Byklum mener seg sabotert

Den norske redaktøren og vinjournalisten Christer Byklum mener han har bevis på at han saboteres i en internasjonal konkurranse som skal kåre de beste vinkritikerne i verden.

The Best Wine of the World Competiton er en stor internasjonal konkurranse hvor profesjonelle har stemt frem finalister blant verdens vinkritikere. “De mest pålitelige og talentfulle vinkritikerne i verden heter det i teksten fra organisatoren”, Pekka Nuikki fra Finland som driver tastingbook.com, en nettside med verdens mest omfattende samling av smaksnotater fra profesjonelle aktører. Det ble avgitt over en million stemmer under fjorårets Best Wine of the World Competition fra brukere over hele verden. Nuikki er også redaktør for Fine, ett av verdens ledende tidsskrifter for kvalitetsvin.

Norske Christer Byklum ble som eneste nordmann en av
femti finalister til tittelen “Best Wine Critic of the World”. Det er brukerne av tastingbook.com,  som har hatt over 50 millioner besøkende siden oppstart, kan stemme på sine favoritter.

Første dag i konkurransen var 1. november og Byklum kom raskt
inn blant de ti beste. Men da startet problemene.

Christer Byklum mener noen forsøker å sabotere avstemmingen om verdens ledende vinkritikere. Foto: Facebook

-Dette må ha satt sinnet i kok, for lørdag 3.november startet
sabotasjen som fortsatt pågår. Hundrevis av falske stemmer er avgitt så langt. Det må tegnes ny profil for hver eneste stemme som avgis, samt lage en falsk e-postadresse. Navnene vedkommende
bak sabotasjen logger seg inn med er tildels lite flatterende og starter stort sett på bokstavene C og B, som sikkertr skal stå for for Christer Byklum, heter det i en pressemelding som Byklum selv har sendt ut.

Byklum er ifølge pressemeldingen den eneste som saboteres av de 50 deltagerne.

Christer Byklum er redaktør for magasinet Vin&Brennevin, kurs og foredragsholder og regnes som en av verdens mest erfarne på vinregionen Bordeaux. Han blogger om vin for Nettavisen og Norske
Vinklubbers Forbund. Han har nettsiden bmybordeaux.com med profiler på 400 produsenter fra regionen og over 12.000 smaksnotater. Videre er han en av landets ledende på Burgund, også her med egen nettside med over 250 produsentprofiler.

-Det er trist at misunnelse får noen til å bedrive slik sabotasje, og det er åpenbart personlig rettet, men samtlige falske stemmer blir slettet fortløpende av organisatoren, så vedkommende sløser bare
bort sin egen tid, sier Christer Byklum i en kommentar.

(Publisert 7.11.2018)