Brosundet/Sjøbua henter folk fra Britannia

Hotel Brosundet i Ålesund styrker sitt kjøkkenteam for restauranten Sjøbua. Øivind Tiller, som i dag er soussjef ved Britannia i Trondheim, er ansatt som ny kjøkkensjef for Sjøbua. Som soussjef for Britannia hvor han har bygget flere suksessfulle konsepter, er han omtalt av Forbes Magasin og vunnet førsteplass for Norges beste frokost. Øivind Tiller flytter til Ålesund sammen med samboer Tonje Elisabeth Vatne Fykse som er ansatt som soussjef, og sammen vil de jobbe tett med utviklingen av Sjøbua.

Av Ulf Dalheim, publisert 24. april 2023

Øivind forteller at det var lett å takke ja til jobben som kjøkkensjef på Sjøbua fordi han er
lidenskapelig interessert i fisk og skalldyr og beliggenheten er helt unik – rett ut i havet. Med en far som var leder på fiskefabrikk var det fast tradisjon med flere fiskemåltider hver uke i oppveksten hans.

-Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med alt og bringe Sjøbua tilbake på kartet, sier Øivind som mest av alt ser frem til å tilberede mange fine fiskemåltider.

Øivind blir inspirert av å samarbeide med ulike produsenter. Dette vil også bli viktig for Sjøbua
hvor han allerede har spennende tanker.

-Å få muligheten å være med å følge hele prosessen fra dyr til produkt er inspirerende, sier Øivind som forteller at bærekraft er viktig og at kvalitet alltid trumfer kvantitet.

Både kokk og ølsommelier

I tillegg til å være kokk er Øivind utdannet ølsommelier og har et etablert samarbeid som
produktutvikler hos Røroskjøtt. Sammen med Rørosbryggeriet, Austmann, Monkey Brew og E. C. Dahls har han utviklet flere øltyper, og hos Britannia laget Øivind det meste av det som ble servert av spekemat, bacon og andre kjøttprodukter. Han har også vunnet gull i oste-VM med Britannia Blå og oppnådd spesialistmerket med både Britannia Blå og Nidelven Blå.

Han flyttet som nevnt til Ålesund med samboer Tonje Elisabeth Vatne Fykse. Tonje kom fra Bergen til Trondheim for å studere, men valgte å følge lidenskapen hun har hatt fra hun var barn – nemlig mat. Dermed søkte hun jobb på Britannia, og ble en av de få utvalgte
som ble tatt inn som voksenlærling. På Britannia jobbet hun under Christoffer Davidsen hvor
hun fikk dyrke interessen for finesse, luksus og eksklusivitet. Og i Brasserie Britannia og
Jonathan var det kvalitet og de rause smakene som var i fokus.

Tonje har allerede gjort seg bemerket i bransjen, og i fjor sommer ble hun invitert til Berlin av statsråden for å snakke om akkurat det å være voksenlærling.

-Jeg håper min entusiasme for luksus og det eksklusive kan bidra til en fantastisk opplevelse for gjestene som skal besøke Sjøbua. Som født og oppvokst på Vestlandet er ett av mine beste
barndomsminner å tilbringe sommerdagen på fisketorget i Bergen, og spise varmrøkt makrell og bøkling i solsteken. Jeg har lyst til å gjenskape den følelsen for gjestene, og skape matminner de har lyst til å komme tilbake til, sier Tonje.

Hotel Brosundet – en destinasjon i Ålesund

Satsningen med Sjøbua er en naturlig videreutvikling av Hotel Brosundet som storstue i Ålesund. Øivind Tiller trer inn i hotellets ledergruppe og vil sammen med resten av teamet bidra med å utvikle hotellet som en destinasjon for gode matopplevelser.

-Med en sterk faglig kompetanse vil Øivind styrke det kjøkkenfaglige teamet på Hotel Brosundet. Vi har flere spennende konsepter som skal utvikles og hans erfaring, engasjement og personlige egenskaper er svært positive inn i dette arbeidet, sier forretningsutvikler Christel Furnes Stene.

Øivind Tiller tiltrer stillingen som kjøkkensjef 1. juni og Tonje Elisabeth Vatne Fykse starter i sin
stilling som soussjef i løpet av sommeren.