Britannia kan ta storeslem

Britannia Hotel er nominert til pris i hele fire ulike kategorier i kåringen av de beste vinkartene i Norge. Men også To Rom og Kjøkken, Kraft Bodega og Spontan vinbar er på listen fra juryen i vinkart-konkurransen, som arrangeres av Norsk Vinkelnerforening, Star Wine List og Kapital.

Av Ulf Dalheim, publisert 27.10. 2020

Britannia kjemper om heder og ære i kategoriene “Norges beste vinkart”, “Årets nykommer”, “Beste vin på glass” og “Beste champagne/musserende vinkart”. Selv om det er sterke konkurrenter Britannia kjemper mot, skal det godt gjøres om ikke vinkjelleren på Britannia henter hjem minst en av disse prisene. Vinneren kåret mandag 9. november.

De øvrige trønderske nominerte er To Rom og Kjøkken i kategorien “Beste vin på glass”, mens Kraft Bodega og Spontan Vinbar er nominert i kategorien “Beste “lille” vinkart”.

Følgende kategorier er bedømt av juyen: Norges Beste Vinkart (hovedkategori), Beste Lille Vinkart, Årets nykommer, Beste Champagneliste og Beste Vin på glass. De nominerte til Beste vinmeny og Folkets favoritt 2020 offentliggjøres senere.

Mandag 9. november skal altså juryen (juryformann Rune Rake, Heidi Iren Hansen MW, Tone Veseth og Trond Erling Pettersen fra Vinmonopolet) være ferdig med å kåre de aller beste vinkartene i Norge. Innsendte bidrag er blitt inspisert grundig, og de vinkartene som nå er nominert er resultatet av mange arbeidstimer med jurymøter, diskusjoner og vurderinger i de forskjellige katagoriene.

Juryen i kåringen av Norges beste vinkart består av: Rune Rake, Heidi Iren Hansen MW, Tone Veseth og Trond Erling Pettersen fra Vinmonopolet. Foto: Svein Lindin

Her er alle nominerte

Norges beste vinkart 2020:
Kåring av Norges Beste Vinkart er sammensatt – utvalg, variasjon, kvalitet og filosofi mellom vinliste og konsept må harmonere. For å få en etisk korrekt og gjesteorientert bedømming er vinservice, utstyr og prissetting med som kriterier. Dette er kandidatene: Park Hotel Vossevangen, Hallingstuene, Grand Café, Tollboden, Skigaarden, Britannia og Happolati.

Årets nykommer 2020:
Grunnlaget for årets nykommer er et vinkart som utmerker seg fra et nyåpnet sted fra forrige kåring. Juryen vektlegger konsept, design og utvalg. Dette er kandidatene: Britannia, Apostrophe, Nektar, Smag & Behag, The Landelay, VIN Bjørvika og Imperial/The Tea Room.

Beste vin på glass 2020:
Her vektlegges variasjon, kvalitet og prissetting. Kvalitet på vinen ved tidspunkt for servering vil veie høyt – åpnede flasker som har stått for lenge vil trekke ned i poengbedømmingen. Det må minimum være 10 viner på glass for å bli vurdert. Dette er kandidatene: Territoriet, Champagneria, Park Hotel Vossevangen, POP Vinbar, To Rom & Kjøkken, Grand Café og Britannia.

Beste “lille” vinkart 2020:
En kategori som bedømmes på lik linje med Norges beste vinkart, men som også inkluderer flere restauranter/konsepter som i markedet ellers ikke når opp i hovedkonkurransen på grunn av begrenset utvalg. Filosofi og variasjon vil vektlegges. Dette er kandidatene: Kraft Bodega, Spontan Vinbar, Bro, Apostrophe, Kolonialen, Vinoteket, Territoriet og Beijing Palace.

Beste champagne-/musserende-vinkart 2020:
Her vil utvalg i antall, bredde og dybde samt pris og filosofi vekte tyngst. Dette er kandidatene: Skigaarden, Lyst På, Britannia, Vinoteket og Park Hotel Vossevangen.

Info: Artikkelforfatteren var engasjert av Britannia hotel for å bygge opp vinkjelleren før gjenåpningen i april 2019. Etter mai 2019 har jeg imidlertid ikke hatt noe å gjøre med hverken vinkart eller vininnkjøp.