Britannia mister vindirektøren sin

Nok en av lederne ved Britannia hotel forlater Trondheims hvite svane. Denne gangen er det Henrik Dahl Jahnsen, femdobbelt Norgesmester for vinkelnere og de siste årene vindirektør ved Britannia, som har varslet at han slutter. Kjellermester Thomas Andersen, som har vært ved hotellet siden gjenåpningen i 2019, tar over det ansvaret for vin og de ævrige oppgaver Dahl Jahnsen har hatt.

Av Ulf Dalheim, publisert 20. juni 2026.

Henrik Dahl Jahnsen bekrefter overfor VinPuls at han slutter ved Britannnia. Hvor veien går videre er han mer hemmelighetsfull med.

Dahl Jahnsen kom til Britannia fra Bølgen & Moi i Kristiansand. Han var kokkeutdannet fra Tangen videregående skole i Kristiansand, men hadde siden han tok eksamen som vinkelner ved Kulinarisk akademi også vært i tetsjiktet blant Norges fremste vinkelnere. Han jobbet i Bølgen & Moi-systemet i tolv år, som kokk, soussjef, daglig leder og vinkelner før han ble hentet til Britannia. Eneste annen jobb hadde han høsten etter endt skolegang da han hadde et seks-syv ukers langt opphold i Frankrike ved restauranten La Ribaudière i Bourg-Charentes.

Henrik Dahl Jahnsen (32 år) sier til VinPuls at han ikke har noen umiddelbare planer om hva han skal gjøre etter Britannia, men at han skal ha noen møter fremover som kan være avgjørende for fortsettelsen i yrkeslivet.

Vært med siden gjenåpningen

Thomas Andersen fotografert i Vinbaren på Britannia. Nå skal han overta oppgaver og ansvaret for vin- og drikkemiljøet på hele hotellet etter at vindirektør Henrik Dahl Jahnsen slutter. Foto: Britannia

Thomas Andersen kom inn på Britannia i forkant av gjenåpningen i april 2019 og var med på å bygge opp Vinbaren, hvor han var daglig leder frem til han fikk jobben som kjellermester ved hotellet i april 2022. Nå skal han altså få ansvaret for enda mer av vin- og drikkemiljøet ved femstjernershotellet.

-Hva tenker du om jobben og ansvaret?

-Jeg har fått et utvidet ansvar i min rolle som Wine Cellar Manager på Britannia Hotel og som en av lederne i vår F&B-avdeling. Huset kjenner jeg godt fra før, jeg har vært med siden 2019, med reåpning og det hele, og frem til i dag. Jeg jobber allerede med vin på hele hotellet og restauranthuset, og skal i tiden fremover også ivareta all kontakt og samarbeid med importører og leverandører, både gamle og nye.

Utvikle et vinmiljø med 15 vinkelnere

-Hva kan du bringe inn i jobben som ikke har vært der før? Noe spesielt du vil vektlegge?

-Som kjent i bransjen har Britannia et stort vinfaglig miljø, med hele 15 vinkelnere. Jeg ser frem til å lede den videre utviklingen og bygge videre kompetanse på vin og annen drikke. Vi er mange ansatte som bidrar og som virkelig brenner for service, formidling og gode opplevelser med mat og drikke, og vi kommer fortsatt til å ha et sterkt fokus på dette fremover, sier Thomas Andersen til VinPuls.

Andersen er musikkutdannet ved NTNU, har studert ved WSET (Wine & Spirit Education Trust) og tok nylig eksamen som vinkelner med Norsk Sommelier Utdannelse (NSU) hvor han også er en av lærerne for studiet i Trondheim. Før han begynte på Britannia jobbet han flere år i Vinmonopolet.