.

Bula-gründeren er «årets kjøkkensjef»

.

Bula-gründer og Top Chef-vinner Renée Fagerhøi ble i helgen kåret til «Årets kjøkkensjef» 2018 på landsmøtet til Norske Kokkers Landsforening  i Lyngdal.

Renée Fagerhøi har tidligere vært kjøkkensjef på restauranten Kalas og Canasta og kokk hos Kontrast Catering i Trondheim. I 2016 ble hun rikskjendis da hun vant Top Chef på TV2.

NKL opplyser at Renée fikk prisen for fremragende presentasjon av norsk fagkunnskap.

«Vrir og vrenger på det tradisjonelle»

Dette er juryens begrunnelse for tildelingen:

«Årets kjøkkensjef har sin unge alder til tross nådd mange av de mål som så mange andre ambisiøse kokker har satt seg. Kjøkkensjefen er i seg selv et mål og et forbilde å strekke seg etter. Vedkommende er godt forankret i det klassiske kjøkken, med en forkjærlighet for å vri og vrenge på det tradisjonelle og å bruke de «snåle» råvarene, det vil si ALLE deler av råvarene. Kjøkkensjefens signaturretter bærer preg av en fri tanke, et åpent sinn, en naturlig og sunn holdning og ydmykhet til råvarene.

Kjøkkensjefens opphold i utlandet gjenspeiles også på tallerkenen. Av personlige egenskaper vil mange først nevne energi og engasjement, en iboende galskap og grenseløshet som fungerer både som inspirasjon og drivkraft. Renee Fagerhøi har et pågangsmot på linje med Pippi Langstrømpe, og er ikke redd for å utfordre etablerte sannheter eller tanker. Vedkommende er uredd, noe innredningen i vedkommende sin restaurant vitner om, og som har ført Årets Kjøkkensjef opp i «klinsj» med den katolske kirke.

«Fargeklatt og energibombe»

To spesielle uttrykk som Årets Kjøkkensjef er kjent for er: «Mer grønn mat» og «Frittér shjiten!», som også er navnet på boka hun fikk lagd etter seieren i TV-serien Top Chef, og maten i boka kan du få servert i «Bula», restauranten hennes! Kokkefaget er heldige som er beriket med en fargeklatt og energibombe som Renee Fagerhøi!»

Fagerhøi var ikke til stede på landsmøtet, og det var styreleder for NKL Trondheim, Camilla Johansen, som mottok prisen på vegne av årets kjøkkensjef.

Del med flere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.