviterer til cognacmesse ved E. C. Dahls Pub og Kjøkken 4. november: Fra venstre Roar Hildonen, Arne M. Djønne og Aleksander Skjefte. Foto: VinPuls/Ulf Dalheim
Nye produsenter og spesielle cognacer

Arne M. Djønne sier at det er en stor utfordring å synliggjøre for alle de tusen cognacinteresserte som finnes i Trøndelag at messen igjen arrangeres, og at de har jobbet hardt for å sette sammen et program som både er spennende og hvor det kommer inn nye elementer.

-Blant det vi har jobbet mye med er det å finne nye produsenter, samt få alle som kommer til å ha med seg spesielle ting. Det føler vi at vi har lyktes med. Seminarprogrammet, hvor vi kan presentere kvalitetsprodusenter som Leyrat, Delamain, Bache-Gabrielsen, Meukow, DeLuze, Maxime Trijol og Château Montifaud er vi i hvertfall veldig fornøyd med. Dessuten har viogså i år det populære introduksjonskurset til cognac med Roar Hildonen, sier Djønne.

Messen varer fra kl. 13.-18.00, og i tillegg til utstillere med smaksprøver, vil det også være en egen bar med cognacdrinker. Billettprisen gir deltakerne ett gratis cognacglass til odel og eie, samt 10 stk bonger som man kan bruke hos utstillerne. I tillegg vil det bli anledning til å kjøpe til ekstra bonger.

Egen cognacmiddag på Kjøkkenet i Veita

De fire første cognacmessene ble avholdt på Royal Garden, men i år flytter man altså arrangementet til E.C. Dahls Pub og Kjøkken. Samtidig introduserer de et helt nytt tilbud, nemlig en egen cognac-middag kvelden før messen med cognachuset Château Montifaud i Kjøkkenet i Veita, som er en underavdeling av To Rom og Kjøkken i Carl Johans gate.

-E. C. Dahls Pub og Kjøkken var kjempepositive da vi luftet ideen om å arrangere messen hos dem dette året. De har mye fleksible lokaler og er vant til å håndtere smakinger. Infrastrukturen her er absolutt på plass. Dessuten passet det med datoen vi hadde valgt, før julebordssesongen setter inn for fullt. Så nå håper vi cognac-entusiaster vil benytte seg av muligheten til å smake unike cognacer, uten å måtte kjøpe en hel flaske. Det blir mye eksklusivt å få smake på messen, sier LSdCT-president Arne M. Djønne.

Her er link til billettsalget for Trondheim Cognac Experience 2023: