Café Moulangerie sier “C’est la fin”

Trondheim sentrum blir en attraksjon fattigere når boble- og croissant-caféen Moulangerie i Thomas Angells gate stenger dørene 22. desember. Årsaken er ikke sviktende omsetning, men rett og slett at eier og croissant-baker Kjersti Ingeborg Flatås ikke har klart å finne noen til å bake croissanter sammen med seg. Nå orker hun ikke å fortsette med strevsomme 12-timers arbeidsdager, og går tilbake til sitt opprinnelige konsept, med produksjon og salg bare fra familiens gård på Melhus, hvor hun har produksjonskjøkkenet.

Av Ulf Dalheim, publisert 14. desember 2022

-Det er ikke kvalifisert nok arbeidshjelp å få tak i, så jeg jobber kun alene med all produksjon. Det blir ca 12 timers jobb hver dag på meg, og slik kan jeg ikke ha det, sier Moulangerie-gründer Kjersti Ingeborg Flatås til VinPuls.

Startet på hjemgården, utvidet til Trondheim sentrum

Kjersti Flatås startet sitt eget croissantbakeri på familiens gård på Melhus for noen år siden, etter at hun syntes det var langt mellom skikkelig gode og ekte «franske» croissanter å finne på konditorier eller restauranter.

Kjersti Ingeborg Flatås har begeistret trondhjemmerne med sine ekte, franske croissanter. Men nå legger hun ned kaféen i Thomas Angells gate.

Og kundene strømmet på, både privatpersoner og hoteller ble begeistret for croissantene hennes. De ble laget på ekte fransk vis, med en produksjonstid på tre dager.

Etter godt besøk og salg fra lokalene på gården, oppdaget hun at markedet ønsket seg mer, så da ble det å etablere seg i Trondheim. Valget falt på et lite, men koselig lokale sentralt i sentrum. Der klarte hun å skape både fransk stemning og et trofast publikum fra første dag da hun åpnet i oktober 2020.

Går tilbake til opprinnelsen

På åpningsdagen var det lang kø bortover Thomas Angells gate. Men om en drøy måned er det altså slutt. “C’est la fin”, dette er slutten, som det heter på fransk.

-Jeg tar Moulangerie tilbake til slik det var i starten, at jeg har åpent bare fra gården. Så håper jeg å finne hotell/restaurantkunder som vil kjøpe inn croissanter som frosne deigemner, som de kan heve/steke selv. Jeg har også planer om å ha en del kafeer/frokoster o.l på lokalet på gården utover våren, forteller Kjersti Ingeborg Flatås.